La Reconquista a les terres valencianes

Description

Repàs a la Reconquista del Regne de València
Àlex Lluch
Flashcards by Àlex Lluch, updated more than 1 year ago
Àlex Lluch
Created by Àlex Lluch about 8 years ago
133
1

Resource summary

Question Answer
Quan es va portar a terme la conquista de les terres valencianes pels musulmans? Entre els anys 713-714, després de l'arribada de l'exèrcit de Tariq a la Península, es van conquistar les actuals terres valencianes
Quin nom van donar els musulmans a les terres valencianes? Sarq Al-Andalus. El seu significat és: llevant d'Al-Andalus
Quina va ser l'època de major esplendor de les nostres terres durant l'època musulmana? Va ser en els regnes de taifes. Durant aquesta època es van viure anys d'esplendor econòmic i florida cultural gràcies a la presència de savis i intel·lectuals procedents de Còrdova.
Quins regnes de taifes valencians van ser els més importants? Com era la seua economia? Els taifes més importants van ser el de València i el de Dénia. La seua economia es basava en l'agricultura de regadiu que es va caracteritzar per la introducció de nous cultius com l'arròs, la taronja, el cànem, etc. També es va revitalitzar l'economia urbana mitjançant activitats artesanals i comercials. Aquestes activitats es basaven en la indústria de la papereria, del tèxtil i la ceràmica.
Com va ser repoblat el regne de València? Com vivien? El territori va ser repoblat per catalans en el litoral i per aragonesos a l'interior. Els llauradors es van concentrar en aldees o viles. La meitat de la població vivia en les terres del rei. Jaume I va procurar que hi predominaren les explotacions familiars, compostes per un habitatge, una parcel·la petita de regadiu, una altra de més gran de secà i una part de vinya
Com es va integrar el territori valencià a la corona d'Aragó? Els territoris valencians, després de la conquista de la Corona d'Aragó, es van convertir en el Regne de València. Els seus habitants, encara que estaven integrats a la Corona d'Aragó, només practicaven la fidelitat i obediència al monarca, ja que es van crear organismes propis i sobirans.
Quines institucions es van establir quan el Regne de València es va integrar a la Corona d'Aragó?
Quina va ser la causa de l'esplendor econòmica, social i cultural del Regne de València en el segle XV? La causa va ser l'auge de l'agricultura, ja que es va augmentar la superfície cultivada i es van ampliar les terres de regadiu. També va influir en aquest auge l'augment de la comercialització dels productes i pel cultiu de plantes industrials. A més a més, va existir un auge de les manufactures com el tèxtil, la ceràmica i el paper. A aquesta situació s'ha d'afegir l'ampliació de les rutes comercials.
Show full summary Hide full summary

Similar

conceptos Al-Ándalus y Reconquista
Rebeca Carrión
Los reinos cristianos de la Península Ibérica
Galo Pérez San Millán
ETAPAS DE LA RECONQUISTA
Pedro González
Decadència de l'Imperi hispànic: Els Àustries menors
Àlex Lluch
Nacimiento de los reinos cristianos
Diana Gracia Reguilón
REINOS CRISTIANOS: ORIGEN Y EVOLUCIÓN
Pedro González
AL-ÁNDALUS Y REINOS CRISTIANOS
Sandra Macías Tapia
Formació i expansió dels regnes peninsulars
Àlex Lluch
LES CRÒNIQUES MEDIEVALS (Àlex Lluch)
Àlex Lluch
La ciutat medieval
Àlex Lluch
Preguntes sobre el vídeo de La Reconquesta
Àlex Lluch