Project

judit.halasz
Mind Map by judit.halasz, updated more than 1 year ago
judit.halasz
Created by judit.halasz almost 5 years ago
41
0

Description

Project flow
Tags

Resource summary

Project
1 Sales/PM átadás
1.1 Sales/PM átadás előtti feladatok
1.1.1 Sales feladatok

Annotations:

  • A könyvtárszerkezet logikájának policy - ja szerint felépíteni a Z:\SALES_SABLONOK\_CUSTOMER\CÉG_NEVE projektmappát, amit tartalmazza a végleges “_hivalatols” árajánlatot. Ideális esetben elkészíteni és aláíratni az első közös szerződést és hozzá tartzó első mellékleteket. A könyvtárszerkezet logikájának policy - ja szerint felépíteni a Z:\PM/_CUSTOMER\CÉG_NEVE\PROJEKTKOD\_Jegyzet projektmappát, amit tartalmaz egy onenote jegyzetet Ebben a jegyzetben történik az információátadás hivatalos formája A _Jegyzet - ben az alábbi fűlek kitöltése szükséges: SALES Egy összefoglaló “brief” a feladatról, ami tartalmazhat levelezésre való hivatkozást dátum és tárgy megjelölésével, illetve egyéb szükséges üzleti és egyéb infiormációk átadását Becslés A Becslés fűl tartalmazza a munkaórabecsléseket és/vagy alvállalkozó díjakat
1.1.2 PM feladatok

Annotations:

  • Amennyiben a projekt megkívánja, bizonyos esetekben bevonható a SALES fázisba a leendő projektmenedzser, vagy egyéb személy (UX, Fejlesztő, stb.), amit esetenként az értékesítő dönt el.
1.1.2.1 Trello
1.1.2.2 MPP
1.1.2.3 PMZS
1.1.2.3.1 Szerződés követés
1.1.2.4 AC
1.1.2.5 Google Calendar
1.1.2.6 Pénzügyi követő xls
1.1.2.7 Napi feladatok task
1.1.2.8 One Note
1.1.2.9 Passpack
1.1.2.10 Z
1.2 Sales/PM kick off meeting

Annotations:

  • Ügyfélről/projektről általános tudni valók,  Kategorizálni az ügyfelet, hogy későbbi megrendelést vagy hasznot várunk. Kategorizálni az ügyfelet, hogy milyen az IT tudászintjeSzereptérkép és kapcsolatok tisztázásaMegállapodás pénzügyi és egyéb átadásaBecslések átbeszélésePapírok átbeszélése
2 Kick off meeting
2.1 Specifikációs kick off meeting

Annotations:

  •    Jelen van:    SALES PM UX CTO (Igény esetén) Frontend (Nagyobb projket esetén) Backend (Nagyobb projekt esetén)   Miket kell tisztázni?  Mi a projekt célja? Mi az üzleti célja? Ki a célcsoportja Használható technológiák? Munkaórák vezetése? Felmerülő kérdések? Becsléseket elmondani? Mit várunk el a projekttől?   
2.1.1 Tisztázani valók

Annotations:

  •    Jelen van: SALES PM UX CTO (Igény esetén) Frontend (Nagyobb projket esetén) Backend (Nagyobb projekt esetén) Miket kell tisztázni? Mi a projekt célja? Mi az üzleti célja? Ki a célcsoportja Használható technológiák? Munkaórák vezetése? Felmerülő kérdések? Becsléseket elmondani? Mit várunk el a projekttől?   
2.1.2 PM folyamatosan követi a specet
2.2 Specifikáció házon belüli elfogadása

Annotations:

  •    Jelen van: SALES (Szükség esetén eldönti a PM) PM UX CTO Összes fejlesztő, aki biztosan részt vesz a projektben Tesztelő Miket kell tisztázni? Határidők Munkaórák Ütemezés pontos felállítása Projekttagok: UX Side-build Back-end Tesztelő   Egyáltalán ki tudjuk e vitelezni a feladatot? Megoldható e a feladat / van e megfelelő tudásunk hozzá? Van e megfelelő/elegendő erőforrás, hogy a várható határidőre el tudjon készülni a projekt? (ha van ilyen határidő) PM biztos e abban, hogy a specifikáció lefedi azokat a pontokat melyeket ügyféllel egyeztetett? PM érti e a specifikációban megfogalmazott dolgokat? Kellemetlen tud lenni, ha ügyfél belekérdez miért úgy van valami még PM-ünk semmi választ nem tud adni.   
2.2.1 Tisztázni valók

Annotations:

  •    Jelen van: SALES (Szükség esetén eldönti a PM) PM UX CTO Összes fejlesztő, aki biztosan részt vesz a projektben Tesztelő     Miket kell tisztázni? Határidők Munkaórák Ütemezés pontos felállítása Projekttagok: UX Side-build Back-end Tesztelő   Egyáltalán ki tudjuk e vitelezni a feladatot? Megoldható e a feladat / van e megfelelő tudásunk hozzá? Van e megfelelő/elegendő erőforrás, hogy a várható határidőre el tudjon készülni a projekt? (ha van ilyen határidő) PM biztos e abban, hogy a specifikáció lefedi azokat a pontokat melyeket ügyféllel egyeztetett? PM érti e a specifikációban megfogalmazott dolgokat? Kellemetlen tud lenni, ha ügyfél belekérdez miért úgy van valami még PM-ünk semmi választ nem tud adni.   
3 Fejlesztés
3.1 Hagyjuk a fejlesztőt dolgozni

Annotations:

  • Sürgősségi fokozatok Státuszon mondja el Skype státusz
3.2 Alválalkozók menedzselése

Annotations:

  • Fix státusz - nagy projekteknél mindenképp javasolt Előre definiált tesztelési jegyzőkönyv támpontot adna az alvállalkozóknak, mivel legalább abban meghatározottak visszakövethetően ellenőrizettek lennének A mi tesztelőnk is tesztelje le a kapott munkát, hiszen nem tudhatjuk személy szerint ki csinálta. A bizalom ebben a relációban nem 100%os Több személyes kontakt. A személyiség megismerése segítheti a munkakapcsolatot.
3.3 Utókövetés
4 Igényfelmérés
4.1 Ügyfél FAQ
4.2 Brief készítés
4.2.1 A brief alapján a UX becsül a specre
4.2.1.1 Saját érvelésünket javítani, ha az ügyfél nem akarja elfogadni a specet
5 Specifikáció elfogadtatása az ügyféllel
5.1 E-mailben kiküldés és személyes bemutatás
6 Kivitelezési kick off meeting
7 Tesztelés
7.1 Komponens teszt
7.1.1 Visual PHP Unit
7.2 Integrációs teszt
7.2.1 Xamarin Test Cloud
7.2.2 CasperJS
7.3 Rendszerteszt
7.4 Átvételi teszt
8 Design

Annotations:

  • - más hogy kommunikálja a design folymaatokat? Hogy kezeli a módosítgatásokat? Utána nézni ennek - design-ban nem a trendeknek, hanem az ügyfélnek kell megfelelni. - wireframek fejlezstése, designosítása, h jobban megértse az ügyfél már akkor és nem a design során lássa az oldalt - design magyarázás fejlesztése, megkérdezni másokat - design módósítás update-elése
9 Rendszergazda
10 Projektértékelés
Show full summary Hide full summary

Similar

The Norman Conquest 1066-1087
adam.melling
OCR gcse computer science
Jodie Awthinre
a christmas carol
maha.als10
foundation of economics
09serukenyahol
Flash cards on cardiovascular system
offintowonderland
Hardware and Software
Balikkoftesi
Quizz PAM O COST
Anass ECP
The Nervous System
Jessilyn Wong
IT quiz
Aaron Foo
Interviews
Rachel Elmslie
Uk, European & Global Institutions
Nick Drewe