Primera Etapa de la Restauració

Description

2º de Bachillerato Historia de España Flashcards on Primera Etapa de la Restauració, created by Amilya Productions on 29/08/2020.
Amilya Productions
Flashcards by Amilya Productions, updated more than 1 year ago
Amilya Productions
Created by Amilya Productions over 3 years ago
3
0

Resource summary

Question Answer
1874 Manifest de Sandhurst: -Reis exiliats per la Primera República i el Sexenni Democràtic (Inici de la Restauració)
29 de desembre del 1874 Començament de la Restauració: Alçament de Sagunt (General Martínez Campos) per a proclamar a Alfons XII com a Rei. (30 anys de malestar polític de carácter centralista i corrupte)
Nou Régim proposat per Cànovas (No democràtic) -Superar els problemes de la monarquia d'Isabel II -Començament del bipartididsme i el torn dinàstic. (Quan hi havia un desgast de govern es nomenava un altre; el resultat de les eleccions era pactar. S'evitava els alçaments dels partits d'oposició. Crítiques a Catalunya pels ideals descentralitzadors).
1876 (Comença el govern conservador de cànovas) Constitució Espanyola del 1876
Constitució Espanyola del 1876 Instauració d'un nou règim: -Implantació de drets i llibertats. -Divisió de poders (corts i rei). -Rei com a moderador polític. -Vot censatari (3%). -Religió oficial: católica. -Caràcter: Centralista.
1878 (Catalunya) Començament de la Filoxera a França: Edat d'or de la vinya catalana.
1878 (Fora d'Espanya) Final de la guerra dels deu anys: -Alts impostos a Cuba. -No permeten ocupar cárrecs polítics. -Esclavitud. -Prejudicis racials. (Conveni de Zajón [1888 aprovada], avolició de l'esclavitud i reformes polítiques).
1880 (Política) Fundació Partit Liberal Sagasta: Sistema bipartidista. (Torn dinàstic)
1880 (Catalunya) Primer Congrès Catalanista: Per Valentí Almirall. (Aplegar tendències diverses [federalisme català])
1881 (Catalunya) Distanciament de Valentí Almirall amb Pi i Margall: Nacionalisme (Impulsar acció política només en l'àmbit català)
1881 (Política) (Comença el govern liberal de sagasta) PSOE comença acció política (Pablo Iglesias) Arribada dels liberals al poder.
1882 (Catalunya) Fundació Centre Català Acord del partit. Valentí diu que el catalanisme ha d'ocupar-se de temes polítics. (Segón congrés catalanista)
1883 (Catalunya) Projecte de la Constitució per l'Estat Català: Federalisme Català impulsat per Josep Maria Vallès i Ribot. (Organització interna catalana, defensa la identitat i la llengua pròpia, interessor econòmics i autogovern d'ambplies atribucions)
1883 (Catalunya) Segon Congrès Catalanista: Centre Català (Critica caràcter sucursalista dels partits dinàstics. Regirse únicament en organitzacions catalanes)
1885 (Catalunya) Memorial de Greuges: Nacionalisme de Valentí Almirall. (Primer manifest polític del catalanisme. Demana la descentralització de l'estat, sistema de govern regional i república federal).
1885 Mor Alfons XII: Pacte de pardo per por a la desestabilització del país. El memorial de Greuges és ignorat.
1885 Començament del govern liberal de Sagasta (Regència de Mª Cristina) Pacte del Pardo: Mort Alfons XII (Es donava suport a la Regència de Mª Cristina fins al naixament d'Alfons XIII)
1886 (Catalunya) Lo Catalanisme, Valentí Almirall_ Defineix a Catalunya com a una sola nació pel seu alt desenvolupament cultural i lingüístic.
1886 (Política) Vazquez de la Mella tracta de modernitzar als carlins: Unió Catòlica, Alejandro Pidal (Acta de Loredan: Mantenia el catolicisme, tradicionalisme i la recuperació de furs però acceptava el nou règim liberal-capitalista).
1887 (política) Llei d'associacions: Entrada en el joc polític de les forces opositores.
1887 (Catalunya) Escissió del centre català i formació de la lliga de catalunya: Idees massa radicals de Valentí Almirall. (Carácter conservador connectant amb la burgesia. van escriure el missatge a la Reina).
1888 (Catalunya) -Missatge a la Reina Regent -UGT: Víncles entre socialistes (Creació de la UGT).
1888 (Política) -Abolició de l'esclavitud: Govern Liberal de Sagasta (Abolició de l'esclavitud a Cuba). -Llei del Jurat: Govern Liberal de Sagasta (Celebració de judicis de jurats).
1888 (Catalunya) Exposició Universal de Barcelona: Económiques (Valentí Almirall diu que és un pacte de la burgesia catalana ide la monarquia centralista. La va criticar, causant que centre català desapareixi).
1888 (Fora d'Espanya) Aprovació del conveni de Zajón: Final de la Guerra dels deus anys (No es compleix i crea una altra guerra).
1889 (Política) Redacció d'un nou codi civil
1890 (Catalunya) Fi edat or vinya. Destrucció collita autòctona i inici problema rabassaire: Entrada de la fil·loxera. (Problema Rapassaire fins a finals de la segona república. AMb la llei de contractes de conreu)
1890 (Política) Sufragi Universal Masculí: Homes més grans de 25 anys.
1890 (Política) Carlisme -> Comunió tradicionalista. Organització a un partit de masses i assamblees locals. (Deu diputats a les eleccions de 189
Show full summary Hide full summary

Similar

Los Reyes Católicos y la Organización del Estado
maya velasquez
Tema 'Dictadura de Primo de Rivera' Historia de España
cristo gonzalez
Consecuencias de la guerra civil
ignaciobll
ANTIGUO RÉGIMEN
Víctor Molinero
Historia del Siglo XIX: El Movimiento Obrero
María Salinas
Test Primera Guerra Mundial
juanmadj
Resumen de la guerra de la Independencia y revolución Liberal española
maya velasquez
La crisis del antiguo régimen (RESUMEN)
Marina García Chip
Historia Contemporánea: Los fascismos
María Salinas
Arte Egipcio
maya velasquez
Primera Guerra Mundial
Diego Santos