BIOTECNOLOGIA

Description

BIOTECNOLOGIA I EXEMPLES SAMC
Jenner Sarmiento
Mind Map by Jenner Sarmiento, updated more than 1 year ago
Jenner Sarmiento
Created by Jenner Sarmiento over 8 years ago
8
0

Resource summary

BIOTECNOLOGIA
  1. És una ciència que utilitza organismes vius per a l'obtenció d'algun producte o servei per a l'home. Així, la biotecnologia té una llarga història que es remunta a la fabricació del vi, del pa, el formatge i el iogurt.
    1. La biotecnologia moderna sorgeix a la dècada dels 80 del segle XX i utilitza tècniques anomenades "enginyeria genètica", per a modificar i transferir gens d'un organisme a un altre. Alguns exemples de les aplicacions de la biotecnologia moderna són:
      1. Produir insulina humana en bacteris i, conseqüentment, millorar el tractament de la diabetis.
        1. Fabricació de la quimiosina, enzim clau per a la fabricació de formatge.
          1. L'enginyeria genètica també és avui una eina fonamental per al millorament dels cultius vegetals. En transferir-li el gen corresponent, ara el blat de moro fabrica aquesta proteïna i per tant resulta refractària a l'atac de l'insecte.
      2. LA CREACIÓ DEL PA
        1. Des que es va iniciar l'agricultura, el pa, juntament amb els cereals, ha estat el suport principal de la humanitat. Els egipcis van començar a elaborar els primers pans. El seu ús es va estendre a Grècia i Roma, i d'allí a la resta del món. A l'edat mitjana es van començar a elaborar diferents tipus de pans, fet que va impulsar el forner.
          1. El pa destaca pel seu fàcil accés, riquesa nutritiva i baix preu. No obstant això, en l'antiguitat, el tipus de pa consumit tenia implicacions socials
        2. LA CREACIÓ DEL FOMATGE
          1. Els bacteris de l'àcid làctic constitueixen un ampli conjunt de microorganismes benignes que, a partir de sucres, creen àcid làctic com a producte final del procés de la fermentació. El seu ús més corrent són els productes lactis fermentats, com el iogurt, el formatge o la mantega.
            1. El fet que quan fermenten creïn un àcid, fa que el producte resultant no sigui adequat per al desenvolupament de la majoria d'altres microorganismes. És crea un mitjà de conservació d'aliments tan vulnerables com la llet.
          2. LA CREACIÓ DEL IOGURT
            1. Durant el segle XIX es van descobrir els beneficis per a la salut, sent un producte recomanat pels metges per a aquelles persones amb problemes intestinals i la seva venda es realitzava a les farmàcies en recipients de porcellana.
              1. El consum del iogurt no es va fer popular fins a principis del segle XX,. Aquella llet espessa i dolça, no hi ha dubte que s'ha guanyat un prestigi social poc usual per a altres productes, ja sigui per les seves característiques nutricionals o per les seves bondats per a la salut.
                1. El iogurt, com a producte que s'obté a partir de la fermentació de la llet, ha de contenir els microorganismes propis de la fermentació: Lactobacillus bulgaricus i Streptococcus thermophilus, i estar presents en una quantitat mínima de 10.000.000 de colònies per gram o mil·lilitre.
            Show full summary Hide full summary

            Similar

            ADDITIUS
            Jenner Sarmiento
            Fichas de Microbiología y Biotecnología - Selectividad
            LariSa
            Termodinámica
            Polett Quiñones
            BIOTECNOLOGIA Y MANIPULACION GENETICA
            Karol Vanessa Perdomo
            Gestión de servicios TI - UNIDAD 2
            Recursos UC
            17. VACAS FERMIN resueltas
            Jose Antonio Vazquez
            Unidad biotecnología: Introducción
            Michellemh
            Biologia
            blenda.prg
            Tendencias en Seguridad Alimentaria
            Erika Bodniza
            CHARACTERISTICS OF POSITIVISTIC & PHENOMENOLOGICAL APPROACHES & PERSPECTIVES TO RESEARCH
            christianipiales
            Test Ingeniero de Soporte
            recursos.humanos