tema vent fusta alae

Description

els instruments de vent fusta
Pol Peiro
Flashcards by Pol Peiro, updated more than 1 year ago
Pol Peiro
Created by Pol Peiro almost 6 years ago
7
0

Resource summary

Question Answer
El fagot El fagot és un instrument musical aeròfon que pertany a la família de l'oboè; per tant, és un instrument de vent de fusta amb una llengüeta doble a l'embocadura. Fent la comparança amb la veu humana, si l'oboè és la soprano, el fagot seria el tenor de la família.
El clarinet El clarinet és un instrument musical de vent de fusta.Dins d'aquesta gran família, el clarinet pertany als instruments de canyeta simple, igual que el saxòfon. El forat és aproximadament cilíndric. És un instrument format per diverses peces desmuntables: broquet, barrilet, cos superior, cos inferior i campana. El material principalment utilitzat per a la seva construcció és la fusta de banús. Tanmateix, en els últims anys ha començat a utilitzar-se la resina o plàstic com a nous materials. És un instrument transpositor l'extensió del qual abasta de tres a quatre octaves.
El contrafagot El contrafagot és un aeròfon, un instrument de vent de fusta, de la família de l'oboè. És similar al fagot, però força més gran. El seu ús en l'orquestra sempre ha estat excepcional. Està construït totalment de fusta, exceptuant-ne el tudell i el pavelló. Té un tub de més 5,90 m de longitud i pesa uns 10 kg. Com el tub és tan llarg es doblega tres vegades sobre si mateix, i d'aquesta manera l'instrument només assoleix una altura d'1,60 m. A causa del seu excessiu pes, per tocar-lo cal recolzar-lo en una pica de ferro.
El corn anglès El corn anglès és un aeròfon, un instrument musical de la família del vent de fusta, emparentat amb l'oboè tant per la seva estructura com pel seu timbre.En l'embocadura té una llengüeta de canya doble i el tub és lleugerament cònic. A les partitures orquestrals s'abreuja amb les inicials. És un instrument transpositor, és a dir que el que sona no és el mateix que el què està escrit. En la classificació de Hornbostel-Sachs es troba en el grup 422.12, dels aeròfons de llengüeta doble i tub cònic.
La flauta travessera La flauta travessera és un instrument musical de vent de fusta, aeròfon de columna, tipus flauta de buf lateral en la classificació Hornbostel-Sachs. Encara que actualment siguin fetes sobretot de metall, està classificada dins la família de vent de fusta perquè antigament eren exclusivament de fusta. És un instrument molt antic i emprat en moltes cultures, i la seva modalitat actual al món occidental consisteix en un tub cilíndric de metall proveït de forats i claus que es toca bufant directament contra l'embocadura, sostenint-lo paral·lelament al pla de la cara de l'instrumentista (que s'anomena flautista).
L'oboè L'oboè és un instrument aeròfon, de llengüeta doble, tub cònic i tessitura aguda. Segons la classificació habitual, es considera de vent fusta i llengüeta doble, i segons la de Hornbostel-Sachs, es troba en el grup 422.12. El seu ús es circumscriu a la música d'orquestra i per a banda -en ambdós casos per parelles- i a la música de cambra. El corn anglès és de la mateixa família, amb un registre més greu.
El flautí El flautí (anomenat també piccolo, de l'italià flauto piccolo o flauta petita) és un instrument aeròfon i pertany a la família del vent de fusta. S'utilitza habitualment en bandes de música i és un dels instruments de l'orquestra.
El saxòfon El saxòfon o saxofon (de Sax, del seu creador i phonos, so en grec), és un instrument de vent de llengüeta simple i de tub cònic, considerat de vent de fusta en la classificació tradicional dels instruments, i en el grup 422.212 de la classificació de Hornbostel-Sachs.
Show full summary Hide full summary

Similar

Chemical Symbols
Keera
Cognitive Psychology Key Terms
Veleka Georgieva
B6 - Brain and Mind OCR
franimal
anatomy of the moving body: Skeletal system
Rupa Kleyn
Geography AQA Revison topics Migration, Population Change, Youthful Populations and more
dburns8731
Research Methods
Joanna Griffith
Natural Law
Rachel Wallace
AS level Maths Equations to Remember
Gurdev Manchanda
Geography Tourism
lauramarypowell
1PR101 2.test - Část 10.
Nikola Truong
New PSBD Question
gems rai