EL SISTEMA LOCOMOTOR I SISTEMA NERVIÓS

Description

Note on EL SISTEMA LOCOMOTOR I SISTEMA NERVIÓS, created by neusmorla on 14/01/2014.
neusmorla
Note by neusmorla, updated more than 1 year ago
neusmorla
Created by neusmorla over 10 years ago
459
0

Resource summary

Page 1

Com mos movem? (Laia)Parts del cos? (Diego)Coses de l'esquelet. (Charly i Quynh)Noms D'ossos. (Carlos)

Silueta. Tot el que aprendrem ho posarem.Dividim el cos en tres parts: Cap, tronc i extremitats.Mostram imatge i parts.

Què és la columna vertebral? (Alberto

Per què serveix el cap? (Juan)

POWER POINT: EL COS HUMÀDiapositiva: 1, 2 i 3

Mínims que hem de saber: Diferencia les parts principals en què es divideix el cos humà: cap, tronc i extremitats.  Localitza en si mateix i en els altres parts diferents del cos i de la cara.( ORGANS DELS SENTITS, OSSOS COM EL FEMUR, COSTELLES, CRANI I COLUMNA VERTEBRAL ) Els ossos  , FORMEN L’ESQUELET I SÓN FORTS I RIGITS i les articulacions, ON ES JUNTEN ELS OSSOS.Òs més gran i més petit.

La columnc vertebral està formada per vèrtebres. Es denomina vertebra a cada un del ossos que conforma'n la columna vertebral. Tenim 33-34 vèrtebres. 7 cervicals 12 toràciques 5 lumbars 5 sacres 4-5 còccix i quant tornam grans tenim 26 vèrtebres perquè les del sacre i còccix es ajunten i formen  un sol os.   Entre vertebra i vertebra hi ha el disc intervertebrals que donen mobilitat i amortiguació entre el contacte de vèrtebra i vèrtebra. La funció de la columna es protegir la medul·la espinal ,fer de suport de l`esquelet i permet a les persones desplaçar-se de peu.

Mostram cervell de be. És fluix.Miram l'esquelet. El crani serveix per per protegir el cervell

Les Costelles. Que protegeixen les costelles?

Fer un cervell amb plastilina amb el model d'una anou.

FEINA:Fitxa 1.Fitxa 2.Fitxa 3.

 Dins la mà hi ha 27 ossos, 11 músculs  i 14 articulacions, ens podem moure gracis a totes les articulacions que hi ha entre els ossos. Hi ha tres tipus d’articulacions. -         Mòbils, semimòbils i immòbils.http://www.xtec.cat/~rvillanu/locomotor/locomotor.htm#tendo

Com mos podem moure? (Daniela i Alicia)Com podem moure les mans? (Quyhn)Son respostes molt complicades, les podem anar deduint aixi com anam contestant les preguntes.Com es mouen les mans, els dits? (Arianne)Com es mou el coll? (Olivia)

Ens podem moure mitjançant un mecanisme complex i perfecte:Quant ens volem moure intervenen en el nostre cos moltes de coses. Primer rebem informació de l' exterior a través dels nostres sentits, aquesta informació passa al cervell on és analitzada i dona una resposta. També ens podem moure gracies a rebre informació de l'interior del nostre cos, si em pica la cama, nostres enviem la informació al cervell i ell envia la resposta als músculs del braç de la mà per gratar-mos( aquesta explicacio és més simple )1. El cervell mana impulsos elèctrics a les diferents parts del cos perquè aquests al seu torn, generin una resposta. EL cervell s'oxigena i amb això hi ha millor interacció de missatges.2. Els músculs en rebre el senyal, s'activen i responen amb moviment, amb l'ús de la força.3. L'esquelet humà serveix perquè els nostres músculs tinguin d'on subjectar-se, en cas contrari seríem com una gelatina i així es poden moure els músculs cap a una adreça concreta.Això succeeix en mil·lèsimes de segon.4. La sang transporta oxigen perquè els músculs puguin moure's així com sucres (carbohidrats=energia)

http://www.edu365.cat/aulanet/coshuma/COS HUMÀ 2.0

ALBERTO : Vol saber coses dels músculs ?

llegir i ells mateixos diuen coses dels musculs, on hi ha músculs, si son grans , petits……http://www.xtec.cat/~rvillanu/locomotor/locomotor.htm

http://www.xtec.cat/~rvillanu/locomotor/locomotor.htmhttp://www.edu365.cat/aulanet/coshuma/ Musculatura anterior i musculaturaposterior.Moviment del bíceps i triceps: http://www.edu365.cat/aulanet/coshuma/data/smbm005p.htm

POWER POINT DEL COS HUMÀ

POWER POINT DEL COS HUMÀ

El cervell què és i per què serveix? (Diego i Lucia)JUAN: PER QUÈ SERVEIX EL CERVELL?

El cervell serveix per obtenir informació de l'exterior i interior del nostre cos i donar una resposta adequada.COM?

El primer minut diu que és el cervell. Be ells han de donar la resposta. EL CERVELL ES UN ORGAN.Parla dels diferents organs del cos , del minut 5 explica les funcions del cervell.http://www.youtube.com/watch?v=8qJlcJ17x94

http://www.slideshare.net/gracemoren/presentacion-el-cerebro1 la primera diapositiva explica que és .(per noltros dues )

http://video.search.yahoo.com/video/play?p=el+cerebro+y+sus+partes&vid=5f3033ed99dede1655fca629a2507dcd&l=1%3A45&turl=http%3A%2F%2Fts3.mm.bing.net%2Fth%3Fid%3DV.4676035210971222%26pid%3D15.1&rurl=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DXT7OSLA_BLY&tit=Fundi+y+el+Cerebro+%285+a%C3%B1os%29+-+V%C3%ADdeo+1+-+El+cerebro&c=1&sigr=11aqv22dt&sigt=11kq5l9pk&ct=p&age=0&b=31&hsimp=yhs-yhsifmclone1&hspart=Babylon&tt=b  video del Cervell aquest es el que millor ho explica.

CARLES: PER QUÈ SENTIM MAL?  El cos té molts de nervis que envien la informació al cervell.Per avisar al nostre cos que hi ha alguna cosa que no funciona, es una alarma que tenim.

MOSTRAR CABLE ELÈCTRIC: Medul.la i nervis

OSSOS

MUSCULS

ARTICULACIONS

SISTEMA NERVIÓS

Show full summary Hide full summary

Similar

Higher Level Economics
Jim hammerton
Women in Nazi Germany - Flashcards
Louisa Wania
Cory & Manuel
cory.jones2010
Connected Educators
Remind
Physics 1A - Energy
Zaki Rizvi
med chem 2 final exam
lola_smily
AQA GCSE Physics Unit 2 Mindmap
Gabi Germain
EXAM 1 - ENABLING FEATURES
kristinephil558
General questions on photosynthesis
Fatima K
Networks
B Ilo
Účto Fífa 4/6
Bára Drahošová