BIOTECNOLOGIA

Alba Castilla
Mind Map by Alba Castilla, updated more than 1 year ago
Alba Castilla
Created by Alba Castilla about 6 years ago
12
0

Description

Mapa

Resource summary

BIOTECNOLOGIA
 1. La biotecnologia és una ciència que utilitza organismes vius per a l'obtenció d'algun producte o servei per a l'home.
  1. Alguns exemples de les aplicacions de la biotecnologia moderna són:
   1. Produir insulina humana en bacteris i, conseqüentment, millorar el tractament de la diabetis.
    1. Fabricació de la quimiosina, enzim clau per a la fabricació de formatge.
     1. L'enginyeria genètica també és avui una eina fonamental per al millorament dels cultius vegetals. Per exemple, és possible transferir un gen provinent d'un bacteri a una planta, tal és l'exemple del blat de moro Bt. En aquest cas, els bacteris del sòl fabriquen una proteïna que mata les larves d'un insecte que normalment mata els cultius d'aquesta planta.
     2. El pa
      1. El pa destaca pel seu fàcil accés, riquesa nutritiva i baix preu. No obstant això, en l'antiguitat, el tipus de pa consumit tenia implicacions socials. El pa blanc era privilegi de les classes benestants i el negre estava reservat per als pobres.
       1. Per ser un aliment tan accessible, i tan arrelat als nostres costums, el pa és un aliment insubstituïble a les taules del nostre país i en els països mediterranis, igual que ho és l'arròs a Àsia i Sud-Amèrica i les coques de blat de moro a Centre i Sud-Amèrica.
       2. El formatge
        1. Els bacteris de l'àcid làctic constitueixen un ampli conjunt de microorganismes benignes que, a partir de sucres (lactosa en el cas de la llet), creen àcid làctic com a producte final del procés de la fermentació.
         1. En l'elaboració del formatge, poden diferenciar dues etapes principals: la formació del quall i la seva maduració. El quall es forma com a resultat de la coagulació de les proteïnes de la llet, com a conseqüència d'un procés microbiològic a causa de l'acidificació del medi per part dels bacteris làctics. També es pot utilitzar per a aquesta mateixa fi un enzim conegut com renina, que s'extreu de l'estómac de les vedelles.
         2. El iogurt
          1. El iogurt, com a producte que s'obté a partir de la fermentació de la llet, ha de contenir els microorganismes propis de la fermentació: Lactobacillus bulgaricus i Streptococcus thermophilus, i estar presents en una quantitat mínima de 10.000.000 de colònies per gram o mil·lilitre.
           1. Quan es troben a una temperatura d'uns 40-45 º C, transformen els components nutritius de la llet:
            1. la lactosa (sucre propi de la llet) passa a ser àcid làctic el que produeix una acidificació i fa que les proteïnes de la llet coagulin,
             1. greixos i proteïnes pateixen una predigestió, transformant-se en substàncies més senzilles i digeribles per part del nostre organisme.
             2. La temperatura de conservació a la qual s'ha de mantenir des de la seva elaboració fins a l'adquisició pel consumidor serà entre 1 º C i 8 º C. Com a producte perible ha de ser venut al consumidor com a màxim dins els 28 dies següents al dia de la seva fabricació.
             Show full summary Hide full summary

             Similar

             Ciclos de los Elementos
             Diego Santos
             mapa conceptual/ conocimiento cientifico
             Manuel Armando Cruz Prado
             Los Cinco Sentidos
             Diego Santos
             ORGANELOS DE LA CÉLULA ANIMAL Y VEGETAL
             Juan Pablo Eskenasy Estrada
             RESPIRACIÓN CELULAR
             Carla Rubio Julián
             FUENTES DE ENERGÍA
             Alba Guzman
             Esquema del control y diseño experimental
             Julio Grijalva
             FILOSOFÍA Y CIENCIA EN LA ANTIGUA GRECIA
             Carmen Baena
             LOS ADITIVOS DE LOS ALIMENTOS
             Maria Rosario
             CONSERVACIÓ DELS ALIMENTS
             Alba Castilla