La convivència en el centre escolar

Description

Mind Map on La convivència en el centre escolar, created by cauny10 on 01/11/2014.
cauny10
Mind Map by cauny10, updated more than 1 year ago
cauny10
Created by cauny10 over 9 years ago
42
2

Resource summary

La convivència en el centre escolar
  1. 1.Com pots participar en la vida escolar ?
    1. Evita l´avorriment , apatía o incactivitat . Produeix un sentiment positiu i èxit personal. Permet conéixer en profunditat les circumstàncies que envolten la vida personal , tant la pròpia com la dels qui conviuen amb nosaltres. Ofereix més oportunitats per a prendre decisions i expressionar preferències . Millora la comprensió de les activitats quotidianes del centre . Per exemple , quant de temps fa falta per preparar els exàmens , com es fa la neteja diària del centre , etc. Contribueix al desenvolupament de la comunicació i el diàleg.
    2. 2.Quina es la misió del consell escolar ?
      1. -Elecció del director o directora. -Admissió d´alumnes en el centre.-Resolució de conflictes i sancions. -Definició i revisió de projecte educatiu. - Elaboració i aprovació del reglament de règim interior . -Establiment de comissions de treball . -Promoció de la renovació de materials i la millor de instal·lacions. - Analisi i valoració dels resultats de l´avaluació.
      2. 3.Menciona cinc drets i cinc deures dels alumnes.
        1. Deures : 1 Tractaré als meus professors amb respecte .No estan permesos els insults de cap tipus .2 Tractaré als meus companys amb respecte . 3 No fare `` sorolls´´ en clase ni interrompré les classes de cap manera inadequada . 4 Sols podré fer ús del móvil si el profesor em dóna permís explícitament i amb ús didàctic. 5 No puc eixir de classe baix cap concepte . En cas de necessitat urgent ho faré amb el permís del professor/a de l´aula i sempre i quan ho puga acreditar amb la tarjeta que ell/ella em lliurarà.
          1. Drets : 1 Tots tenen dret a l´educació . Es reconeix la llibertat d´ensenyament . 2 L´educació tindrà com a objectiu el ple desenvolpament de la personalitat humana en el respecte als principis democràtics de convivència i als drets i les llibertats fonamentals . 3.Els poders públics garanteixen el dret que assisteix els pares per tal que els fill reben la formació religiosa i moral que baja d´acord amb les seues conviccions. 4 L´ensenyament bàsic és obligatoria i gratuÏt . 5 Els poders públics garanteixen el dret de tots l´educació , mitjançant una porgramació general de l´ensenyament , amb la participación efectiva de tots els sectors afectats i la creació de centres docents.
          2. 4.Què solució donaríes a un companyer que de manera normal impedix donar classe ?
            1. Intervenció en cas de conductes problemàtiques , així com el foment de la convivència per a proporcionar seguretat i respecte no sols a l´alumnat , sinò també als docent i a les famílies.
            2. 5.Què lleis amparen en Espanya el dret a la educació ?
              1. La LOE es la llei que regula els continguts del sistema educatiu espanyol ; va ser aprovada el 3 de maig de 2006 i garanteix des del preàmbul l´escolarització obligatòria fins als 16 anys de tots els ciutadans que visquen al territori espanyol.
              2. 6.Què es la UNESCO ?
                1. És un organisme especialitzat de les Nacions Unides. Es va fundar el 16 de noviembre del 1945 amb el objectiu de contribuir a la pau i a la seguretat en el món mitjançcant la educació , la ciencia , la cultura i les comunicacions. La constitució firmada eixe dia entrà en vigor el 4 de noviembre de 1946 , ratificat per vint paisos. En 1958 es inagurà la seua seu principal en el distrit VII de París. La seua directora general es Irina Bokova . A 2014 , conta amb 195 estats membres i huit membres associats. La UNESCO té com a finalitat assegurar l´accés global a l´educació.
                2. 7.Qui és Comenius i a qui va dirigit el programa Comenius ?
                  1. Comenius és un programa de cooperació europea en la materia d´ensenyament escolar que es centra en la primera etapa de l´educació i va dirigit a tots els membres de la comunitat educativa . El seu objectiu consisteix a millorar la qualitat de l´ensenyament , reforçar-ne la dimensió europea i promoure l´aprenentatge d´idiomes i la mobilitat d´alumnes i professors. Té com a finalitat l´aprenentatge en un marc multicultural , peça clau de la ciutadania europea . l´ajuda a grups desfavorits , la lluita contra el fracàs escolar i la prevenció de l´exclusió social.
                  2. Raimon Roca i Alexandre Donat
                    Show full summary Hide full summary

                    Similar

                    3. The Bolshevik's Seizure of Power
                    ShreyaDas
                    FCE Opposites Practice
                    miminoma
                    My SMART School Year Goals for 2015
                    Stephen Lang
                    HRCI Glossary of Terms O-Z
                    Sandra Reed
                    An Inspector Calls: Mr Arthur Birling
                    Rattan Bhorjee
                    Of Mice & Men Themes - Key essay points
                    Lilac Potato
                    Chemistry (C3)
                    Amy Lashkari
                    The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde
                    K d
                    Using GoConqr to teach Maths
                    Sarah Egan
                    Contract Law
                    sherhui94
                    Flashcards for CPXP exam
                    Lydia Elliott, Ed.D