Cercetarea științifică

Description

Flashcards on Cercetarea științifică, created by Nattaly Rww on 04/12/2015.
Nattaly Rww
Flashcards by Nattaly Rww, updated more than 1 year ago
Nattaly Rww
Created by Nattaly Rww over 8 years ago
4
0

Resource summary

Question Answer
Observația Info despre copil sau mediu. Introduce o foarte mare variabilitate de la o observație la alta. Controlată prin situația insolită.
Situația insolită Un tip de observație controlată și se desfășoară într-un laborator, echipat adecvat. Stiația implică 8 episoade: cu mama, mama+străin, străin ,singur, mama, singur, străin*străin+mama
Chestionare și convorbiri Copii mai mari, studii asupra dezv raționamentului moral sau a relațiilor sociale cu ceilalți copii. Oferă control, dar obține rezultate dintr-un mediu artificial.
Metoda experimentală Verifică o ipoteză. Grup experim-sub primesc o formă de tratament(ce va produce un efect cunoscut). Grup de control-nici un tratament/unul neutru. V.I - elementul cauzal V.D - aspectul comportamentului măsurat Limite : Nu se pot studia situațiile stresante sau dezagreabile. V.I (vârsta) nu o putem atribui într-un mod aleator(cvasi-experim).
Design-ul transversal (-c,-v,t=) Evaluează diferite grupe de vârstă, investigând fiecare subiect doar o singură dată. Condensarea timpului real. E util, rapid, ușor de realizat, DAR, se suprapune c și v, nu se știe care din ele pot influența V.D. + Nu poate prezice continuitatea comportamentului individului în timp.
Design-ul longitudinal (c=,-v,-t) Cercetare în timp real. Aceiași indivizi, pe durata unei anumite perioade de timp. Permite observarea secvențțelor modificărilor și continuităților de-a lungul anilor. Permite evitarea prob legate de c. DAR, intervine cronofagia(mulți ani), abandonul selectiv(renunță/mor), Efectul momentului măsurării(ce e la o c. poate să nu fie la altă c.)
Design-ul secvențial (-c,v=,-t) a)Decalat - Observarea mai multor cohorte, la aceeași vârstă a sub. b)Transversal succesiv - Mai multe studii transversale la câțiva ani interval. c)Longitudinal succesiv - Două sau mai multe studii longitudinale, fiecare pe câte o cohortă diferită. d)Mixt - Începe studiul cu grupe diferite de vârste, iar apoi studiază fiecare grup în manieră longitudinală.
Design-ul intercultural (c=,v=,t=) Loturi de sub cu aceeași structură de vârstă, sex, proveniență familială, nivel de școlarizare, etc.
Corelația Un coeficient de corelație: a) egal cu 0 - nu există o relație liniară între cele 2 variabile b) pozitiv - cele 2 dimensiuni evoluează în același sens c) negativ - cele 2 dimensiuni se exclud reciproc *Corelația nu este = cauzalitate
Show full summary Hide full summary

Similar

AQA GCSE Product Design Questions
Bella Statham
ART NOUVEAU
Britknee52
How Sewing Machines Work
faithkateridarli
Costume History Slidshow
Jemi Armstrong
Product Design
adamwood451
A LEVEL PRODUCT DESIGN - MODERN MANUFACTURING SYSTEMS
charlotte-clayto
GCSE Textiles - Design
Nicola Lees
Science Vocab
sabrinahodak
GCSE Product Design Plastics (AQA Specification)
T Andrews
History of Arts and Interior Design II
wiekiepedia
U3: Instructional Outcomes and Underlying Theories (EDID6503 unit 3)
Annika L-M