Sistema Vestibular

Description

Glossari Sistema Vestibular (Fitxes)
Glossari Psicofisio
Flashcards by Glossari Psicofisio, updated more than 1 year ago
Glossari Psicofisio
Created by Glossari Psicofisio almost 9 years ago
74
0

Resource summary

Question Answer
SISTEMA VESTIBULAR Sistema que regula el sentit del moviment i l'equilibri a través del aparell vestibular, situat a l'orella interna.
UTRICLE Part del laberint membranós de l'orella d'on surten els tres canals semicirculars
SÀCUL Petit sac o bossa, especialment la menor de les dues divisions del laberint membranós del vestíbul, que comunica amb el conducte coclear a través del conducte de Hensen de l'oïda interna
VERTIGEN Sensació il·lusòria que les coses externes estan rotant o desplaçant al voltant d'un o de que és un mateix qui està donant voltes a l'espai; és degut a una alteració dels òrgans de l'oïda que regulen l'equilibri o del sistema nerviós central: pot patir vertigen en trobar a gran alçada o apuntar-se a un precipici.
GRAVETAT És la força d'atracció mútua que experimenten Els cossos pel Fet de tenyir una massa determinada.
OTÒLIT Partícula mineral que es troba en el sistema vestibular de l'oïda interna. També se li denomina estatoconía o otoconia i existeix únicament en els vertebrats. Es formen a partir de cristalls de carbonat de calci i aquestes concrecions intervenen en l'equilibri de l'organisme. També juguen un paper important en el procés per valor correctament les acceleracions en línia. En el cas que es desprenguin aquestes màcules utriculares de les que depenen, els otòlits podran ser l'origen de problemes de vertígens.
GANGLI D'ESCARPA Parella de ganglis situats a prop del conducte auditiu extern en el punt d'unió del nervi facial i de la branca vestibular del nervi vestibulococlear
ENDOLIMFA Es tracta del líquid contingut en el laberint membranós de l'orella interna; l'endolimfa s'assembla fluid intracel·lular en la composició
PERILIMFA És el fluid contingut dins del laberint ossi, que envolta i protegeix el laberint membranós; perilimfa s'assembla líquid extracel·lular en la composició i, a través del conducte perilinfática, està en continuïtat amb el líquid cefaloraquidi.
NERVI VESTIBULAR El nervi vestibular està format per cèl·lules bipolars procedents del utricle, sàcul i canals semicirculars, el gangli -el gangli vestibular- està situat dins del conducte auditiu intern. El nervi vestibular travessa aquest conducte juntament amb el nervi coclear i el nervi facial. Hi ha quatre nuclis vestibulars -el àrea vestibularis- en la unió entre el bulb raquidi i la Protuberància, en la porció lateral del pis del 4 ° ventricle.
MODALITAT SENSORIAL Tota activitat nerviosa que és transmet per els vies aferents o sensitives. És la connotació Conscient de les sensacions, és refereix a cada 1 dels Diferents sentits conscients i inconscients per a els quals és reb la informació sensitiva.
REFLEX OPTICOVESTIBULAR Reflex normal en el qual la posició de l'ull compensa el moviment del cap. S'indueix per l'excitació de l'aparell vestibular.
MEDUL·LA ESPINAL És la continuació de l'encèfal. Es tracta d'un conducte que comunica l'encèfal amb la resta del cos, començant a la regió occipital i arribant fins a la zona lumbar.
EQUILIBRI Estat d'immobilitat d'un cos sotmès a dues o més forces de la mateixa intensitat que actuen en sentit oposat, per la qual cosa es contraresten o s'anul·len.
REFLEX VESTIBUL-ESPINAL L'acceleració del cap origina una resposta específica de les extremitats superiors i inferiors. Les extremitats del costat de la direcció de l'acceleració s'estenen mentre que les oposades es contrauen.
CEREBEL Porció de l'encèfal situada a la regió posterior i inferior del crani; es troba dividit en dos hemisferis units pel vermes, que al costat del flòcul constitueix el paleocerebelo. El cerebel està unit al cervell pels peduncles cerebelares. La funcions del cerebel són tres, però totes estan relacionades amb el control dels músculs esquelètics: a) conjuntament amb l'escorça cerebral produeix moviments hàbils que controlen les activitats dels músculs; b) ajuda al control de la postura; c) controla els músculs esquelètics per mantenir la postura.
Show full summary Hide full summary

Similar

Concepto de Psicofisiología
maruchasol
Proceso Psicofisiologico el Sueño
damaris romero molina
MAPA DE IDEAS PSICOFISIOLOGIA
eliana.medina93
PROCESO NEURO-EMOCIONAL DEL MIEDO
Kimberlyn Cáceres
PSICOFISIOLOGÍA
Elizabeth Bernal
PSICOFISIOLOGÍA
Kimberlyn Cáceres
TIPOS DE ENTREVISTA PSIQUIATRICA
Wendy Alarcón
CATEDRA
johanita_lyj
FUNDAMENTOS DE LA PSICOFISIOLOGIA, NEURODESARROLLO Y SISTEMA NERVIOSO
Diego Hernan Bar