Eines del Taller definicions

JORDI SOLER LINARES
Flashcards by JORDI SOLER LINARES, updated 5 months ago
9
0
0

Description

Definicions de les eines del taller
Tags

Resource summary

Question Answer
Alicates (binary/octet-stream) Alicates universals Eina que serveix per subjectar, torçar o tallar filferros, cables, reblons, etc.
Barrina (binary/octet-stream) Barrina Eina que s'utilitza per foradar fusta i materials de poca duresa.
Cargol+De+Banc (binary/octet-stream) Cargol de banc Instrument per immobilitzar una peça en el banc de treball.
Flexòmetre (binary/octet-stream) Cinta mètrica o flexòmetre Tira d'acer o de roba dividida en metres, decímetres, centímetres i mil·límetres que serveix per amidar longituds.
Clau+Allen (binary/octet-stream) Clau Allen Barreta en forma de "L" i secció hexagonal que s'utilitza per cargolar i descargolar cargols de cabota buidada.
Clau+Plana (binary/octet-stream) Clau fixa plana Eina el cap de la qual encaixa amb la superfície exterior de la cabota dels cargols i serveix per cargolar i descargolar.
Escaire+Metàl·Lic (binary/octet-stream) Escaire Instrument metàl·lic en forma de "L". S'utilitza per traçar i comprovar angles rectes, línies paral·leles i perpendiculars.
Llima (binary/octet-stream) Llima Eina d'acer trempat emmanegada, amb solc, dents o estries que s'utilitza per desbastar, polir o allisar materials durs.
Martell+De+Pena (binary/octet-stream) Martell Eina de percussió que permet colpejar un material per tal de doblegar-lo, fixar-lo, etc.
Termoencoladora (binary/octet-stream) Pistola termoencoladora Eina elèctrica que, mitjançant la calor, fon una barra de cola al temps que permet dosificar-la. Es fa servir per unir materials lleugers i que no es malmetin amb la temperatura de la cola.
Raspa (binary/octet-stream) Raspa Llima de dents especialment sortints que permet rebaixar o allisar fusta i altres materials durs no metàl·lics.
Regle+Metal·Lic (binary/octet-stream) Regle graduat d'acer Instrument de mesura d'acer. Està dividit en cm i mm i permet traçar línies i amidar longituds.
Serjant (binary/octet-stream) Serjant Eina que permet subjectar fustes i plàstics de poc gruix per poder-los treballar (serrar, allisar, polir...) amb comoditat.
Serra+D'arc (binary/octet-stream) Serra d’arc Eina de tall amb un full d'acer trempat. Es fa servir per tallar materials metàl·lics, tant tous com durs.
Serra+De+Marqueteria (binary/octet-stream) Serra de marqueteria Eina de tall que permet treballar amb materials tous de poc gruix, com per exemple fullola, plàstic. Gràcies a la forma de l'arc i la fulla, en tallar, es poden seguir formes irregulars.
Tenalles (binary/octet-stream) Tenalles Eina de la família de les alicates que s'utilitza normalment per tallar filferro i per arrencar claus.
Tisores+De+Planxa (binary/octet-stream) Tisores de planxa Eina de tall que permet tallar peces de planxa i altres materials de poc gruix.
Tornavis+De+Punta+Plana (binary/octet-stream) Tornavís de boca plana Eina de cargolar i descargolar formada per un mànec i una tija l'extrem de la qual té forma plana. Aquest extrem entra a la cabota del cargol de manera que es pot cargolar i descargolar en girar el tornavís.
Tornavís+De+Punta+D'estrella (binary/octet-stream) Tornavís d'estrella Eina de cargola i descargolar. És un tornavís especial que té l'extrem de la tija en forma d'estrella. Aquest extrem encaixa en la cabota d'un cargol Philips.
Trepant+De+Sobretaula (binary/octet-stream) Trepant de sobretaula Màquina eina elèctrica per foradar materials arrencant-ne ferritges o encenalls mitjançant una broca.
Ulleres+De+Protecció (binary/octet-stream) Ulleres Element que protegeix els ulls de llimadures, espurnes, àcids... Els models homologats porten protecció lateral i uns vidres que poden resistir impactes forts.
Xerrac (binary/octet-stream) Xerrac Serra de fulla rígida, ampla i gruixuda que permet tallar peces grans amb poc esforç.
Clau+Anglesa (binary/octet-stream) Clau anglesa Utilitzada per afluixar o ajustar rosques o cargols. L'obertura de la clau anglesa és ajustable, té un cap mòbil que li permet adaptar-se a diferents mesures de cargols.
Show full summary Hide full summary

Similar

Construcción de software
CRHISTIAN SUAREZ
Tarea 1 - La Naturaleza de la Electricidad
Paula Andrea
Respon aquestes qüestions sobre L'ÀTOM
JORDI SOLER LINARES
Magnituds, digues...
JORDI SOLER LINARES
Digues quin element del circuit...
JORDI SOLER LINARES
En què transforma l'energia elèctrica cada aparell?
JORDI SOLER LINARES
Completa les frases sobre la introducció a l'electricitat
JORDI SOLER LINARES
MAPAS CONCEPTUALES DIGITALES
Mariana Victoria
Poder mental aplicado a las ventas e ideas
Daniel Serrano M
Projecte Tècnic
Joan Valero
sentido numérico y pensamiento algebraico
Jorge de la Vega2870