Tema 3: La reproducció de les plantes

Description

E.S.O. Oscar Flashcards on Tema 3: La reproducció de les plantes, created by Patricia S G on 17/11/2015.
Patricia S G
Flashcards by Patricia S G, updated more than 1 year ago
Patricia S G
Created by Patricia S G over 8 years ago
10
0

Resource summary

Question Answer
Reproducció Sexual És la que té lloc per mitjà de la unió de les cèl.lules sexuals anomenades gàmetes, que procedeixen de dos individus diferents (mascle i femella)
Reproducció Asexual Un organisme es divideix i origina descendents genèticament idèntics al progenitor.
Reproducció Alternant (animals) Alternància de generacions (vegetals) Alguns éssers vius, com ara els animals inferiors i els vegetals, alternen la reproducció sexual i asexual.
Etapes de la reproducció sexual 1. Formació de gàmetes. 2. Fecundació (unió gàmetes, formació del zigot) 3. Desenvolupament de l´embrió donant lloc a un individu.
Tipus de reproducció asexual 1.Esporulació (protozous,llevats i falagueres) 2.Gemmació (llevats, celenterats) 3.Fragmentació (estreles de mar) 4.Bipartició (bacteris i protozous)
Modalitats de reproducció asexual en plantes 1.Tiges 1.1Estolons (tiges de poca alçària amb nusos d´on ix arrel i tija perpendiculars) (maduixes) 1.2Tiges subterrànies (tubercles(creïlla), bulbs (cebes) i rizomes (cereals) 2.Fulles (dipositades en aigua uns dies formen arrels) (Aloe vera) 3.Arrels (formen una planta completa) (moniatos)
Reproducció sexual de les plantes Cicle biològic amb dues generacions: l´esporòfit i el gametòfit. Alternança de generacions.
Esporòfit El vegetal en el qual es formen les espores. Es formen en un órgan anomenat esporangi. El desenvolupament d´una espora dona lloc al gametòfit.
Gametòfit On es formen les cèl.lules reproductores, que són les gàmetes. La unió de gàmetes dona lloc al zigot, que formarà l´embrió. L´embrió quan creix és l´esporòfit.
Parts de la flor Quatre capes concèntriques: 1.Calze: format pels sèpals. 2.Corol.la: pètals de color vistós. 3.Estams: filament, antera, sac polínic i pol.len. 4. Pistil: estigma, estil, ovari, òvul i oosfera.
Pol.linització Procés pel qual els grans de pol.len arriben al pistil. Tipus: - autopol.linització (mateixa flor) - encreuada (entre diferents flors)
Pol.linització per insectes Característiques: - colors vius i brillants - olor forta - producció de nèctar (està en la base de la flor)
Pol.linització pel vent El pòl.len es dispersa pel vent, per la qual cosa estes flors no necessiten les característiques anteriors.
Fecundació (plantes) Quan el gra de pòl.len arriba a l´estigma de la flor, comença a fer el tub polínic, fins que arriba a l´ovari i es troba amb la oosfera. Es forma el zigot.
Formació de llavors i fruits 1. L´òvul es transforma en llavor 2. L´ovari es transforma en fruit 3. Germinació de les llavors
L´òvul es transforma en llavor Després de la fecundació les parts de la flor que ja no són necessàries es desprenen. Zigot=Embrió=Llavor Arrel (radícula)+Tija (plúmula) Cotiledons (magatzema nutrients) Testa (protecció)
L´ovari es transforma en fruit La paret de l´ovari acumula substàncies nutritives i es transforma en un fruit. Funcions: - protegir les llavors - afavorir la dispersió (pq se les mengen)
Germinació de les llavors Desenvolupament de l´embrió per donar lloc a una nova planta (quan les condicions són favorables) Període de latència o repòs.
Show full summary Hide full summary

Similar

CLASIFICACIÓN DEL INSTRUMENTAL QUIRÚRGICO CARDIOVASCULAR.
leidykate93
mecánica de fluidos
oscar javier bustos rodriguez
MODELO ESPIRAL
maximo Nieto vasquez
Aritmetica 1 expo - r3-rad
Oscar Vega
economía política
lizbeth andres benjume
cantidad de movimiento lineal y coliciones
oscar javier bustos rodriguez
La educación para el Desarrollo en Uniminuto
oscar ramirez
Sistemas Operativos
Ana Camila Luna
PROSPECTIVA TECNOLÒGICA
Oscar Montealegre
Arquitectura de computadoras
pokets13
Vacas, cerdos, guerras, y brujas
Jaime lorenzo muñoz