Personatges de Terra Baixa

Description

Descripció de tots els personatges que apareixen a l'obra teatral Terra Baixa d'Àngel Guimerà.
Jose Carreras
Flashcards by Jose Carreras, updated more than 1 year ago
Jose Carreras
Created by Jose Carreras over 4 years ago
2817
1

Resource summary

Question Answer
Marta Protagonista de l'obra. El seu passat difícil condiciona les decisions que pren en el present. Viu a la terra Baixa i és propietat d'en Sebastià, amb qui també té una relació amorosa en secret. La Marta era pobra i demanava pels carrers amb la seva mare, que era cega. La mare va morir quan ella encara era petita i la parella de la seva mare (que no era el seu pare natural i que també vivia al carrer) la va cuidar fins que en Sebastià els va trobar i els va portar a la Terra Baixa, on els deixà viure a canvi que treballessin per a ell. La Marta està totalment subjugada a en Sebastià.
Manelic En Manelic és un pastor de bon cor que viu a la Terra Alta. En Manelic es guanya la vida amb el seu ramat d'ovelles i porta una vida molt senzilla. És molt bona persona i s'enamora de la Marta des del primer cop que la veu. Ell només vol portar una vida simple, viure a la seva terra i estimar la marta. En Manelic és una persona simple, bona, amb molt caràcter i que no suporta que li prenguin el pèl.
Sebastià En Sebastià és l'amo de la Terra Baixa i de tot i tothom que hi resideix. Controla els residents de la Terra Baixa mitjançant la por i les mentides, i és molt deshonest i interessat. Manté una relació amorosa amb la Marta. Tot i que en Sebastià l'estima, com ella és pobre el Sebastià no s'hi vol casar. Per mantenir-la a prop sense haver de casar-s'hi, la fa casar amb en Manelic, qui ell pensa que és un babau i no s'adonarà del que hi ha entre ambdós.
Nuri La Nuri és la germana més petita de la família Perdigons. És amiga de la Marta i la defèn i la intenta ajudar durant tota l'obra.
La Família Perdigons La família Perdigons consta de 5 germans (Nuri, Antonia, Pepa, Josep, Nando). Habiten a la Terra Baixa i són molt tafaners. Constantment tafanegen i critiquen a altres personatges però especialment a la Marta pel que fa o deixa de fer. Excepte la Nuri, són de mentalitat tancada i tenen por del Sebastià. Són com un ramat d'ovelles que mai té opinió pròpia i sempre obeeix.
Mossèn És el majordom d'en Sebastià i fa tot allò que en Sebastià li mana.
Tomàs És l'ermità del poble. Fou en Sebastià qui li donà la posició de mossèn com a favor, amb la intenció de tenir un deute amb ell i així poder-lo controlar. Quan l'ermità descobreix el que ha fet el Sebastià, s'hi posa en contra i deixa de fer-li cas.
Xeixa En Xeixa treballa de moliner al molí d'en Sebastià. Està secretament enamorat de la Marta, i és l'únic que no la critica perquè és l'únic que sap la veritat. A meitat de l'obra es baralla amb en Sebastià i aquest el fa fora de la Terra Baixa.
Perruca És un altre habitant del poble que es comporta com la família Perdigons.
Show full summary Hide full summary

Similar

Examen trimestral 3 (Medieval)
Martí Reyes Garr
EXAMEN DE MATEMÁTICAS 1ER GRADO SECUNDARIA 5to Bim
FELIPE SOLTERO
FRACCIONES...
JL Cadenas
Juego de 10 Preguntas de Ciencia
maya velasquez
Tema 2: Revoluciones liberales y movimientos nacionalistas en Europa
Joaquín Ruiz Abellán
Partes de la célula animal y vegetal
Cami Puaque
Ecología de los Seres Vivos
Cami Puaque
Glosario propiedades de la materia
Cami Puaque
Esquema resumen de la Prehistoria
Francisco Ayén
LA PRIMERA REVOLUCIÓN INDUSTRIAL
ROSA MARIA ARRIAGA
Guión tema 2: La Revolución Industrial
Víctor Molinero