CIVILITZACIO CRETENSE

Description

Mind Map on CIVILITZACIO CRETENSE, created by Gabriel Flores Landte on 12/16/2013.
Gabriel Flores Landte
Mind Map by Gabriel Flores Landte, updated more than 1 year ago
Gabriel Flores Landte
Created by Gabriel Flores Landte over 9 years ago
1977
0

Resource summary

CIVILITZACIO CRETENSE
 1. HISTORIA
  1. Els primers grups en assentar a Creta probablement van arribar des Anatòlia entorn del 7000 a. C. van crear diferents assentaments a l'illa, un d'ells era Cnosos. aquests primers habitants vivien en barraques de fusta, encara que amb el pas del temps canviaran de material com maons de fang i sostres de fusta. Fabricaven eines amb diversos materials com os i pedres i van fer figures de fang de representacions femenines i masculines, la qual cosa indica que ja tenien cert sentit religiós.
   1. CULTURA
    1. La cultura minoica és aquella de l'edat del coure i del bronze, apareguda a l'illa de Creta entre els anys 3000 i 1400 a. C. S'acostuma utilitzar com a sinònims de cultura minoica: cultura prehelénica, cultura egea, cretenc o minoana1 (per Minos). El seu nom és producte que el seu descobridor, el britànic Sir Arthur Evans relacionés el palau de Cnosos, el més representatiu de la cultura, amb el palau del rei Minos i la llegenda del Minotauro.2 Will Durant es va referir a aquest període com «la primera baula en la cadena europe.
    2. HON ES SITUA?
     1. Creta és la principal illa de Grècia i també una de les més meridionals d'aquest país. Representa una de les fronteres simbòliques entre Orient i Occident. Localitzada a equidistància entre Europa, Àsia i Àfrica, l'illa ocupa una posició geogràfica que li confereix una rica història mentre que la seva posició estratègica li ha valgut l'ésser terreny de nombrosos conflictes entre pobles en el context del control del Mar Mediterrani. L'illa és un punt d'encreuament entre Europa i Àsia Menor, Europa i el Pròxim Orient, així com entre Europa i Àfrica.
     2. LA ESCRIPTURA
      1. Segurament com una necessitat d'organitzar el seu intens comerç, els cretencs van desenvolupar l'escriptura. Escrivien en tauletes d'argila i al principi aquesta escriptura va ser cridada jeroglífica per la semblança amb l'egípcia. Amb el temps es va tornar més simple i lineal, però la majoria d'aquestes tauletes encara avui no han pogut ser desxifrades

       Media attachments

       Show full summary Hide full summary

       Similar

       USA stock market collapse
       Emily Tisch
       The Great Gatsby: Chapter Summaries
       Andrew_Ellinas
       IB SL Biology: Cell Division
       mcgowan-w-10
       B5 - Growth and Deveolopment
       blairzy123
       A level Computing Quiz
       Zacchaeus Snape
       Of Mice and Men Quotes
       _Jess_
       Crime and Punishment Flashcards - Edexcel GCSE Religious Studies Unit 8
       nicolalennon12
       NSI FINAL TEST
       brahim matrix
       GCSE REVISION TIMETABLE
       Sophie Thuita
       The Great Gatsby: Love
       Shani Casey
       Legislative Branch
       Mr. Vakhovsky