1r. ESO Neolític

Description

Pels meus alumnes de l'IES Gabriel Ferrater de Reus
professor historia
Flashcards by professor historia, updated more than 1 year ago
professor historia
Created by professor historia about 4 years ago
20
0

Resource summary

Question Answer
Examen de la 2ª República Espanyola
a) Identifiqueu el tipus de font i digueu .... Cal que l’alumnat identifiqui la font com un quadre estadístic, extret del llibre de R. Tamames, La República: La era de Franco, on es reflecteix l’evolució de l’atur a Espanya entre 1932 i 1936. b) Digueu quin és el context històric ..... Cal que l’alumnat situï històricament la font durant la Segona República (1931-1936). c) Assenyaleu quins van ser els dos moments de més increment de l’atur que conté la font i comenteu-los. Cal que l’alumnat assenyali desembre de 1933 i juny de 1936 com els dos moments de major increment de l’atur i que els comenti en funció dels efectes de la crisi econòmica mundial a l’Estat espanyol i dels canvis polítics dels dos períodes. (Eleccions de Novembre del 33 i Eleccions de Febrer del 36)
a) Identifiqueu el tipus de font i digueu .... Cal que l’alumnat identifiqui la font com una de tipus primari (contemporània dels fets) consistent en document públic de caràcter juridicopolític, consistent en dos articles de la Constitució de la Segona República . b) Digueu quin és el context històric .... Cal que l’alumnat situï la Constitució de 1931 durat la Segona República (1931-1936). c) Comenteu els articles primer i tercer que conté la font. Cal que l’alumnat destaqui la definició que la República fa d’ella mateixa a l’article primer, en tant que “República democrática de trabajadores de toda clase, que se organiza en régimen de Libertad y de Justicia”, la seva definició en tant que Estat integral i l’adopció d’una nova bandera, en el sentit de posar l’accent en el concepte de “treballadors”, de creació d’un règim que permet l’autonomia de municipis i regions i d’adopció a d’una bandera tricolor en lloc de la tradicional bicolor . En l’article tercer es declara que l’Estat no té cap religió oficial .
a) Descriviu el tipus de font ...... Cal que l’alumnat identifiqui la font com un cartell de propaganda política demanant el vot per al Front d’Esquerres, del qual és autor C. Arteche el 1936. b) Digueu quin és el context històric ..... Cal que l’alumnat situï la font durant la Segona República (1931-36) a Catalunya, en concret durant el 1936 i la campanya per les eleccions de febrer. c) Descriviu i comenteu el contingut de la font. Cal que l’alumnat descrigui el cartell de propaganda política on apareix el president Lluís Companys sobre el fons de la bandera catalana, amb el lema “Dignitat Catalana” i demanant el vot per al Front d’Esquerres.
a) Descriviu el tipus de font i .... Cal que l’alumnat identifiqui la font com una font primària (contemporània dels fets) consistent en un document públic de caràcter jurídic i polític, la llei catalana sobre capacitat jurídica de la dona i dels cònjuges, de 19 de juny de 1934. b) Digueu quin és el context històric ..... Cal que l’alumnat situï la font durant la Segona República (1931-1936), durant el denominat Bienni “Negre” o conservador. c) Expliqueu TRES dels articles ..... L’alumnat pot explicar l’article 1, on s’institueix que la dona té la mateixa capacitat civil que l’home. El 2, on s’estableix que el matrimoni no modifica la capacitat d’obrar de la dona. El 3, on s’estableix que el matrimoni no comporta autoritat de l’home sobre la dona. El 4, on es permet als cònjuges exercir professions i oficis. El 5, on, amb l’excepció de l’adopció, cadascun dels cònjuges pot realitzar actes jurídics, compres, etc., sense necessitar llicència de l’altre.
a) Identifiqueu el tipus de font .... Cal que l’alumnat identifiqui la font com una de tipus primari (contemporània dels fets) consistent en un text públic de caràcter jurídic-polític, l’Estatut d’autonomia de Catalunya aprovat per les Corts el 21 de setembre de 1932. b) Digueu quin és el context històric ....... Cal que l’alumnat situï la font durant la Segona República, en el seu primer Bienni reformista (1931-1933). c) Expliqueu els passos en el procés d’elaboració de l’Estat de 1932. -->Eleccions municipals de l'abril 32 -->Proclamació Rep. Catalana (3 dies) -->Restabliment Generalitat Catalunya -->Comissió redactora Estatut de Núria (1931) -->Plebiscit Municipal i Referèndum (vot masculí) -->Discussió, retallades i aprovació setembre 32.
a) Descriviu el tipus de font ...... Cal que l’alumnat identifiqui la font com un plana d’un diari, o d’un periòdic, o com una fotografia d’una plana d’un diari o periòdic d’”Ahora” en concret, del dia 20 de novembre de 1933. b) Digueu quin és el context històric ...... Cal que l’alumnat situï la font el 20 de novembre de 1933, el dia després de les eleccions generals, que portaren al triomf a les dretes, inaugurant el Bienni Negre, tot això dins del període de la 2ª Rep. (1931-1936). c) Comenteu el contingut .... TODAS LAS MUJERES DE MADRID HAN IDO A VOTAR. Cal que l’alumnat comenti les imatges i titulars continguts en la font, que mostren persones grans o amb problemes de locomoció sent ajudades per anar a votar, y que qüestioni les afirmacions absolutes de que totes les dones madrilenyes anaren a votar. Tb. l'alegria per ser el primer cop.
a) Descriviu el tipus de font ....... Cal que l’alumnat identifiqui la font com una fotografia provinent de l’Arxiu Aisa, on es veu al president de la Generalitat Lluís Companys empresonat, junt amb altres membres del seu govern (Comorera, Ventura i Gasol, Lluhí, Martí Barrera, ....). b) Digueu quin és el context històric ..... Cal que l’alumnat situï la font com immediatament després dels Fets del 6 d’Octubre de 1934 a Barcelona i Catalunya, dins del període de la Segona República conegut com Bienni Negre. c)Descriviu el contingut i identifiqueu-ne ... Cal que l’alumnat descrigui la imatge, de persones empresonades, identificant al president Companys o a alguns altres membres del seu govern, com Ventura i Gassol o Comorera, entre d’altres (Per tenir la màxima puntuació d’aquesta pregunta no és necessari reconèixer aquests dos últims o qualsevol altre, però sí al president a Companys) .
a) Descriviu de quin tipus de font ....... Cal que l’alumnat identifiqui la font com una de tipus secundària (NO contemporània dels fets) consistent en un text de caràcter històrico-polític en concret un llibre de l’expresident de la República Manuel Azaña on explica les males condicions i problemes en què es troba l’agricultura i la condició dels agricultors a tota una part del país. c) Expliqueu les referències que fa la font a l’agricultura i a l’atur. L’alumnat s’ha de referir a les referències a la desigual estructura agrària existents a algunes zones del país (excessiva fragmentació al nord-est i enormes propietats agràries al sud i est) així com al problema de l’atur agrari, amb només treball estacional i llargs períodes d’inactivitat i de no cobrament de jornals cada any.
a) Descriviu de quin tipus de font ..... Cal que l’alumnat identifiqui la font com una de tipus primari (contemporània dels fets) consistent en un text de caràcter polític, el discurs de proclamació de la República Catalana, de Macià el 14 d’abril del 31. b) Digueu quin és el context històric ..... Cal que l’alumnat contextualitzi el text en el moment de la desaparició de la monarquia arran de les eleccions municipals del 12 d’abril de 1931 i del triomf de les candida-tures republicanes a les principals ciutats d’Espanya, incloses les catalanes, que comporta la proclamació a tota una sèrie d’elles, en aquest cas Barcelona, d’un nou règim republicà que en aquest cas Macià proclama en tant que República Catalana. c) Quina és l’etapa història anterior aquest document i com es va arribar a la proclamació de la Republicà?. -->Dictablanda de D. Berenguer -->Pacte de Sant Sebastian -->Sublevació militar de Jaca -->Eleccions Municipals convocades per l'Almirall Aznar (12 Abril) com a primer pas per el "retorn" al sistema de la Restauració.
a) Descriviu el tipus de font ..... Cal que l’alumnat identifiqui la font com un mapa històric dels resultats electorals de les eleccions del 36 detallats per prov. i on s’assenyalen les prov. on guanyà les elec-cions el Front Popular, el centre i les dretes. b) Digueu quin és el context històric .... Cal que l’alumnat situï les eleccions de febrer del 36 en el context del final del període final de la II Rep. abans de l’esclat de la guerra civil i que són les terceres legislatives que es celebraren des de 1931. c) Expliqueu a partir de la font a quines parts d’Espanya triomfà ....... L’alumne hauria de ser capaç de deduir de la font les prov. on triomfaren les candidatures del Front Popular (les d’Astúries, Madrid, País Valencià, Catalunya, la majoria de províncies andaluses, Extremadura) i aquelles altres on les dretes (les de les dues Castelles, La Rioja, Navarra, Cantàbria, Saragossa i Terol).
a) Descriviu el tipus de font ..... Cal que l’alumnat identifiqui la font com una de tipus primari (contemporània dels fets) consistent en un text de caire polític, un discurs fet a les Corts espanyoles pel president Manuel Azaña en el qual defensa el projecte de llei d’Estatut d’Autonomia per a Catalunya. b) Digueu quin és el context històric ..... Cal que l’alumnat situï el discurs en el si del debat parlamentari de l’Estatut del maig de 1932, sent Azaña president d’un govern de coalició republicano-socialista dintre del primer bienni republicà o Bienni Reformista (1931-1933). c) Expliqueu les idees principals .... -->Explicació que fa Azaña de l’origen de la reivindicació catalana, que comença amb una al·lusió a Felip V, la Renaixença i com del catalanisme i acaba fent referència a la conversió en nacionalisme; -->El plantejament de la situació d’aquell moment que fa Azaña, consistent en destacar la legitimitat del fet que el poble de Catalunya, d'acord amb la Const. de 1931.
a) Descriviu el tipus de font i ....... Cal que l’alumnat identifiqui la font com un quadre extret d’un llibre d’història on es reflecteixen els resultats de les eleccions legislatives del 16 de febrer de 1936 especificant les cinc circumscripcions catalanes de les dues grans candidatures (Front d’Esquerres i Front Català d’Ordre), amb expressió del tant per cent de vots i de diputats obtinguts per cada una d’elles. b) Digueu quin és el context històric ....... Cal que l’alumnat situï les eleccions del 16 de febrer de 1936 en tant que les últimes de tipus legislatiu que es donaren durant la Segona República (1931-1936) amb el panorama polític dividit en dos blocs irreconciliables, just abans de l’inici de la Guerra Civil (juliol del 36).
a) Identifiqueu el tipus de font ..... L’alumnat haurà que es tracta d’una font gràfica (gràfic semicircular o de formatges) on es mostra el resultat simplificat de les eleccions municipals del 12 d’abril del 1931 separats per opcions ideològiques (monàrquics vs republicans) i segons l’àrea geogràfica (capitals de prov. i total de municipis), amb resultats diferenciats. Cal que l’alumne destaqui la victòria dels partits republicans en les ciutats (capitals prov.) b) Digueu quin és el context històric ...... La font pertany a l’etapa de la Segona Rep. Espanyola (1931-1931) i més concretament a les eleccions convocades per l’Almirall Aznar (Dictablanda,1930-31) pel 12 d’Abril de 1931 amb el resultat de la proclamació de la República dos dies després. c) Citeu el nom de 6 partits polítics, ..., tot indicant la seva ideologia política. Comunión Tradicionalista:Monàrquic catòlic ; Falange Española: Feixista; Renovación Española: Monàrquic PRR: Centre (Centre-Dreta) IR: Centre Esquerra reformista LLiga, ERC; PSOE; POUM; PCE; UGT, CNT, .... CEDA: Consevador Catòlic,
Show full summary Hide full summary

Similar

Geometry Formulas
Selam H
AS AQA Accounting Unit 1 - FLASH CARDS
Harshad Karia
Of Mice and Men
amyk4321
English Literature Key Terms
charlotteoom
GCSE CHEMISTRY UNIT 2 STRUCTURE AND BONDING
ktmoo.poppypoo
Sociology- Key Concepts
Becky Walker
Key word flashcards
I M Wilson
GCSE AQA Biology 1 Variation, Genetics & Reproduction
Lilac Potato
Geography - Case Studies
jacobhatcher97
Using GoConqr to study English literature
Sarah Egan
Cell Physiology and General Physiology of Excitable Tissues- Physiology PMU 2nd Year
Med Student