Bilgisayar Virüsleri Slayt

Description

Virüslerin ne olduğunu, çeşitleri hakkında bilgiler içerir.
Rana Kundur
Slide Set by Rana Kundur, updated more than 1 year ago
Rana Kundur
Created by Rana Kundur over 7 years ago
151
0

Resource summary

Slide 1

Slide 2

    BİLGİSAYAR VİRÜSLERİ
    Bilgisayarın dayanılmaz baskısı ve bilgisayarlaşma sürecinin giderek daha büyük boyutlara ulaşması sonucunda sıklıkla duyulmaya başlayan konulardan biri de bilgisayar virüsleridir.Bilgisayar virüsleri, bilgisayar kullanıcılarının ortak korkularıdır.Pek çok kullanıcı, bilgisayarını virüsten koruma ya da bilgisayarına bulaşmış virüsü temizleme çabaları ile dönülmez zarar noktalarına gelebilmektedir. Bu nedenle bir bilgisayar kullanıcısının, bilgisayar virüsünün ne olduğu, virüsün neler yapabileceği, virüsten nasıl korunulacağı, sisteminde herhangi bir virüsün bulunup bulunmadığının belirlenmesi, bulaşan bir virüsün nasıl temizleneceği gibi konularda yeterince bilgili olması gerekmektedir.

Slide 3

     Bilgisayar virüsü, belleğe yerleşen, çalıştırılabilen programlara kendini ekleyen, yerleştiği programların yapısını değiştiren ve kendi kendini çoğaltabilen kötü amaçlı programlardır"Eğer bu programlar herhangi bir şekilde çalıştırılırsa, programlanma şekline göre bilgisayara zarar vermeye başlamaktadır. Bilgisayarınızda; sistem tarihi sabit kalıyorsa, hard diskiniz veya disketinizde aniden bir bozukluk meydana gelmişse, kendiliğinden müzik sesi geliyorsa virüs olma ihtimali kuvvetlidir.
    Bilgisayar Virüsü Nedir?

Slide 4

    Virüsler küçük programlar olduğundan aktif hale gelebilmesi için virüslü bir programın çalıştırılması ve .EXE, .COM uzantılı çalıştırılabilen programlara bulaşması gerekmektedir. Virüs bulaşan bir program çalıştırıldığında, virüs belleğe taşınır; sistemin her açılışında kendisini belleğe yükler ve çalıştırılan her programa bulaşır.
    Virüsler Nasıl Bulaşır? 

Slide 5

    Bilgisayarınız eskiye göre daha yavaş çalışıyorBilgisayarınız sık sık yanıt vermiyor veya donuyorBilgisayarınız birkaç dakikada bir çöküyor ve yeniden başlıyorBilgisayarınız kendi kendine yeniden başlıyor ve ardından normal çalışmıyorBilgisayarınızdaki uygulamalar düzgün çalışmıyor.
    Virüs Bulaştığını Nasıl Anlarım?

Slide 6

    Disklere veya disk sürücülerine erişilmiyor  Düzgün yazdırma yapılamıyor  Olağandışı hata iletileri görüyorsunuz  Biçimi bozuk menüler ve iletişim kutuları görüyorsunuz  Disk alanları hızla azalıyor Mevcut RAM sürekli olarak azalıyor Nasıl oluştuğu bilinmeyen dosya ve dizinler beliriyor

Slide 7

Slide 8

    1-Dosya virüsleri 2-Önyükleme sektörü virüsleri 3-Makro virüsler 4-Ağ virüsleri 5-Yazılım bombaları 6-Betik dili virüsleri 7-Sentineller8-Turuva atı9-Solucan
    VİRÜS ÇEŞİTLERİ
Show full summary Hide full summary

Similar

VİRÜSLER
Rana Kundur
Ders Notları
Rana Kundur
bilişim suçları
hulya_1994_68
Bilgisayar Bilimleri
Caglar Tuncel
Project Management Integration
craigmag
Tir na nOg - Treithe an bhealoidis
08aliso.burge
Chemical Symbols
Keera
River Landscapes
Chima Power
Sociological Research Methods
Jebbie
How Sewing Machines Work
faithkateridarli
PSBD/PSCOD/ASSD Question for Supervisor
Yuvraj Sunar