Racionalistes

Description

herbart= mecanica física, les idees tenen energia
carlacorbera
Mind Map by carlacorbera, updated more than 1 year ago
carlacorbera
Created by carlacorbera almost 9 years ago
9
0

Resource summary

Racionalistes
 1. Descartes
  1. Leibniz

   Annotations:

   • Monadologia: les monades són unitats d'energia psiquica immaterial, són inextenses, s´n totes diferents entre si, però són continues, hi ha una escala gradual des de la més conscient ala q menys. Formen en conjunt una harmonia en el mon, analogia amb els rellotges, són tots exactaments iguals i perfectes pro no sinfluencien entre sí, són l'ànima i el cos (no és dualista és pluralista). Llei de continuitat, el que  hem dit de les monades q sn continues, per ell hi ha monades de diferents tipus q s'organitzen amb una jerarquia: petites percepcions, percepcions i apercepcions, les petites percepcions estan x sota el nivell de la consciencia i les perepcions son estats de consciencia q no estan clars i diferenciats, les apercepcions són el conjunt de petites percepciones guiades per l'atenció voluntaria. nomes es donen en l'ànima humana.
   1. Kant
    1. Herbart

     Annotations:

     • Mecanica física: les idees tenen energia pròpia per atraure's i refusar-se amb  les compatibles i incompatibles. LLuiten x expressarse en la consciència, varien en intensitat, les clares són conscients les fosques inconscients. Autoprotecció: tendència x mantenir-se o buscar ser conscients. Fusions: idees amb el mateix contingut on els components individuals desapareixen. Complicacions: unions menys fortes que lluiten x ser conscients, les q perden queden en estat inconscient i les que guanyen son les apercebudes. Massa aperceptiva:és el conjunt d'idees compatibles que han aconseguit ser apercebudes(les q estem atenent) conscients. Les idees de la consciència son les q ens provoquen plaer i les inhibides les q provoquen dolor. Repressió: força utilitzada x mantenir inconscients les idees q no són compatibles amb la massa aperceptiva. Llindar: limit entre conscient/inconscient
     1. Spinoza

      Annotations:

      • per ell la unica substancia és deu, amb el seu monisme enten l'home com una part de la naturalesa, i com en la naturalesa mana el determinisme, l'home no és  lliure de res. (en contra dualisme i en contra el lliure albir)
      Show full summary Hide full summary

      Similar

      René Descartes
      Diego Arranz
      Filosofía. Teorías del conocimiento: empirismo, racionalismo, apriorismo kantiano
      Àlex Lluch
      Teorías de la Verdad
      irene garcía
      Immanuel Kant
      maya velasquez
      Kant y la ética del deber
      JuanDZorrilla
      Apuntes Kant
      paula.valenzuela
      Actualidad de Descartes. 2º de Bachillerato. Filosofía.
      smael Montesinos
      Filosofia - Descartes
      Sofia Vallejo
      Introducción a la filosofía (Descartes)
      Verónica Ruscio
      Etica Kantiana
      Liz Morillo