TREBALL BIOLOGIA MÒNERES

Descripción

Regne dels moneres
Paula García Borrull
Fichas por Paula García Borrull, actualizado hace más de 1 año
Paula García Borrull
Creado por Paula García Borrull hace más de 6 años
155
0

Resumen del Recurso

Pregunta Respuesta
REGNE DELS MONERES DEFINICIÓ Són els organismes més simples que hi ha.
CARACTERíSTIQUES Són: -Procariotes (no tenen nucli definit). -Autòtrofs i heteròtrofs. -Unicel.lulars (només tenen una cèl.lula) PREGUNTA: COM SON? RESPOSTA: Tenen: -Paret cel.lular. -Càpsula (només alguns). -Flagels (per mourer's). -Pili (pèls que serveixen tant per desplaçar-se com per enganxar-se. -Messossomes (fotosíntesis).
FORMES *Cocs: forma de coco. *Bacils: forma cilíndrica. *Espirils: forma d'espiral. *Vibrions: forma de coma.. NUTRICIÓ *Autòtrofa: cianobacteris (fotosintètics-Sol o quimiosintètics-Productes químics) *Heteròtrofa: *Sapròfits (viuen damunt organismes morts) *Paràsits: causen malalties. *Simbiòtics: s'associen amb altres organismes, bacteris...
ELS VIRUS. Què són? Els virus són estructures molt petites. Són els responsables de moltes malalties i tenen una gran capacitat per multiplicar-se. PREGUNTA: EXPLICA BREUMENT LES FUNCIONS VITALS DEL VIRUS. RESPOSTA: Els virus no realitzen les funcions vitals. És a dir, no: +Funció de relació. +Funció de nutrició. +Funció de reproducció.
I SI NO ES REPRODUEIXEN, QUÈ FAN? Els virus no es reprodueixen, sino que s'introdueixen dins la cèl.lula i utilitzen les seves eÏnes de reproducció per multiplicar-se. ''REPRODUCCIÓ D'UN VIRUS''
ALTRES CÈLLULA EUCARIOTA. És aquella que té nucli definit on trobem l'ADN. CÈL.LULA PROCARIOTA És aquella que no té nucli definit. L'ADN es troba al citoplasma.
ORGANISME AUTÒTROF És aquell que necesita: -H2O. -Fonts d'energia +Sol-fotosíntesis. +Sust. químiques-quimiosíntesis. -Sals minerals. per elaborar el seu aliment. ORGANISME HETERÒTROF És aquell que necessita la matèria orgànica ja ellaborada.
PREGUNTA: QUINS TIPUS DE ÉSSERS HETERÒTROFS HI HA? RESPOSTA: -Omnívors. -Carnívors. -Herbívors. -Insectívors. -Detritívors. -Nectaris. -Fructívors.
Mostrar resumen completo Ocultar resumen completo

Similar

9) Sport activities
John Goalkeeper
Trigonometría
Ana Priego
Faltas de Orotografía
Diego Santos
Inteligencia Emocional
gabriel.milla
Los Valores
David Gomez
MARCO CONCEPTUAL NIIF
johanz4
ENZIMAS
Diana Suarez11
El Sistema Endocrino
luisitacarolina
PROPIEDADES DEL AGUA: FÍSICAS Y QUÍMICAS
Raúl Asael Vargas Gutiérrez
01 - Contexto histórico del Renacimiento
Jesús Aguado Álvarez
REPRODUCTION I
Nuria Prado Álvarez