Grècia

aixa.ejaz
Note by aixa.ejaz, updated more than 1 year ago
aixa.ejaz
Created by aixa.ejaz over 6 years ago
4
0

Description

apunts per l'examen

Resource summary

Page 1

GRÈCIA:Els primers exploradors1.Geografia:té un relleu molt accidentat:muntanyes,costes,etc. té moltes illes, poc espai per conrear. Està situada al Mediterrani.Van utilitzar la geografia pel comerç,donar-se a conèixer per tot el món.1.1 clima: tenen poca aigua,fa molta calor i plou poc.

2. Les ciutats i els estatsHi ha dos pobles importants Esparta i AtenesPolis:Totes les ciutats gregues tenen una estructura similar: Acròpolis, Àgora, Zona residencial la cultura grega era definida per la llengua,la literatura,la religió i una forma de vida comunes.La diferencia més gran entre Atenes in Esparta era el concepte de governar.Atenes deia que els que havien de governar havien de ser els més intel·ligents.Esparta deia que havien de governar els més forts.

3. Etapes de Grècia:3.1 Època arcaica: Micenes2.000a.C època de bronzeactivitat comercialconstrucció de ciutats: porta de lleonsapareix la metal.lurgia :Ferro Hèl.lade: anomenarem així a tota la zona d'illes que envolten el mar Egeu. La primera capital va ser Micenes significa que tots aquests pobles comparteixen una mateixa llengua (escriptura pròpia) literatura,religió i sobre tot uns mateixos rituals i celebracions esportives.polis: ciutat-estatgovern de l'aristocràcia el poder esta en mà dels més virtuososvirtut--esprotos= aristocràcia (virtuosos)-democràciapoder--lipatws=poble i poderpolitica per aristòtil significa l'art d'enganyar a la gent amb les paraules.immigració:grecs que marxaran a buscar riquesa o un lloc millor per viure.3.2 Època classica

Show full summary Hide full summary

Similar

Mapa conceptual de ciudadania
Daniela GARCES GONZALEZ
Fitxes per estudiar el Bloc 3 de Socials: Ahir
Andreu Mercadal Cifre
Historiografía Griega
Nuria Romera Bermejo
ARTE DE GRECIA
José Ortega
Análisis Meteorológico
Zé Illarick Balarezo Salgado
ARTE DE GRECIA
Elena Perez Sanz
ARTE DE GRECIA
Alex Velazquez
ARTE DE GRECIA ESQUEMA
mpaz perez
TERCER QUIZ DE FILOSOFÍA
Tomas Villanueva