eneida.chambi
Note by , created over 5 years ago

Material de treball 3r trimestre 1r ESO C

536
0
0
Tags
eneida.chambi
Created by eneida.chambi over 5 years ago
Resumen: La Célula (Bioelementos y biomoléculas)
enriquepunk182
Historia del Arte
Diego Castro
Fracciones y porcentajes
Esperanza Gesteira
Navegacion
Adriana Forero
1PR101 2.test - Část 14.
Nikola Truong
GRECIA
guillem.soler
GRECIA
erica.aguado
ARTE DE GRECIA
Alex Velazquez
TERCER QUIZ DE FILOSOFÍA
natys_411_f
Frases comunes en inglés
Laura -

Page 1

Situada en el mar mediterrani, grecia utilitza la seva geografia priviligiada pel comerç, per donar-se a coneixer per tot el mon.clima:      És un clima mediterrani, molt sec perquè hi plou molt poc i fa molta calor i per això hi ha molta humitat.vegetació:       Molt pobre i seca perquè hi fa molta calor i hi ha molta humitat i no plou massa

La importància de les illes va convertir Grècia amb la primera societat militaritzada.Rodejada pel mar Egeu.

CIUTATS-ESTATS                                          GRECIA ARCAICA ·creta: va dominar el comerç Europa                                                                            micenas: era un poble guerre                                                                                                            atenes. es va dedicar al comerç oli blat                                                                                        

TEMISTOCLES Va ser un militar greg, famós pel seu paper a la segona guerra medica. Fou un jove ambiciós (volia governa Atenes).  Va neixer el 514 a.C, fill de Neocles i Abrotona de Tràcia. Va prendre part en la batalla de Marató, en el 490 aC, contra Pèrsia, i va ser un fervent promotor del poder naval atenès, molt lligat als comerciants de la ciutat.  Durant la resta de la Primera Guerra Mèdica va dur a terme diverses operacions navals, encara que va ser durant la posterior invasió persa, en la Segona Guerra Mèdica, quan la seva habilitat política i militar va brillar amb més força. Després de la guerra, va col · laborar en la reconstrucció d'Atenes i va impulsar la constitució de la Lliga de Delos.

HEL·LENISTICALes colonitzecions greges: CAUSES:1.El comerç al Mediterrani2.Per la miseria3.Esclaus per deuta 4.Per l'aturLes guerres de Pelopones: va guanyar ESPARTA.*** Ofereixen als esclaus la seva llibertat encanvi que siguin rames.

GRECIA CLASICAATENES: té el comers de oli, blat i vi.ESPARTA:van apreixer els nens soldatsFENICIA I CARTAGO: fenicis i cartagonesos. V a començar la colinització per comerç.*** Es milloren els vaixells i apareixen els rames. Que cobren amb terres i diners i despres amb la seva llibertat.

EL NAIXEMENT DE LA DEMOCRÀCIA OLIGARQUIA: El govern del millor. Una persona governa tot. En el segle V a.C. Tots els ciutadants participen en la ploítica. Principals institucions. Asseblea. Magistrats, Tribunal, i consell. No participen en la democràcia ni les dones i els esclaus.

GEOGRAFIA

les ciutats estats

Temistocles

La societat grega