Zoet en zout water Public

Zoet en zout water

Mustafa Hamid
Course by Mustafa Hamid, updated more than 1 year ago Contributors

Description

Welkom in de twee werelden van water

Module Information

No tags specified
Welkom bij talenturen Vandaag hebben wij het over de twee verschillende soorten water die op onze aarde aanwezig zijn. Zoetwater en zoutwater.  We gaan het een en ander leren over water en wat er allemaal leeft in water. We gaan naar buiten om proefjes te doen en  we gaan veel ict-tools gebruiken om uiteindelijk het verschil te leren tussen zoet- en zoutwater.
Show less
No tags specified

Context

Bekijk het filmpje en beantwoord daarna de volgende vragen. Opdracht 1 Bekijk de spongebobaflevering over kwallenvissen en beantwoord de volgende vragen tijdens het kijken van de aflevering.  1. Noem 5 organismen (levende wezens) die je in de aflevering ziet. 2. Is spongebob ook een levend organisme? 3. Waar speelt deze tekenfilm zich af? In de zee, oceaan, sloot, rivier?  4. Is het water waar spongebob en zijn vrienden in leven, zoetwater of zoutwater?  5. Op minuut 11 zie je een nieuw organisme in beeld komen, wat is dit voor een beest? 6. Noem 3 organismen die je in minuut 15 voorbij ziet komen. Welke wordt vaak gegeten in restaurants?
Show less
No tags specified

Context

Bekijk het filmpje en beantwoord daarna de volgende vragen. Opdracht 2 1. Hoeveel procent water is er op aarde? 2. Hoeveel procent van dit water is zoetwater? 3. Bestaat ons drinkwater uit zoet- of zoutwater? 4. Waar kun je zoetwater allemaal vinden?
Show less
No tags specified

Context

Close Bekijk het volgende filmpje en beantwoord de volgende vragen Opdracht 3 1) Wat zie je in dit filmpje gebeuren? 2) Wat is het verschil tussen de twee oceanen? 3) Zouden er ook verschillende organismen in de twee werelden leven?
Show less
No tags specified
Je hebt nu in totaal 3 filmpjes gezien over zoet- en zoutwater. Ga nu naar: https://www.mindmeister.com     Maak een mindmap waarin je de verschillen laat zien tussen zoet en zout water.
Show less
Show full summary Hide full summary