Teories sobre l'empresa.

Description

Una teoria sobre l'empresa és un conjunt sistemàtic de regles, lleis i principis que intenten explicar el funcionament de l'empresa. En aquestes fitxes es mostren les diferents teories sobre l'empresa que s'estudien en l'assignatura d'economia de l'empresa del curs de 2n. de batxillerat.
Judith Celma Muñoz
Flashcards by Judith Celma Muñoz, updated more than 1 year ago
Judith Celma Muñoz
Created by Judith Celma Muñoz over 9 years ago
38
0

Resource summary

Question Answer
TEORIA NEOCLÀSSICA (Finals del segle XIX i principi del XX) -Empresa: unitat econòmica de producció. -El mercat fixa els preus, per tant, l'Estat no hi intervé.
TEORIA DELS COSTOS DE TRANSACCIÓ (Williamson i Coase) -:Empresa: ha de gestionar les transaccions amb l'objectiu de reduir els costos de transacció. -Empreses: controlen tot el procés de producció.
TEORIA SOCIAL -Empresa: no es limita a assolir un objectiu econòmic, sinó que inclou, objectius de carècter social. -Balanç social: recull la informació sistemàtica de les contribucions a la societat i les relacions socials que ha desenvolupat.
TEORIA DE L'AGÈNCIA O CONTRACTUAL -Mètode de desenvolupament empresarial mitjançant un sistema de subcontractació de diverses tasques a altres empreses.
TEORIA DE L'EMPRESA COM A SISTEMA -Empresa: conjunt d'elements relacionats. -Sistema obert: l'entorn té molta rellevància. -Composta per subsistemes, que en actuar junts obtenen un major rendiment (sinergia). -Sistema global: qualsevol influència que rep un subsistema, repercuteix sobre els altres, i per tant, sobre el conjunt. -S'autoregula: s'adapta als canvis.
Show full summary Hide full summary

Similar

Economía Estrategia y Desarrollo Empresarial
Isabel Ordoñez M
Conceptos básicos de Economía
María Eugenia Méndez Piamba
Función de planificación y organización
Juan Jose Peña Moles
Economía de la Empresa - Test de Selectividad
Virginia Vera
Economía de la Empresa para Selectividad
Diego Santos
FINANZAS EMPRESARIALES
amoremoxxo28
Clasificación de la Empresa
milenarz250880
Clases de empresas
jorggeariza
Segunda Guerra Mundial 1939-1945
maya velasquez
Consecuencias de la guerra civil
ignaciobll
Los Reyes Católicos Fechas Clave
maya velasquez