matematik köyü

Description

Slide Set on matematik köyü, created by Edanur Coşkun on 27/05/2021.
Edanur Coşkun
Slide Set by Edanur Coşkun, updated more than 1 year ago
Edanur Coşkun
Created by Edanur Coşkun almost 3 years ago
0
0

Resource summary

Slide 2

    TANITIM: Şirince köyünün (İzmir - Selçuk) 1 km uzağında. Dağ başında ve mutlak ıssızlık içinde , yemyeşil bir ortam. Herkesin her seviyede matematik yaptığı, öğrendiği , öğrettiği ve düşündüğü bir yer. Şatafattan ve gösterişten  uzak , sade ve içten. Evler taş, saman ve çamurdan. Ağustos böcekleri dışında , yoğunlaşmayı ve düşünmeyi engelleyen , rahatsız edici her ögeden uzak. Televizyon ve müzik yayını yok. Küçük gruplar için dinlenme, toplantı ve çalışma ortamı.

Slide 3

    AMACI: Matematiği öğrencilere tanıtmak. Akademisyenler ülkenin ve dünyanın her yerinden gönüllü gelen akademisyenlerdir. Matematik köyü kâr amacı gütmez.  Yegâne amacı matematiği gençlere öğretmektir. müfredata , üniversite giriş sınavlarına ya da herhangi bir eğitim ya da sınav sistemine bağlı değildir. Profesyonel matematikçilerin anladığı anlamda matematiği gençlere öğretir. Gençleri matematiksel araştırmalara heveslendirmeyi amaçlar.

Slide 4

    ETKİNLİKLER Yazları matematik öğrencilerine yönelik dersler devam eder. Lise öğrencilerine yönelik her biri ikişer haftalık 6 ya da 7 program gerçekleştirilir. Ocak ve şubat aylarına rastlayan ara tatilde de lise ve üniversite programları düzenlenir. Tüm milli ve dini bayramlarda kısa da olsa mutlaka bir program düzenlenir. Matematik Köyü tatiller dışında da ziyaretçilere açıktır.
Show full summary Hide full summary

Similar

Pythagorean Theorem Quiz
Selam H
Rates of Reaction
Evie Papanicola
GCSE History: The 2014 Source Paper
James McConnell
5 Steps to Learning Success
Andrea Leyden
Business Studies Unit 1
emily.mckechnie
Biology B2.2
Jade Allatt
GCSE AQA Biology 1 Quiz
Lilac Potato
GCSE REVISION TIMETABLE
megangeorgia03
Biology - B1 - AQA - GCSE - Keeping Healthy and Defending Against Infection
Josh Anderson
Microbiology MCQs 3rd Year Final- PMU
Med Student