Loodusõpetus esimesele kooliastmele: Linnud Public

Loodusõpetus esimesele kooliastmele: Linnud

Merilin Bräutigam
Course by Merilin Bräutigam, updated more than 1 year ago Contributors

Description

See kursus on mõeldud esimesele kooliastmele. Teemaks on linnud. Kursuses on puudutatud teemasid lindude eluviisi, kehaehituse kohta ja sisse on toodud ka mõned olulisemad Eestis elavad linnud. Kursust saab kasutada õpetamise toetamiseks ja laste teadmiste kontrollimiseks. Kursus on tehtud õppe-eesmärgil!

Module Information

Description

Loe ja korda üle linnuga seotud mõisted.
No tags specified
Teema: Linnud Loe tekst läbi. Tee ka järgnevad ülesanded kaasa, kursuse lõpus on test eelneva materjali peale. Linnud on keelikloomade klass, kes kuuluvad selgroogsete hulka. Lindudel on võime lennata, nende keha katavad suled, mida on vaja lendamiseks ja keha soojendamiseks. Nende esijäsemed on moondunud tiibadeks. Lindude ninamik on arenenud nokaks, hambaid neil ei ole. Linnud hingavad kopsudega ja paljunevad koorega munade abil. Veel on nad püsisoojased ehk nende kehatemperatuur püsib ühetaolisena nii soojas kui ka külmas ja seega saavad nad elada igal pool. Linde uurivat teadust nimetatakse ornitoloogiaks ja linnu-uurijaid nimetatakse ornitoloogideks. Seega on lindudel: kaks tiiba, kaks jalga, nokk ja keha katavad suled. Linnud söövad: rohelisi taimeosi, seemneid, vilja, putukaid. Röövlinnud jahivad teisi linde ja väikeseid loomi. Linnud võivad elada: metsas, niitutel, põldudel, veekoguse läheduses jne. Linnud ehitavad pesa, kuhu munevad munad, mida vanalinnud hauduma hakkavad. Kui pojad on koorunud, siis hoolitsevad vanalinnud nende eest. Lindudel on juhtivaks meeleks nägemine ja nad kuulevad väga hästi. Haistmine on väga nõrgalt arenenud. Linnud jagunevad rändlindudeks, paigallindudeks ja veelindudeks. Sügisel, kui ilmad muutuvad külmaks, siis ei leia rändlinnud enam toitu ja lendavad soojale maale, näiteks kuldnokk. Paigalinnud külma ei karda ja suudavad toitu leida ka talvel, näiteks tihane. Veelinnud elutsevad veekogu lähedal. Nemad leiavad omale toidu veekogust või selle ümbrusest ja nende pojad vajavad üleskasvamiseks veekogu lähedust, näiteks luik.
Show less
No tags specified

Context

Korda üle linnu tähtsamad kehaosad. Autor: Silja Tammi
Show less
No tags specified

Flashcards

Arva, millise linnuga on tegu.

Context

Mõtle, millise linnuga on tegemist. Kaardile vajutades näed nii nimetust kui pilti. Kui vastasid õigesti, siis vajuta rohelist pöialt, kui valesti, siis punast.
Show less
No tags specified

Context

Vaata videot Eesti tuntumatest lindudest. Videos näed neid lähemalt. Autor: Tähe Tund
Show less
No tags specified

Quiz

Test on mõeldud laste teadmiste katsetamiseks. Testis on esitatud küsimusi lindude eluviisi ja välimuse kohta. Lisaks küsitud on ka paari Eestis elava konkreetse linnu kohta.

Context

Lahenda eelneva materjali põhjal test. Õigeid vastuseid võib olla mitu. False tähendab vale, True tähendab õige. Select one or more of the following- tähendab, et vali üks või mitu järgmistest vastustest.
Show less
Show full summary Hide full summary