Maitse- ja ravimtaimed

Descrição

maitse ja ravimtaimed
Mia-Meribel Remma
Slides por Mia-Meribel Remma, atualizado more than 1 year ago
Mia-Meribel Remma
Criado por Mia-Meribel Remma mais de 7 anos atrás
23
0

Resumo de Recurso

Slide 1

    Kummel
    Teekummel on üks maailma tuntumaid ravimtaimi. Teda on lihtne kasvatada, tal on väga mitmekesine ravitoime ja taime kasutamine on suhteliselt ohutu. Paljud ravimtaimed on liigsel tarvitamisel meie organismile küllaltki ohtlikud, teekummelit võib aga üpris julgesti kasutada. Teekummel kasvab peaaegu igasugusel pinnasel ning ei vaja mingit väetamist. Ta on nii tugeva kasvuga taim, et võib muutuda isegi umbrohuks.

Slide 2

    Petersell
    Peterselli kasutamisel kokanduses on peaaegu piiramatult võimalusi. Seda võib tarvitada värskelt, kuivatatult, külmutatult või soolatult. Lehti kasutatakse salatite, kastmete ja munaroogade kaunistamiseks-maitsestamiseks.Värsket ürti lisatakse toidule alles enne serveerimist, keetmisel väheneb selle vitamiinisisaldus.Tervise teenistuses lähevad käiku kõik peterselli osad: seemned,lehed, ürt ja juured.Petersellilt saab abi mitmete tõvede raviks: näiteks on taimel võime vähendada allergiat ning parandada ja soodustada ainevahetust

Slide 3

    Köömnetega on ravitud ninaverejooksu, temast on abi saadud kõhu- ja hingamisteede vaevuste korral. Köömnetee aitab parandada ja ergutada seedimist, vähendab kõhupuhitust ja –kinnisust.Lisaks ravivale toimele kasutatakse köömneid kui spetsiifilist vürtsi laialdaselt ka toiduainetööstuses. Nii võib leida terveid või peenestatud köömneid lihatoodete koostises. Klassikalise maitseainena kasutatakse köömneid eelkõige leiva maitsestamiseks.
    Köömned

Semelhante

Maitse- ja Ravimtaimed
Hardo Sildnik
FÍSICA GERAL
Alessandra S.
16 Dicas para o Professor Criativo
Alessandra S.
Como se Preparar para Concursos com Mapas Mentais
Alessandra S.
O Renascimento
Professor Junior
Vestibular - Roteiro de Estudos
GoConqr suporte .
Fórmulas de Física
GoConqr suporte .
1_1_Simulado SAEP - Técnico em Edificações
Carlos Santos
Modelos Atômicos
Marcos do Help
Técnica Feynman
vivi sousa