LA CIUTAT MEDIAVAL

Description

Preguntes del tema de la ciutat mediaval de 2º de la eso.
Carolina García9136
Flashcards by Carolina García9136, updated more than 1 year ago
Carolina García9136
Created by Carolina García9136 over 8 years ago
8
0

Resource summary

Question Answer
¿ En que siglo empezo las mejoras de la ciudad mediaval ? ¿ que mejoras empezaron en esos siglos ? Enpezo en el siglo XII i XIV. Empezaron las mejoras de la agricultura i el aumento de la población
¿ Que va passar amb les ciutats ? Les ciutats van passar a ser el centre de producció artesana i d´intercanvi de productes
¿ Que es va desenvolupar ? ¿ Que governaven ? Es va desemvolupar la burgesia pròspera que governava la ciutat
¿ Amb que es van protegir les ciutats ? ¿ I amb que es van omplir ? Les ciutats es van protegir amb muralles. I és van omplir de palaus, catedrals, llotges i mercats.
¿ A la ciutat mediaval tenien un nou estil artístic ? ¿ quin era ? Si, aquest estil era el gòtic.
¿ A mitjans de quin segle es va espandir la Pesta Negra ? La Pesta Negra es va expandir al segle XIV.
¿ Que va desencadesnar la Pesta Negra? ¿ A qui va afectar ? Va desencadenar una crisi econòmica i social. Va afectar al camp i a la ciutat.
¿ Quines eren les cprincipals ciutats mediavals europees ? Les ciutats mediaval més importants a Europa eren: Lisboa, Burgos, Valencia, Barcelona, Marsella, Bordeus, Génova, Florència, Constantinoble , Venècia, París, Bruges, Londres , Frankfurt, Hmburg, Lübeck i Novgorod.
¿ Que significa l´augment de la productivitat agrària? Significa més producció per superficie cultivada
¿ Quins eren els dos tipus de innovacions principals en l´agricultura ? Eren les tecniques de cultiu i els nous instruments agríicoles.
¿ Quin canvi va originar l´augment de la població ? L´increment de la producció agrícola va permetre millorar l´alimentació i va originar l´augment de la població.
¿ Que va provocar la necessitat de buscar no ves terres de cultiu ? El creixement demogràfic va provocar la necessitat de buscar les noves terres de cultiu.
L´augment de la població agrícola va fonamentar l´emigració de llauraors cap a les ciutats. Les ciutats oferien més llibertat i oportunitats per a millorar les condicions de vida. ftydrt7
¿ La millora de l´agricultura que va estimular ? Va estimular el comerç i la revitalització de les ciutats.
¿ Com li deien al creixement dels barris al voltant dels castells o de les abadies ? Se les va anomenar burgs i als seus habitants burgesos.
¿ Que es un gremi ? Els artesans d´un mateix ofici s´agrupaven pels carrers. Rebien le nom de l´activitat a la que es dedicaven.
¿ On es feien els treballs artesans ? Es feien en tallers petits.
¿ Quins son els dos tipus de de rutes per a l éxpanció del comerç ? Les dos rutes son les rutes maritimes i les rutes terrestres.
Explica les rutes terrestres L´augment de seguretat als camins va facilitar es trasllat de les mercancies i l´aparició de noves rutes terrestres. Van crear les fires on anava gent de lta la comarca
Explica les rutes marítimes Es utilitzava per a mercancies importants i amb distancies llarges. Els vaixells tenien més capacitat de carrega i eren mes ràpids.
¿ Quines eren les rutes que tomaven ? La primera ruta unia el Meditterrani occidental amb l´orinetal. La segona ruta era el Atlàntic i el Bàltic.
¿ Que va transformar la societat feudal ? ¿ Quin era el nou grup social ? La va transformar el creixemet de les ciutats. Era la burgesia
¿ Quina era la base de la riquesa de la buegesia ? Eren els diners
¿ quines persones eren la burgesia alta ? ¿ I la petita burgesia ? Eren els banquers i grans comerciants. Eren els aartesants i els petits comerciants
¿ Que va atraure als senyors nobles i eclesàstics ? Els va atraure la riquesa.
¿ Que van construir els nobles i els eclesiàstics ? Van construir palaus, convents i esglésies.
¿ A qui van elegir ? ¿ Que era l´ajuntament ? Van elegir als magistrats i al alcalde. L´ajuntament era l´edifici on es reunien els menbres del govern de la ciutat.
Show full summary Hide full summary

Similar

Tips for IB History Paper 1
enyarko
B5 - Growth and Deveolopment
blairzy123
AS Biology Biochemistry and Cell Structure
sian_c_evans
A2 Organic Chemistry - Reactions
yannycollins
A-level English Language Power & Gender Theories
Libby Shaw
Plate Tectonics
sarah.lalaz
History - Germany 1918 - 1945
Grace Evans
Edexcel Additional Science Chemistry Topics 1+2
hchen8nrd
NSI Test First day
Adedipe Odunayom
Weimar Republic - Problems facing it from 1918 - 1923
Kiya Bhayani
Účto Fífa 1/6
Bára Drahošová