Functies en samenhang van de Zang Fu

Description

Acu 2 (ZangFu) Flashcards on Functies en samenhang van de Zang Fu, created by Karen L on 12/11/2019.
Karen L
Flashcards by Karen L, updated more than 1 year ago
Karen L
Created by Karen L over 4 years ago
34
0

Resource summary

Question Answer
Wat zijn de functies van Xin? - beheerst het bloed. - controleert de bloedvaten. - manifesteert zicht in het gelaat. - huist Shen. - opent in de tong. - controleert het zweet.
Wat zijn de functies van Xin Bao? - Assisteert xin (Hart) in het beheersen van xue - Assisteert xin (Hart) in het huisvesten van shen - Beschermt xin (Hart)
Wat zijn de functies van Gan? - opslaan van bloed. - zorgt voor de vrije stroom van qi. - controleert de pezen. - manifesteert zich in de nagels. - opent in de ogen. - controleert tranen. - het huist Hun.
Wat zijn de functies van Fei? - Beheerst de ademhaling en de Qi van het lichaam - Heeft een verspreidende en dalende functie - Opent in de neus - Controleert de huid, de cou li en het lichaamshaar - Reguleert de waterwegen - Huisvest de po (Lichamelijke Ziel
Wat zijn de functies van de Milt? - Beheerst transformatie en transport ('yun hua’) - Controleert de ‘opwaartse beweging van Qi - Opent in de mond en manifesteert zich in de lippen - Controleert xue (Bloed) (houdt het in de vaten) - Controleert de spieren (‘rou’) en de vier extremiteiten - Huisvest de yi (Intentie, Gedachten
Wat zijn de functies van de nieren? - Slaat jing (Essentie) op - Beheerst het water - Opent in de oren en manifesteert zich in het hoofdhaar - Controleert het ontvangen van Qi - Controleert de 2 yin (Onderste 2 Openingen) - Huisvest de zhì (Wilskracht, Ambitie)
Wat zijn de functies van de maag? - Controleert het “rotten en rijpen” van het voedsel - Controleert het transport van gu Qi (Qi van Voedsel) - Controleert het dalen van Qi - Is de oorsprong van de vloeistoffen
Wat zijn de functies van Xiao Chang? - Controleert het ontvangen en transformeren - Scheidt de vloeistoffen
Wat zijn de functies van Da Chang? - Ontvangt het onzuivere van xiao chang (Dunnedarm) - Vormt ontlasting en absorptie van vloeistoffen
Wat zijn de functies van Dan? - Slaat gal op en scheidt deze af - Controleert het nemen van beslissingen - Controleert de pezen (jin).
Wat zijn de functies van Pang Guang? - Verwijdert water door Qi transformatie
Wat zijn de functies van San Jiao? - Controleert de waterpassages Verantwoordelijk voor transformatie, transport en uitscheiden van vloeistoffen Upper: verspreiden vloeistoffen (m.n. zweet) Middle: transformatie en transport (m.n. vanuit maag) Lower: uitscheiden van vloeistoffen (m.n. urine en vocht in ontlasting) - Is het kanaal van yuan Qi - Is de driedeling van het lichaam voor wat betreft anatomie, fysiologie en pathologie.
Show full summary Hide full summary

Similar

I'm the king of the castle
archita.kmr
Important Spanish Verbs
madiywarner
AS AQA Geography- Rivers
Hannah Goodenough
Chemistry Keywords
John Appleseed
P1 quiz
I M Wilson
AQA GCSE Biology B1- Quiz
Ethan Beadling
Chemistry 1
Peter Hoskins
Regular and Irregular Verbs - Preterite Tense
Tomja07
Chemistry revision
Jordyn Niu
3.1 Keywords - Marketing
Mr_Lambert_Hungerhil
Forces and motion
Catarina Borges