основни компоненти на дигиталните устройства

Description

Slide Set on основни компоненти на дигиталните устройства, created by Лиляна Николова on 10/09/2019.
Лиляна Николова
Slide Set by Лиляна Николова, updated more than 1 year ago
Лиляна Николова
Created by Лиляна Николова over 4 years ago
1
0

Resource summary

Slide 1

    Основни компоненти на дигиталните устройства
    Компютърът  е устройство, което навлиза в живота на хората преди по-малко от 100 години и бързо променя света. В ежедневието си непрекъснато използваме машини, които имат вградена компютърна система. Наричаме ги дигитални устройства.Те са два вида- стационарни /непреносими/ и мобилни / преносими/. „дигитален“, който прдизлиза от английската дума digit – цифра.   Наричат се дигитални устройства, защото приемат, обработват и съхраняват информацията с помощта на цифрите 0 и 1.  

Slide 3

    Националния политехнически музей, гр. София: https://roundme.com/tour/137200/view/346282/   статия и видео на Дарик Нюз: „Българският принос за развитието на световната компютърна и изчислител- на техника (ВИДЕО)“: https://goo.gl/Tf794C   статия и видео на Дарик Нюз: „Българският принос за развитието на световната компютърна и изчислител- на техника (ВИДЕО)“: https://goo.gl/Tf794C   виртуална обиколка на музея „История на компютрите“ в щата Тексас: https://www.guidigo.com/Web/CHM-Revolution-Tour/DHTH2i2fYjA/Stop/1/Calculators-Abacus  http://www.computerhistory.org/visit/

Slide 4

    https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=2e1de36a851c https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=3e4b7870f84c https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=277eb72da85c
    Правила за безопасна работа в интернет

Slide 5

      той приема огромно количество информация, обработва я бързо, съхранява я (помни я), може да извършва няколко задачи едновременно. Видът на компютърните устройства се променя непрекъснато. Освен стационарни и мобилни устройства има и хоби-компютри, които могат да се вграждат в различни уреди – хладилници, перални машини, печки, автомобили и др.
    Защо компютърът е смятан за  най-умната машина, създадена от човека:

Slide 6

    Хората знаят, че дигиталните устройства могат да изпълняват множество задачи, но за да се случи това, трябва да умееш да ги управляваш с точни и ясти команди. Наборът от всички команди за извършване на определена дейнос се нарича програма. Когато тя е инсталирана, устройството може да извършва определените в нея дейности. Програмите, които осигуряват работата на дигиталното устройство се наричат софтуер.
Show full summary Hide full summary

Similar

KEE2
harrym
Developmental Psychology - Freud, Little Hans (1909)
Robyn Chamberlain
OCR Biology AS level (f211) flashcards/revision notes
Dariush Zarrabi
AQA GCSE Biology Unit 2.3
Matthew T
Prueba de Aptitud Académica - Lenguaje
Teresa Nadal
Ebola Virus Disease
rubyduggan
Novidades: Mapas Mentais de ExamTime
miminoma
MATTERS OF LIFE AND DEATH - UNIT 1, SECTION 2 - RELIGIOUS STUDIES GCSE EDEXCEL
Khadijah Mohammed
GCSE Maths Symbols, Equations & Formulae
livvy_hurrell
Present Simple Vs Present Continuous
Luis Alcaraz
The Children Act 2004
Carina Storm