ELS INSECTES

Description

Mind Map on ELS INSECTES, created by miguel angel on 27/02/2014.
miguel  angel
Mind Map by miguel angel, updated more than 1 year ago
miguel  angel
Created by miguel angel about 10 years ago
74
0

Resource summary

ELS INSECTES
  1. Que son els insectes?
    1. Es tracta del grup d'animals més nombrós del planeta, froamt majoritàriament per espècies terrestres, encara que algunes s'han adaptat a la vida aquàtica. Úniccament són escassos en les profunditats marines.
    2. HIMENÒPTERS
      1. Els himenòpters posseeixen un aparell bucal de tipus mastegador o llepador, però sempre amb unes mandíbules poderoses. Molts dels individus adults tenen dos parells d'ales membranoses,
      2. Classes De Insectes
        1. DIPTERS
          1. Els dípters comunament anomenades mosques, són un ordre d'insectes de la subclasse Pterygota a paraula Diptera prové del grec di dos i pteron ala dues ales són un ordre d'insectes neòpters que, com el seu nom indica, posseeixen un sol parell d'ales al mesotòrax i un parell.
          2. COLEOPTERS
            1. Els coleòpters Coleoptera són un ordre d'insectes endopterigots que reuneix prop de 350.000 espècies. Aquest ordre té més espècies que qualsevol altre ordre en tot el regne animal en concret, el 40%, seguit pels lepidòpters, himenòpters i dípters. Té tantes espècies com les plantes vasculars o els fongs i 90 vegades més espècies que els mamífers.
            2. DERMÁPTER
              1. Els dermàpters Dermaptera, del grec, dermos, i pteron, són un ordre d'insectes neòpters de cos aplanat i allargat, que presenten un parell d'apèndixs en forma de pinça al capl de l'abdomen. Se'n coneixen unes 1.200 espècies.
              2. ORTÓPER
                1. Els ortòpters Orthoptera, del grec orthós, recte, dret, i de pteron, són un ordre d'insectes hemimetàbols, amb aparell bucal mastegador. Atès que són insectes molt coneguts, hi ha una gran riquesa de denominacions vulgars.
                2. LEPIDOPTER
                  1. Els lepidòpters Lepidoptera, pron.Són un ordre d'insectes endopterigots. És el segon més nombrós en la classe dels insectes. Inclou papallones, arnes i hespèrids. Aquest ordre conté més de 180.000 espècies distribuïdes en 128 famílies i 47 superfamílies.
                  2. SIFONÀPTERS.
                    1. Ordre d’insectes holometàbols de la subclasse dels pterigots que inclou espècies de talla petita, àpters, de cos comprimit lateralment i potes adaptades al salt.
                    2. ODONATS
                      1. Els odonats o libèl·lules són un ordre d'insectes coneguts popularment com a espiadimonis, cavallets.Viuen en aigües continentals i respiren per mitjà de brànquies traqueals i anals. Els adults, d'hàbits diürns i depredadors, volen arran de l'aigua, però les espècies majors ,es poden allunyar molt del lloc d'origen.
                      2. HEMIPTERS
                        1. hemípters.La classificació científica dels insectes en diversos ordres, el mot hemípter s'ha referit tradicionalment a un conjunt d'espècies en el qual s'inclouen animals com ara els cigales, pugons i cotxinilles actual ordre dels homòpters o les xinxes i bernats pudents ara sota l'ordre dels heteròpters.
                      Show full summary Hide full summary

                      Similar

                      Organic Chemistry
                      Ella Wolf
                      River Processes and Landforms
                      1jdjdjd1
                      Chemistry (C1)
                      Phobae-Cat Doobi
                      Macbeth Notes
                      Bella Ffion Martin
                      GCSE REVISION TIMETABLE
                      gracemiddleton
                      Plot in 'An Inspector Calls' GCSE
                      magicalinsanity
                      Virtue Ethics Edexcel A Level
                      fstok
                      Input, output and storage devices
                      Mr A Esch
                      Variation and evolution Quiz
                      James Edwards22201
                      Část 2.
                      Gábi Krsková