Succesiunea anotimpurilor

Description

Anotimpurile
Angela Suhin
Slide Set by Angela Suhin, updated more than 1 year ago
Angela Suhin
Created by Angela Suhin almost 4 years ago
107
0

Resource summary

Slide 1

    Soarele este pentru planeta noastră cea mai importantă sursă de energie. Datorită ei este posibilă întreaga viață de pe Pământ. Rotația Pământului în jurul axei sale, ce se petrece în 24 de ore, duce la alternanța zi-noapte. Anotimpurile se formează în urma mișcării de rotație a Pământului în jurul Soarelui.  O rotație completă durează un an. Datorită faptului că axa terestră este înclinată, în timpul acestei rotați, unele zone ale Globului primesc mai multă lumină și căldură. Acest lucru influențează starea vremii din fiecare anotimp. 
    Succesiunea anotimpurilor

Slide 2

    Iarna
    La Polul Nord și la Polul Sud e doar iarnă.  Denumirea populară a lunilor de iarnă:  decembrie- undrea ianuarie- gerar februarie- făurar 21/22 decembrie- noaptea cea mai lungă 

Slide 3

    Primăvara
    20/21 martie ziua este egală cu noaptea  Denumirea populară a lunilor: martie- mărțișor aprilie- prier  mai- florar 22 martie- Ziua Mondială a Apei 22 aprilie- Ziua Pământului 

Slide 4

    Vara
    Denumirea populară a lunilor verii: iunie- cireșar iulie- cuptor august- gustar La Ecuator este numai vară. ”Drăgaica, Paparudele și Caloianul” sunt obiceiuri de vară ale moldovenilor.

Slide 5

    Toamna
    22/23 septembrie- ziua este egală cu noaptea Denumirea populară a lunilor de toamnă: septembrie- răpciune octombrie- brumărel noiembrie- brumar Cei care locuiesc la Ecuator sau în zona de centru a planetei nu au avut niciodată parte de toamnă.

Slide 6

Show full summary Hide full summary

Similar

Exothermic & Endothermic Reactions (C2)
victoriarose
WAVES
toritorx
Study Plan
mlanders
IB SL Biology: Cells
mcgowan-w-10
AS Biology - Types of Carbohydrates.
pheebzda
GCSE Foundation Maths Revision
Mia Jones
HRCI Glossary of Terms A-N
Sandra Reed
Structure of the League of Nations
saskiamitchell.19
Sociology Unit 2: Education
PSYCHGIRL
Maths: Geometry
noajaho1
New PSCOD Model Test 2018
David Thapa