ART GÒTIC

Description

Flashcards on ART GÒTIC, created by encarna.oliva.38 on 03/03/2016.
encarna.oliva.38
Flashcards by encarna.oliva.38, updated more than 1 year ago
encarna.oliva.38
Created by encarna.oliva.38 about 8 years ago
23
0

Resource summary

Question Answer
EXERCICI 1 CARACTERÍSTIQUES DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA La Catedral de València conté els elements principals de l´arquitectura gòtica que s´indiquen al llibre de text, com son: planta de creu llatina amb tres naus, transsepte cobert amb cimbori, capçalera amb deambulatori i nombroses capelles.
La nau central és molt més ampla i no molt més alta que les dues naus laterals, proporcionant un aspecte de gran horitzonalitat. La capçalera conté el presbiteri o Altar Major, que està cobert per volta de sis nervis amb murals d´estil renaixentista del segle XIV de gran bellesa, que representen àngels tocant instruments musicals.
El deambulatori o Girola es comunica amb l´Altar Major a través de dues portes laterals i és l´espai per on poden deambular els fidels a través de les capelles sense interrompre el culte. És una de les parts més antigues de la catedral i compta amb huit capelles originalment gòtiques. muntatge fotogràfic per apreciar la girola amb les seues capelles
El cimbori, dels segles XIV-XV, està format per un prisma octogonal de dos cossos superposats, amb huit finestrals de fina traceria calada en cada cos que doten de llum natural sempre blanca al transsepte. Té una alçaria de 40 metres.
EXERCICI 2 ALÇAT DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
La Catedral de València compta amb una nau central més alta que les laterals, articulada mitjançant pilars cruciformes. Té un alçat intern bipartit de Arqueria i Claristori. La Arqueria es al primer pis amb els arcs formerers ogivals, que són els que separen la nau central de les laterals. Al segon pis es situa el Claristori o cos de vidrieres policromades ogivals que il.luminen la nau central.
EXERCICI 3 L´ESCULTURA GÒTICA L´escultura gòtica va evolucionar des d´un estil allargat i rígid fins un sentiment naturaliste on es representa el món visible tal i com és, però idealitzat.
Es produeix una humanització de les figures, buscant el volum dels cossos ,el moviment de les vestidures i fugint de les postures verticals i hieràtiques. S´intenta reflectir les emocions, l´expressió dels sentiments tant en el rostre com en les actituds, com en esta cara d´àngel somrient.
EXERCICI 4 RETAULES I VITRALLS El Retaule és una estructura arquitectónica o de fusteria composta per diverses caselles amb representacions artístiques. El Vitrall és una composició pictòrica que combina vidres de color units per tires de metall (plom).
Els retaules poden ser fets a base de pintures, escultures o relleus; be aïlladament o combinats entre sí. El relleu s´alça a la part de darrere de l´altar de les esglèsies cristianes i constitueix la principal referència visual del presbiteri. A banda de embellir i dignificar els espais de culte, tenen una finalitat pedagògica de la fe catòlica.
L´art del vitrall va arribar a ser la veritable pintura gòtica. Els temes són de l´Antic i Nou Testament, històries de la Mare de Déu i dels sants. A les catedrals gòtiques es van substituir els gran murs de pedra per amplis finestrals amb vitralls de color, que proporcionaven a l´interior de la catedral, una atmòsfera càlida on els fidels podien contemplar "la llum d´essència divina" i trobar una conexió amb Déu.
Show full summary Hide full summary

Similar

2n SOC UD3. Art Gòtic
Àlex Lluch
TREBALL ART GÒTIC
hsalvador_g
ART GOTIC S.XIII I S.XV
maria.andreu
Test 1: Art Gòtic_1
professor historia
ART GOTIC S.XIII I S.XV
Nerea Garcia Requena
TREBALL ART GÒTIC
jorgemarin110
1_TREBALL ART GÒTIC
jorgemarin110
3_TREBALL ART GÒTIC
jorgemarin110
2_TREBALL ART GÒTIC
jorgemarin110
German GCSE Vocab
naomisargent
English Language
livbennett