Repàs TEMA 3 de Cultura Valenciana

Description

Flashcards on Repàs TEMA 3 de Cultura Valenciana, created by mariwei6 on 12/03/2015.
mariwei6
Flashcards by mariwei6, updated more than 1 year ago
mariwei6
Created by mariwei6 about 9 years ago
190
0

Resource summary

Question Answer
1- PRESENTACIÓ. Quina era la importància de les terres que ara són la Comunitat Valenciana? La seua localització al costat del Mediterrani i el caràcter litoral va afavorir rebre influències d'altres pobles i facilità els intercanvis econòmics, culturals i socials
1- PRESENTACIÓ. - En què va afectar aquestes influències? Van conformar les mostres costums i tradicions i el nostre esperit valencià.
2- CAÇADORS I RECOLECTORS - Quina era la forma de vida dels homes de la prehistora? . L'aprofitament dels recursos materials mijançant la caça, la pesca i la recol•lecció existents en l'entorn.
2- CAÇADORS I RECOLECTORS - Quina distància recorrien aquestos grups de persones?. Eren desplaçaments diaris, però també explotaven un àrea més àmplia mitjançant desplaçaments estacionals.
3- ELS AGRICULTORS I ELS RAMADERS - On s'instal•laven les comunitats camperoles? Prop de les terres de cultiu i dels cursos d'aigua.
3- ELS AGRICULTORS I ELS RAMADERS - Que cultius eren els principals? Blat i ordi
3- ELS AGRICULTORS I ELS RAMADERS - Quines espècies es donaven a la ramaderia? Cabres, ovelles, bous domesticats, cèrvols, conills, senglars, cavalls i algunes aus.
4- PINTURES RUPESTRES. - A la prehistòria valenciana són molt importants les seues pintures rupestres, tant en quantitat como en qualitat. De quina època són?. De final del Paleolític i principi del Neolític.
4- PINTURES RUPESTRES. - Que representaven aquestes pintures?. Escenes de la vida quotidiana, figures masculines o femenines dansant, lluitant, recol•lectant mel o caçant cérvols o cabres salvatges.
4- PINTURES RUPESTRES. - Diferències a la representació de les figures masculines i femenines. Els homes apareixen nus o portant una espècie de pantalons o tapalls. Les dones tenen el tronc esvelt, malucs amples, pits xicotets, pits xicotets o a voltes, grans i caiguts. Els dos porten els caps adornats amb pentinats, i són freqüents els braçalets i les turmelleres.
5- ELS IBERS. - A quines activitats es dedicaven els Ibers? A l'agricultura i la ramaderia
5- ELS IBERS. - Digues una de les principals característiques d'aquest poble. Tenien un alfabet propi, encara que, com no coneixem la seua llengua no podem desxifrar els textos que de ells conservem.
6- LA ROMANITZACIÓ. - Quan es va iniciar el procés de romanització dels territoris de l'actual Comunitat Valenciana?. Quan Annibal va destruir Sagunt i Roma i va declarar la guerra als cartaginesos.
6- LA ROMANITZACIÓ. - Quins avanços tècnics van introduir els romans?. En agricultura i cultius de secà com els cereals com els cereals, l'olivera, l'espart o el lli. També va destacar la producció d'oli, l'activitat pesquera i la ceràmica.
7- LA VIA AUGUSTA. - Qui era el camí que travessava la Comunitat Valenciana de nord a sud? El camí d'Anníbal.
7- LA VIA AUGUSTA. - Quina es la importància d'aquesta via?. Va ser vital per a la romanització del territori, la romanització cultural, l'impuls del comerç i la construcció de nous nuclis de població.
7- LA VIA AUGUSTA. - Com estava senyalitzada?. Amb mil•liars, columnes que marcaven cada milla del recorregut. Apareixia el nom de l'emperador que l'havia manat construir.
8- EL PERIODE VISIGOT - Quan es va donar el període visigot?. Al segle V, després de la caiguda de l'Imperi romà en l'occident d'Europa.
9- XARQ AL-ÀNDALUS - Durant quins segles va perdurar el domini musulmà?. Es va iniciar al segle VIII i va perdurar fins al segle XIII.
9- XARQ AL-ÀNDALUS - Com es denominaven les terres valencianes baix el domini musulmà?. Xarq Al-Àndalus, situades a l'orient de Al-Àndalus, sent un territori de frontera.
10- ALQUERIES I CASTELLS - Com s'anomenaven els castells islàmics?. Husum, que eren castells molt grans però que no eren residències, sinò refugis temporals amb una funció defensiva.
10- ALQUERIES I CASTELLS De quin tipus eren els poblaments rurals?. - Les alqueries o comunitats rurals, i les alqueries amb torre.
Show full summary Hide full summary

Similar

'The Merchant of Venice' - William Shakespeare
cian.buckley
Mapa Mental - Estilos de Aprendizagem
miminoma
KEE1
harrym
C6 Flash cards
Anna Hollywood
GCSE Maths Quiz
Andrea Leyden
The First, Second, Third and Fourth Crusades
adam.melling
Apresentações em Inglês
miminoma
Cold War Causes Revision
Tom Mitchell
Chemistry GCSE Review - States of Matter, Particles, Atoms, Elements, Compounds and Mixtures
Morgan Overton
2PR101 1.test - 6. část
Nikola Truong
NSI Course
Yuvraj Sunar