Cercetarea științifică

Beschreibung

Karteikarten am Cercetarea științifică, erstellt von Nattaly Rww am 04/12/2015.
Nattaly Rww
Karteikarten von Nattaly Rww, aktualisiert more than 1 year ago
Nattaly Rww
Erstellt von Nattaly Rww vor mehr als 8 Jahre
4
0

Zusammenfassung der Ressource

Frage Antworten
Observația Info despre copil sau mediu. Introduce o foarte mare variabilitate de la o observație la alta. Controlată prin situația insolită.
Situația insolită Un tip de observație controlată și se desfășoară într-un laborator, echipat adecvat. Stiația implică 8 episoade: cu mama, mama+străin, străin ,singur, mama, singur, străin*străin+mama
Chestionare și convorbiri Copii mai mari, studii asupra dezv raționamentului moral sau a relațiilor sociale cu ceilalți copii. Oferă control, dar obține rezultate dintr-un mediu artificial.
Metoda experimentală Verifică o ipoteză. Grup experim-sub primesc o formă de tratament(ce va produce un efect cunoscut). Grup de control-nici un tratament/unul neutru. V.I - elementul cauzal V.D - aspectul comportamentului măsurat Limite : Nu se pot studia situațiile stresante sau dezagreabile. V.I (vârsta) nu o putem atribui într-un mod aleator(cvasi-experim).
Design-ul transversal (-c,-v,t=) Evaluează diferite grupe de vârstă, investigând fiecare subiect doar o singură dată. Condensarea timpului real. E util, rapid, ușor de realizat, DAR, se suprapune c și v, nu se știe care din ele pot influența V.D. + Nu poate prezice continuitatea comportamentului individului în timp.
Design-ul longitudinal (c=,-v,-t) Cercetare în timp real. Aceiași indivizi, pe durata unei anumite perioade de timp. Permite observarea secvențțelor modificărilor și continuităților de-a lungul anilor. Permite evitarea prob legate de c. DAR, intervine cronofagia(mulți ani), abandonul selectiv(renunță/mor), Efectul momentului măsurării(ce e la o c. poate să nu fie la altă c.)
Design-ul secvențial (-c,v=,-t) a)Decalat - Observarea mai multor cohorte, la aceeași vârstă a sub. b)Transversal succesiv - Mai multe studii transversale la câțiva ani interval. c)Longitudinal succesiv - Două sau mai multe studii longitudinale, fiecare pe câte o cohortă diferită. d)Mixt - Începe studiul cu grupe diferite de vârste, iar apoi studiază fiecare grup în manieră longitudinală.
Design-ul intercultural (c=,v=,t=) Loturi de sub cu aceeași structură de vârstă, sex, proveniență familială, nivel de școlarizare, etc.
Corelația Un coeficient de corelație: a) egal cu 0 - nu există o relație liniară între cele 2 variabile b) pozitiv - cele 2 dimensiuni evoluează în același sens c) negativ - cele 2 dimensiuni se exclud reciproc *Corelația nu este = cauzalitate
Zusammenfassung anzeigen Zusammenfassung ausblenden

ähnlicher Inhalt

AQA GCSE Product Design Questions
Bella Statham
ART NOUVEAU
Britknee52
How Sewing Machines Work
faithkateridarli
Costume History Slidshow
Jemi Armstrong
Product Design
adamwood451
A LEVEL PRODUCT DESIGN - MODERN MANUFACTURING SYSTEMS
charlotte-clayto
GCSE Textiles - Design
Nicola Lees
Science Vocab
sabrinahodak
GCSE Product Design Plastics (AQA Specification)
T Andrews
History of Arts and Interior Design II
wiekiepedia
U3: Instructional Outcomes and Underlying Theories (EDID6503 unit 3)
Annika L-M