Art Gòtic

Description

Flashcards on Art Gòtic , created by loptom2014 on 06/03/2016.
loptom2014
Flashcards by loptom2014, updated more than 1 year ago
loptom2014
Created by loptom2014 about 8 years ago
4
0

Resource summary

Question Answer
LA CATEDRAL DE VALÈNCIA La catedral de València compta amb dos laterals (a l'est la "Porta de l'Almoina" ) i ( a l'oest la "Porta dels Apostols") a la dreta de la "Porta dels ferros" està la "Capella del sant Calze". A la esquerra del campanari "El Micalet" La planta de la catedral va sufrir canvis en la seva construcció en el pas del temps. Entre 1300 i 1350 se va ampliar i es va construir la "Porta dels Apòstols". També es va construir la "Aula capitular" i "El Micalet".
Entre els elements singulars cal destacar, pel que fa a l'exterior del temple: La porta oriental, anomenada de l'Almoina i d'estil romànic (segle XIII). La petita capella septentrional, anomenada de Sant Jordi, on es va celebrar la primera missa (segle XIII). L'arcada nord-occidental, anomenada Obra Nova i d'estil renaixentista italià (segle XVI). La porta occidental, anomenada dels Apòstols amb influència de l'estil gòtic francès (segle XIV). El campanar, anomenat el Micalet i d'estil gòtic valencià (segle XIV). La porta meridional, anomenada dels Ferros i d'estil barroc (segle XVIII). Pel que fa a l'interior del temple cal destacar: El cimbori, obra mestra de l'art gòtic (segle XIV), excepcional tant al seu interior com a l'exterior. L'antiga sala capitular o Capella del Sant Calze, d'estil gòtic tardà (segona meitat del segle XIV). La girola, d'estil gòtic valencià (segle XIII), majorment recoberta de decoració neoclàssica (segle XVIII). L'altar major o presbiteri, decorat amb pintures renaixentistes (segle XV) i afegits posteriors barrocs (segle XVII).
Arte gòtic és una denominació de l'estil artístic que es va desenvolupar a Europa occidental durant la Plena i Baixa Edat Mitjana, en el que comprèn des de mitjan segle XII fins a la implantació del Renaixement (segle XV per Itàlia), i ben entrat el segle XVI a els llocs on el Gòtic perviure més temps. Es tracta d'un ampli període artístic, que sorgeix en el nord de França i s'expandeix per tot Occident. Segons els països i les regions es va desenvolupar en moments cronològics diversos, ofereix en el seu ampli desenvolupament diferenciacions profundes estilístiques que corresponen a diverses adaptacions: més pur a França (sent ben diferent el de París i el de Provença), més horitzontal i proper a la tradició clàssica a Itàlia (encara que al nord s'acull un dels exemples més paradigmàtics, com la catedral de Milà), amb peculiaritats locals en Flandes, Alemanya, Anglaterra i Espanya Diferències entre el romànic i el gòtic. ROMÁNICO: SOMBRA MUROS, MACIZOS PEQUEÑAS VENTANAS MONUMENTALIDAD MONASTERIO GÓTICO: LUZ VACÍOS GRANDES VIDRIERAS ELEVACIÓN, ESPIRITUALIDAD CATED
RETAULE I VITRALL El retaule és l'estructura arquitectònica , pictòrica i escultòrica que se situa darrere de l'altar a les esglésies catòliques. El vitrallUn o vidriera policromada és una composició elaborada amb vidres de colors, pintats o recoberts amb esmalts, que s'ensamblen mitjançant varetes de plom.
Show full summary Hide full summary

Similar

2n SOC UD3. Art Gòtic
Àlex Lluch
TREBALL ART GÒTIC
hsalvador_g
ART GOTIC S.XIII I S.XV
maria.andreu
Test 1: Art Gòtic_1
professor historia
ART GOTIC S.XIII I S.XV
Nerea Garcia Requena
TREBALL ART GÒTIC
jorgemarin110
1_TREBALL ART GÒTIC
jorgemarin110
3_TREBALL ART GÒTIC
jorgemarin110
2_TREBALL ART GÒTIC
jorgemarin110
French -> small but important words for GCSE
georgie_hill
IGCSE Physics formulas
Imani :D