La guerra del peloponès

Description

Mind Map on La guerra del peloponès, created by Gema Martinez on 01/08/2014.
Gema Martinez
Mind Map by Gema Martinez, updated more than 1 year ago
Gema Martinez
Created by Gema Martinez over 9 years ago
2179
0

Resource summary

La guerra del peloponès
 1. Que va ser?
  1. La guerra del Peloponès fou un conflicte bèl·lic que va afectar Grècia del 431 aC al 404 aC i va enfrontar Atenes i els seus aliats, de tendència democràtica, i Esparta i els seus, de tendència oligàrquica.
  2. Que va ser la causa fonamental de la guerra?
   1. La causa fonamental de la guerra va ser el ressentiment creixent d'Esparta i els seus aliats contra la dominació d'Atenes de tots els afers dels grecs. La primera part de la guerra que va anar del 431 aC al 421 aC fou coneguda per guerra d'Arquidam pel nom del rei espartà Arquidam II, que hi va jugar un paper essencial.
   2. Quant es va formar a guerra?
    1. La guerra es va iniciar l'abril del 431 aC amb l'atac de Tebes a Platees, l'única ciutat de Beòcia aliada a Atenes; l'atac fou rebutjat i els tebans presoners foren executats. Arquidam II amb seixanta mil lacedemonis va envair Àtica per Enoe a la riba del Citèrion, però els atenencs, refugiats darrere els murs, van resistir; durant cinc setmanes (maig - juny)Àtica fou assolada, fins que Arquidam, que havia arribat a 11 km d'Atenes, es va retirar. Atenes va annexionar Egina i en va expulsar als habitants i la flota va devastar la costa de la Megàrida, va atacar Metona (on foren rebutjats per Bràsides, fill d'Argileonis) i van desembarcar a saquejar l'Èlide.
    2. Quant va signar una treva?
     1. L'abril de 421 aC es va signar una treva per cinquanta anys coneguda com la pau de Nícies. Els presoners espartans foren retornats a la seva pàtria. Amfípolis seria retornada a Atenes. Les ciutats calcides serien autònomes i formarien una lliga (la Lliga Calcídica); Atenes evacuaria les costes del Peloponès que havia ocupat. Delfos fou declarada autònoma;Corint, Èlide, Beòcia i Mègara es van oposar a la pau i no la van voler signar, i van formar una aliança amb Argos, Mantinea i Calcídia; Mègara tampoc va voler entrar en aquesta aliança. De resultes d'això els espartans van donar suport a les autonomies a l'Èlide i Lepreon i tota Trifília es van separar d'Elis.
     Show full summary Hide full summary

     Similar

     PHYSICS P1 1
     x_clairey_x
     Key Biology Definitions/Terms
     mia.rigby
     Of Mice and Men
     becky_e
     Realidad De Nuestra Identidad Cultural
     53831
     Physical Description
     Mónica Rodríguez
     Biology Unit 4: Respiration and Photosynthesis
     Charlotte Lloyd
     Music symbols
     Sarah Egan
     Testing for ions
     Joshua Rees
     el centro comercial
     Pamela Dentler
     OP doplnovaci otazky
     Helen Phamova
     SFDC App Builder 1 (126-150)
     Connie Woolard