L'aparell respiratori

pep leon soler
Mind Map by pep leon soler, updated more than 1 year ago
pep leon soler
Created by pep leon soler over 6 years ago
7
0

Description

pep león laparell respiratori medi

Resource summary

L'aparell respiratori
 1. L'aparell respiratori es el conjunt d'òrgans per mitjà dels quals introduïm al nostre cos l'oxigen de l'aire i expulsem el diòxid de carboni.
  1. Està formada per:
   1. 1.Les vies respiratòries comuniquen el nas i la boca amb els pulmons. Estan formades per les fosses nasals , la faringe , la tràquea i els bronquis.
    1. 2. Els pulmons son dos òrgans de forma cònica i molt esponjosos que es troben a l'interior de la caixa toràcica . Estan formats per ramificacions dels bronquis i milions de petits sacs microscòpics, els alvèols pulmonars. Els alvèols comuniquen amb l'aire procedent de l' exterior per mitjà de últimes ramificacions dels bronquis , anomenades bronquíols.
     1. MOVIMENTS PULMONARS
      1. Els pulmons es mouen gràcies u aun muscol , en forma de membrana anomenat diafragma, i als muscols intercostals.L'intercanvi de gasos es realitza als alvèols pulmonars. Cada alvèol esta envoltat per una xarxa de capil.lars. L' oxigen passa de l'aire que contenen els pulmons a la sang a través de la paret de l'alvèol i de la cpa capil.lar . Ara el diòxid de carbonipassa de la sang a l'aire seguint el camí invers de l' oxigen
       1. EXPIRACIÓ: El diafragma i els múscols intercostals es relaxen. Els pulmons s'encongeixen i expulsen l'aire que contenen
        1. INSPIRACIÓ:El diafragma i els múscols intercostals es contreuen . Els pulmons s'inflen hi entra aire.
       2. LA RESPIRACIÓ PULMONAR: La sang amb oxigen que surt dels pulmons , passa pel cor i es distribueix per tot el cos gràcies a l ' extensa xarxa de vasos sanguinis que tenim. Aquest oxigen travessa els vasos i entra cadascun a les cèl.lules del nostre cos. Allí es convina amb els nutrients i d'aquesta manera es produeix energía que les cèl.lules neseciten per fer totes les seves activitats. Es produeix diòxid de carboni,que es perjudicial per les cèl.lules, i per això, es expulsat cap a la sang , que el torna als pulmons.
     Show full summary Hide full summary

     Similar

     Independencia de México
     Alejanda Aias
     Independencia de México
     sergio lopez
     los mapas conceptuales
     marian.molina_19
     diagrama de flujo-maquina,virtualbox
     DUVAN CAMILO MORENO MARTINEZ
     Espíritu Santo
     Juanita Gómez
     La Parafrasis
     maria villegas
     La Parafrasis
     Noe Gonzalez
     The Branches of Biology
     Guillermo A. Vázquez Cervantes
     doctrina social de la iglesia catolica
     martinpascalgeof
     MODELO ESTANDAR DE CONTROL INTERNO
     Angie Marcela Martinez Gomez
     MODELO ESTANDAR DE CONTROL INTERNO
     Carlos Ibarra