Repte d'investigació

Description

Flashcards on Repte d'investigació, created by rebeca jimenez lopez on 06/03/2016.
rebeca jimenez lopez
Flashcards by rebeca jimenez lopez, updated more than 1 year ago
rebeca jimenez lopez
Created by rebeca jimenez lopez about 8 years ago
6
0

Resource summary

Question Answer
L'església de la Sang de Llíria, també denominada “Antiga Església de Santa María”, està situada a la plaça de la Vila Antiga, de l'esmentada localitat És una "església de reconquesta", erigida en la transició del romànic al gòtic, entre els segle XIII i XIV Presenta planta rectangular amb una sola nau (que hauria absorbit la sala d'oració hipóstila de la mesquita aljama),2 que està dividida en sis trams per cinc arcs diafragma apuntats,decorat amb representacions caballerescas, d'animals mitològics i de motius vegetals i heràldics com la flor de lis.
Aquesta és una gargola de la lonja de València. Una de les gàrgoles més cridaneres de la llotja ens mostra un monstre abraçant-se a un rèptil. Dents com a ganivets, grans banyes i, el més curiós, fins a cares humanes sota seu. En realitat tres si ens fixem en el qual surt del seu propi genoll (amb barba). Són rostres tristos, desesperats d'una composició del tot apocalíptica que mostra les afilades gargamelles de l'infern.
Aquest cuadre es troba al Museu De Belles Arts De València Consta de dues grans taules a manera de portes en les quals es representen, sobre fons daurat, a l'arcàngel Sant Gabriel i a la Verge Anunciada, unificant la composició el paviment de rajoles que configura un espai únic. L'arcàngel Sant Gabriel apareix agenollat, vestit amb capa pluvial de brocat i portant una vara de azucenas. La Verge es troba agenollada davant el faristol amb el llibre obert, vestida amb túnica vermella i mantell blau i amb les mans creuades sobre el pit. La monumentalitat, robustesa i solemnitat d'ambdues figures manifesten un coneixement dels models procedents dels Països Baixos.
Aquest important retaule, el conjunt més complet elaborat per Starnina, es troba entre les obres més exquisides i detallistes del gòtic internacional. Va ser encarregat per fra Bonifacio Ferrer, germà de Sant Vicent Ferrer, al seu ingrés en la cartoixa de Porta Coeli després d'haver enviduat. La taula central està presidida per una Crucifixión que inclou escenes relatives als set Sagraments emmarcades per cuadrifolis. Aquestes escenes parteixen dels filets de sang que brollen de la ferida de Crist. La part superior l'ocupa un Judici Final i als carrers laterals es representa la Conversió de Sant Pablo i el Baptisme de Crist, sobre les quals se situen un Sant Gabriel i una Anunciada entre gablets. La predela presenta al comitente del retaule al costat de la seva família, a l'esquerra fra Bonifacio Ferrer amb els seus fills i a la dreta la seva dona difunta i filles. Completa la predela un Crist Home de Dolores al costat d'una Lapidació de Sant Esteban i la Decapitació de Sant Joan Baptista.
Show full summary Hide full summary

Similar

Ratios Quiz
rory.examtime
GRE Word of the Day
SAT Prep Group
AS-Level Chemistry: Unit 1:The Atom
Daena Targaryen
Business Studies Unit 1
kathrynchristie
TOEFL English Vocab (A - M)
Ali Kane
Of Mice & Men Themes - Key essay points
Lilac Potato
GCSE REVISION TIMETABLE
neharaniga
Factores Humanos en la Aviación
Adriana Forero
4. The Skeletal System - bones of the skull
t.whittingham
1PR101 2.test - Část 8.
Nikola Truong
Core 1.10 Polymers (Plastics)
T Andrews