Pintura PAU segle XX - Review

MARIA MAGDALENA MARTINEZ DANIEL
Flashcards by , created 4 months ago

història de l'art 2bat

0
0
0
MARIA MAGDALENA MARTINEZ DANIEL
Created by MARIA MAGDALENA MARTINEZ DANIEL 4 months ago
Renacimiento en España
Gemma Ruiz Dávila
La pintura del Cinquecento
Diego Santos
Análisis de una Pintura
Diego Santos
OCR Gateway GCSE - Biology B1
joshua6729
Food and Nutrients
zaynsquad5ever
Goya (1746-1828)
Joaquín Ruiz Abellán
Análisis de una Pintura
Sandra Ortega L.
DALÍ...
JL Cadenas
=ARTE=...
JL Cadenas
Composición de la pintura
cog1824
Question Answer
Matisse1 (image/jpeg) La gamma cromàtica és reduïda (vermell, blau, verd...). Hi trobem colors complementaris: el blau amb el vermell. La mancança de tot tipus de llum fa que no es projecti cap ombra, cosa que priva al quadre de profunditat i d’efecte tridimensional. El dibuix es basa en línies corbes, sinuoses i gruixudes que donen dinamisme a l’obra.
300px Vassily Kandinsky, 1911 Composition No 4 (image/jpeg) És una pintura abstracta, on aparentment no hi ha cap relació amb la realitat exterior. El conjunt de línies i colors independents formen un revolt d’elements que mostren un violent moviment a la part esquerra del quadre i una sensació de tranquil·litat a la banda dreta. Al centre hi ha dues línies negres que travessen el quadre.
300px Vassily Kandinsky, 1911 Composition No 4 (image/jpeg) Cronologia: 1911 Estil: Art abstracte Tècnica i suport: Oli sobre tela Dimensions: 1,59 x 2,5 m Localització: Kunstammlung Nordrhein-Westfalen, Düsseldorf
Matisse1 (image/jpeg) Cronologia: 1908 Estil: Fauvisme Tema: Costumista Tècnica i suport: Oli sobre tela Dimensions: 38 x 55 cm Localització: Museu de l’Ermitatge (San Petesburg, Rússia)
Guernica Picasso Cke (image/jpeg) Cronologia: 1937 Estil: Cubisme, expressionisme Tècnica i suport: Oli sobre tela Dimensions: 3,51 x 7,82 m Localització: Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (Madrid)
Guernica Picasso Cke (image/jpeg) En un escenari arquitectònic angoixant on a penes se’n reconeixen elements, trobem sis persones i tres animals agonitzants. El quadre, en blanc i negre (tot i que amb matisos grisos), mostra una escena de horror, dramatisme i desesperació.
Guernica Picasso Cke (image/jpeg) Tot i el caos, les figures estan repartides en una composició perfectament estudiada, de tríptic, dividida verticalment pel mig, i amb un gran triangle central. Tota la composició s’orienta cap a l’esquerra, i l’alternança de corbes i rectes, massissos i obertures, blancs i negres, etc. generen un gran dinamisme.
300px La Persistència De La Memòria (image/jpeg) Es troba en un període històric marcat per la crisi: entreguerres, a Europa encara hi ha seqüeles de la Gran Guerra, i el Crac del 29 s’estengué ràpidament pel nostre continent. Els feixismes europeus comencen a alçar-se. Espanya es troba sota el període de la Segona República, on també hi ha una gran tensió entre dretes i esquerres.
300px La Persistència De La Memòria (image/jpeg) El tema de l’obra és el pas del temps i la persistència de la memòria: perdura el dur i el pas del temps va esborrant la resta. Diem que evoca aquest etern problema del pas del temps utilitzant una escena irracional que procedeix del món oníric irracional.
Pollock1 (image/jpeg) Cronologia: 1950 Estil: Expressionisme abstracte Tècnica i suport: Oli, esmalt i pintura d’alumini sobre tela Dimensiona: 1,60 x 2,59 metres Localització: National Gallery (Washington)
Pollock1 (image/jpeg) La tècnica és coneguda com Action painting. La pintura és una experiència vital, en la que han de participar cos i ànima activament. Pintava amb el llenç estirat el terra i anava pintant sobre la marxa, sense cap previsió. L’efecte del degoteig, els fils de pintura i les esquitxades s’aconsegueix mitjançant el dripping.
W1si Zi Is Ij Mx Odi0 Mi Jd L Fsic C Is Im Nvbn Zlcn Qi Lc Itcm Vza Xpl Id Iw Mdb4 Mj Aw M Fx1 Md Az Zs Jd Xq (image/jpeg) Cronologia: 1965 Estil: Pop art Dimensions: 92 x 61 cm Tècnica i suport: Acrílic i serigrafia sobre tela Localització: National Gallery (Washington) i Leo Castelli Gallery (Nova York)
W1si Zi Is Ij Mx Odi0 Mi Jd L Fsic C Is Im Nvbn Zlcn Qi Lc Itcm Vza Xpl Id Iw Mdb4 Mj Aw M Fx1 Md Az Zs Jd Xq (image/jpeg) La llum no ve donada per un focus de l’exterior, sinó que sorgeix dels propis colors. I el temps, al ser una figura que representa un objecte quotidià, vulgar i inexpressiu, és intemporal. Per aquests mateixos motius, el moviment és nul.
W1si Zi Is Ij Mx Odi0 Mi Jd L Fsic C Is Im Nvbn Zlcn Qi Lc Itcm Vza Xpl Id Iw Mdb4 Mj Aw M Fx1 Md Az Zs Jd Xq (image/jpeg) L’obra es presenta frontalment i amb un lleuger picat, de manera que el nom del producte queda ben situat. La composició és totalment tancada, plana i de formes geomètriques.
Khalo (image/jpeg) Cronologia: 1954 Estil: Realisme social, expressionisme Dimensions: 76 x 61 cm Tècnica i suport: Oli sobre tela Localització: Museu Frida Kahlo (Ciutat de Mèxic)
Khalo (image/jpeg) La composició s’estructura a partir del primer pla de l’artista, reforçat per les diagonals simètriques que formen les dues crosses. A partir d’aquesta figura central es disposen la resta dels elements de l’escena. La presència d’abundants línies diagonals donen dinamisme a l’obra.
Khalo (image/jpeg) És una espècie de refugi en per a l’artista: la ideologia marxista, la fe en la revolució i la pintura són de les poques coses que li quedaven abans de morir. Va voler ser útil a la causa comunista, i aquest quadre n’és una mostra.
Ma25 Tapia 09 (image/jpeg) Estil: Informalisme (pintura matèrica) Cronologia: 1975 Tècnica i suport: Tècnica mixta sobre fusta Dimensions: 1,62 x 1,62 metres Localització: MACBA (Barcelona)
Ma25 Tapia 09 (image/jpeg) El cromatisme és reduït: ocre, vermell, blanc i negre. Colors propis de la matèria que tracta, terrosos. No hi ha focus lumínic ni cap element que ens dongui perspectiva o profunditat. Tot i així, la sorra dóna relleu i juntament amb la tela de la H es crea una certa expressivitat i un volum físic i real.
Ma25 Tapia 09 (image/jpeg) El context va estar clarament influenciat i determinat per la crisi del petroli (1973). Espanya estava, en aquell moment, en el període final del franquisme. L'autor va participar en la lluita contra la dictadura de Franco. Està considerat el pintor català més important de la segona meitat del segle XX.
W1si Zi Is Ij Mx Odi0 Mi Jd L Fsic C Is Im Nvbn Zlcn Qi Lc Itcm Vza Xpl Id Iw Mdb4 Mj Aw M Fx1 Md Az Zs Jd Xq (image/jpeg) Els EUA i l'URSS, convertides en les dues superpotències mundials després de la Segona Guerra Mundial, van dividir Europa i el món en dos blocs: el comunista i el capitalista. La Guerra Freda comportà un estat de tensió permanent i de carrera d’armament des de 1945 fins a 1989.
300px La Persistència De La Memòria (image/jpeg) Cronologia: 1931 Estil: Surrealisme Tècnica i suport: Oli sobre tela Dimensions: 24 x 33 cm Localització: MoMA (Nova York)
SURREALISME Moviment literari, artístic i filosòfic, sorgit a França l'any 1924, que proclama l'automatisme psíquic, la ruptura de la sintaxi, la violenta associació d'imatges incoherents i la importància del món oníric, de l'instint i de la revolta.
INFORMALISME Tendència artística no figurativa desenvolupada després de la Segona Guerra Mundial, que es basa en el valor expressiu de la matèria pictòrica.
FAUVISME Moviment pictòric originat a la França del començament del segle xx, que es basa en la descripció violentament colorista de la realitat i es definí com a reacció a l'anàlisi impressionista del color i de la llum.
CUBISME Moviment artístic que considera el volum com l'atribut important dels objectes i tracta d'expressar-lo plàsticament per mitjà tan sols de figures i sòlids geomètrics.
EXPRESSIONISME ABSTRACTE Corrent artístic que expressa la reacció contra l’art abstracte geomètric. Va suposar el desplaçament del “centre neuràlgic” de l'art contemporani de París a Nova York. És considerat el primer moviment artístic, bàsicament pictòric, pròpiament estatunidenc.