El teatre: El Misteri d'Elx

Description

Activitat sobre la pluja de idees sobre el teatre. Introducció al teatre medieval: El Misteri d'Elx
Àlex Lluch
Flashcards by Àlex Lluch, updated more than 1 year ago
Àlex Lluch
Created by Àlex Lluch over 5 years ago
43
0

Resource summary

Question Answer
PLUJA D’IDEES Què enteneu per teatre?
Al teatre, la relació entre l’autor i el lector és directa o hi ha mediació? Hi ha mediació
Quins elements fan mediació entre el text teatral i el públic? La representació, el director, els actors, els escenaris...
Com es diu al conjunt de mecanismes que s'utilitzen durant les representacions teatrals per fer canvis de decorats, efectes especials i d'il·luminació? La tramoia
Quins tipus de textos són els més habituals en una obra teatral? Els monòlegs i els diàlegs
Cada obra està dividida en A _ _ _ _, al final dels quals se sol fer una pausa i cada A _ _ _ _ se sol subdividir en E _ _ _ _ _ _, que són el marc immediat on es mouen els diferents personatges. Cada obra està dividida en ACTES al final dels quals se sol fer una pausa i cada ACTE se sol subdividir en ESCENES, que són el marc immediat on es mouen els diferents personatges.
En cada acte o escena apareix un text breu, de vegades una sola paraula, escrit per l’autor per a indicar alguna circumstància concreta de la representació; és el que anomenem A _ _ _ _ _ _ _. En cada acte o escena apareix un text breu, de vegades una sola paraula, escrit per l’autor per a indicar alguna circumstància concreta de la representació; és el que anomenem ACOTACIÓ.
Les acotacions de les escenes solen ser textos: 1. D _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 2. I _ _ _ _ _ _ _ _ _ Les acotacions de les escenes solen ser textos: 1. DESCRIPTIUS 2. INSTRUCTIUS
La R _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _: consisteix en muntar una obra d’un autor, fet que implica els elements següents: La REPRESENTACIÓ: consisteix en muntar una obra d’un autor, fet que implica els elements següents:
a) D_ _ _ _ _ _ _ _: dirigirà els actors i pot fer modificacions. a) DIRECTOR: dirigirà els actors i pot fer modificacions.
b) A _ _ _ _ _ : Professionals que aprenen en text de memòria i encarnen diferents personatges. b) ACTOR / ACTRIU: Professionals que aprenen en text de memòria i encarnen diferents personatges.
c) El P_ _ _ _ _, que amb els seus aplaudiments o silencis jutja el resultat final de l’obra. c) El PÚBLIC, que amb els seus aplaudiments o silencis, jutja el resultat final de l’obra.
La T _ _ _ _ _ _ _ és una representació teatral en la qual els personatges es veuen enfrontats a forces misterioses que actuen contra d'ells, i els causa inevitablement la destrucció La TRAGÈDIA és una representació teatral en la qual els personatges es veuen enfrontats a forces misterioses que actuen contra d'ells, i els causa inevitablement la destrucció
A la C _ _ _ _ _ _ , els personatges encarnen els defectes, les misèries, allò que ens neguem a admetre de nosaltres mateixos, però que ens fa riure quan ho veiem en un altre A la COMÈDIA , els personatges encarnen els defectes, les misèries, allò que ens neguem a admetre de nosaltres mateixos, però que ens fa riure quan ho veiem en un altre
El llenguatge que apareix a la comèdia sol ser C _ _ _ _ _ _ _ _ _ El llenguatge que apareix a la comèdia sol ser COL·LOQUIAL
Última pregunta Altres gèneres teatrals
a) La F _ _ _ _ és una comèdia d’un sol acte en què un personatge es transforma i es fa passar per algú altre, cosa que provoca la hilaritat del públic. a) La FARSA és una comèdia d’un sol acte en què un personatge es transforma i es fa passar per algú altre, cosa que provoca la hilaritat del públic.
b) El S _ _ _ _ _ és una peça breu de situacions còmiques i burlesques que satiritza els costums socials i fa servir una llengua plena de castellanismes que provoca el riure. b) El SAINET: peça breu de situacions còmiques i burlesques que satiritza els costums socials i fa servir una llengua plena de castellanismes que provoca el riure.
c) El T _ _ _ _ _ DE L’ A _ _ _ _ _ és comèdia en què les relacions causa-conseqüència estan alterades. c) El TEATRE DE L’ABSURD és comèdia en què les relacions causa-conseqüència estan alterades.
d) A la C _ _ _ _ _ _ M _ _ _ _ _ _, els personatges fan servir cançons i diàlegs. d) A la COMÈDIA MUSICAL, els personatges fan servir cançons i diàlegs.
Show full summary Hide full summary

Similar

Literatura I
Raul Alejandro Andrade
Los últimos Premios Nobel de Literatura
luisalenes
Literatura Prerrenacentista
Carlos Lesmes Diaz
Miguel de Unamuno
Diego Santos
Definición de Literatura
Ilse Daniela
LITERATURA VALENCIANO
MACIAS SG8
Teatro español de 1939 a 1975
Yoli Piña
Teatro posterior a 1936
Selina Vasquez
Poesia: recursos retòrics (Àlex Lluch)
Àlex Lluch
Rescursos estilístics de la poesia: repàs teòric (Àlex Lluch)
Àlex Lluch
3r ESO. La Lírica trobadoresca (adaptat). Àlex Lluch
Àlex Lluch