APLICAȚIILE ELECTROLIZEI

Description

CL.11 APLICAȚIILE ELECTROLIZEI Flashcards on APLICAȚIILE ELECTROLIZEI, created by Angela Reulet on 26/04/2020.
Angela Reulet
Flashcards by Angela Reulet, updated more than 1 year ago
Angela Reulet
Created by Angela Reulet almost 4 years ago
325
0

Resource summary

Question Answer
APLICAŢIILE ELECTROLIZEI Ce este electroliza? Electroliza este un fenomen ce se petrece la trecerea curentului electric continuu prin soluţia sau topitura unui electrolit. Fenomenul este complex si constă în : 1. migraţia ionilor pozitivi către catod ionilor negativi spre anod 2. neutralizarea acestora, ionii captează ,respectiv cedează electroni , tranformandu-se în atomi neutri sau grupe de atomi. Aceştia se pot depune ca atare pe electrod sau pot reactiona cu moleculele dizolvantului, cu electrodul , sau între ei . Se formează astfel produşi secundari ai electrolizei.
Aparatul de electroliză
Electroliza (schema generală)
APLICAŢIILE ELECTROLIZEI
Obţinerea: hidrogenului, oxigenului, …… HIDROGENUL, COMBUSTIBILUL VIITORULUI ??? Hidrogenul obţinut prin electroliză se poate utiliza în pile de combustie. Acestea permit transformarea energiei chimice în energie electrică prin arderea hidrogenului în oxigen. Rezultatul fiind vaporii de apă care apar în urma arderii lui. Hidrogenul poate fi păstrat fie în rezervoare subterane ca gaz, fie sub formă solidă,ca hidruri.
Electroplacarea
Transformarea materială a suprafeţelor de metal,cauzată de influenţa mediului de contact.
Coroziunea
Protecţia anticorosivă prin acoperiri metalice Cele mai utilizate metode de protecţie anticorosivă: Cadmierea. Nichelarea. Cromarea. Zincarea. Aluminizarea. Cuprarea
Zincarea/ galvanizarea electrochimică este acoperirea metalică cu un strat subţire de zinc, prin cufundare într-o baie cu soluţie de zinc care se depune prin electroliză. Curentul electric determină transportul ionilor de zinc de la anodul ”solubil” și depunerea lor la catod, influențează direct proporțional grosimea stratului de zinc depus . Înainte........ după.........
Eliminarea părului are loc prin aplicarea unei tensiuni foarte mici într-o soluţie de NaCl ce se află la rădăcina părului. În urma electrolizei rezultă NaOH ce arde rădacina părului, distrugând firul.
Show full summary Hide full summary

Similar

Mapas mentales con ExamTime
Nazareth Olivo
Esquemas
Ximena Barrera
Music and its most prominent types
Elina Sandoval
fichas de estudio
Guadalupe Reyes Soriano
Vertebrate animals
Eliana Sandoval
Bulbul rahidian, puntea, cerebelul – conformație externă, structură
T Adela
Tejidos básicos
Andrea Celedón
INTERPRETAR FUNCIONES Y ECUACIONES APLICADAS A LA ADMINISTRACIÓN
Danny Aguilar
Factores bióticos
DENNY WILLIAM MORENO CASTRO
Procesele de adaptare si compensare 1-27
Yanosh Yanosh