Prezentare Harta conceptuala

Description

Slide Set on Prezentare Harta conceptuala, created by Stefania Kifor on 02/04/2020.
Stefania Kifor
Slide Set by Stefania Kifor, updated more than 1 year ago
Stefania Kifor
Created by Stefania Kifor about 4 years ago
14
0

Resource summary

Slide 1

    se pot utiliza atât în predare- învăţare, cât şi în evaluare, la toate nivelurile şi toate disciplinele presupune operaţii de analiză, identificare a semnificaţiei conceptelor (prin procedura de ierarhizare), comparaţii, clasificări şi raţionamente   pun accentul pe relaţiile care se stabilesc între cunoştinţele pe care le are elevul, pe modul în care fiecare elev îşi organizează experienţa, ideile, dar şi modul de aplicare al acestora îi face pe elevi să devină activi în propriul proces de învăţare, să asimileze cunoştinţe, priceperi şi deprinderi având la bază cunoştinţe, priceperi şi deprinderi deja existente.
    Harta conceptuala

Slide 2

    1.PREGĂTIREA − stabilirea temei de lucru 2.GENERAREA IDEILOR, A AFIRMAŢIILOR − definirea conceptelor 3.STRUCTURAREA AFIRMAŢIILOR 4.REPREZENTAREA GRAFICĂ − elaborarea hărţii conceptuale 5.INTERPRETAREA, EVALUAREA − verificarea listei de concepte; − analiza relevanţei conceptelor pentru scopurile propuse; − analiza legăturilor şi a afirmaţiilor ce leagă conceptele 6.UTILIZAREA HĂRŢII CONCEPTUALE
    Etapele elaborării hărţilor conceptuale

Slide 3

      Utilizarea ei facilitează memorarea mai rapidă şi mai eficientă a informaţiei. Facilitează dezvoltarea gândirii logice şi a abilităţilor de învăţare. Poate fi folosită pentru orice disciplină, dar şi pentru a rezolva situaţii- problemă reale din viaţa de zi cu zi . Este un mod de lucru ordonat şi construit cu imaginaţie şi simţ artistic.
    Avantajele acestei metode de evaluare

Slide 4

    https://www.goconqr.com/en www.graphic.org https://www.mindmeister.com/  
    Unde construim o harta conceptuala

Slide 5

    Este o reprezentare grafică a componentelor unui proces sau concept, precum şi a relaţiilor dintre ele . Informaţiile dintr-o lecţie sau un text se organizează în jurul unor termeni-cheie, tema principală este plasată în centrul organizatorului; Subtemele sunt plasate în jurul temei principale, însoţite de caracteristici. Prezentarea schematizată a cunoştinţelor ajută la o mai bună structurare a lor, precum şi la o consolidare mult mai eficientă a acestora. O hartă conceptuală conţine cel puţin 10-15 subteme secundare, terţiare etc. Se folosesc forme de ciorchine pentru reprezentare, căsuţe sau cercuri, într-o modalitate ierarhizată. Săgeţile dintre căsuţe sunt utilizate frecvent pentru a indica tipul de relaţie existentă între componente (determinare, relaţionare etc.) .
    Caracteristici
Show full summary Hide full summary

Similar

Biological Molecules Definitions
siobhan.quirk
Memory Key words
Sammy :P
Waves
kate.siena
C1, C2, C3 keywords
Jessica Phillips
Macbeth Notes
Bella Ffion Martin
Exchange surfaces and breathing
megan.radcliffe16
Biology B1.1 - Genes
raffia.khalid99
Health and Social Care
Kelsey Phillips
The Five Minute Lesson Plan Template
tom.roche_
NSI / PSCOD/ ASSD
Yuvraj Sunar
Microbiology MCQs 3rd Year Final- PMU
Med Student