Roma

Description

Darrer tema de 1r d'ESO
erica.aguado
Note by erica.aguado, updated more than 1 year ago
erica.aguado
Created by erica.aguado almost 10 years ago
592
0

Resource summary

Page 1

*TEMPLES: els temples romans eren edificis monuments dedicats als deus i allà s'anava a pregar, es pregava al la part de darrere.

*AMFITEATRE: servia per fer espectacles, lluites representacions. El temple que hi ha al costat és de Roma.

*FORUM:era el centre de la ciutat on estaven tots quests monuments..etc..

*CIRC: eren utilitzats per fer curses de cavalls i coses així.

*AUEDUCTE: construccions romana que servia per portar l'aigua a la ciutat.

*TEATRE: el teatre romà és molt semblant al grec; espai semicircular amb grades, un espai de orquestra i un escenari.

* TERMES: després de fer una mica d'esport anaven a diferents sales de bany, amb aigua freda, tèbia, calenta

*L'IMPERI DEL MEDITERRANIDoncs ells van conquistar tots els països que rodejaven el Mediterrani i per això li deien imperi Mediterrani perquè tenien conquistades totes les parts de Mediterrani.

*l'IMPERI DEL TERRORDoncs la gent els hi tenia por perquè eren molt violents.

*L'IMPERI DE LES COMUNICACIONS:

En el vídeo que em vist de National Geographic compara Roma amb els Estats Units.Una de les primeres diferències es que els romans van inventar l'imperi i si no aconseguien el que volien recorrien a les armes i mataven al primer que es trobaven i en el cas d'Estats Units no era ten que matessin al primer que es trobessin però si que tenen unes grans bases militars, i també sense adonar-se són una mica com un imperi perquè creen tendències, modes, i moltes és coses que tenen a veure amb diferents temes...tecnologia....Per exemple van inventar internet i principalment ho utilitzaven per coses militars.També un altre diferència que hi ha es que els dos tenen molt poder i ocupen un gran territori.Els dos llocs, Roma i Estats Units tenien una rutina, estil de vida, o sigui que cada dia tenien un seguit de coses que si no passava qualsevol cosa o feien sempre. Tant el Romà com el Americà eren idiomes molt importants en el món i si un volia progressar, poder parlar amb tothom, aconseguir treballs i comunicar-se bé l'havia d'aprendre com ara passa amb l'anglèsMolta gent volia ser com ells, trobaven que eren un exemple en els dos.

*Fris cronològic de Roma*

700 a.C____________500 a.C 

MONARQUIA

Fundació de Roma (Renulo i Rema) Ciutats importants Llatins, Etruscos Monarquia: governa una sola persona per ordre hereditàri, no l'escull el poble. És el més poderos i té molta influència. A l'any 509 a.C una revolta acaba amb l'ultim rei Etrusc, i el poble després  de assassinar-lo és va autodenominar amb república

La república és la lluita per tenir la igualtat de drets entre patricis i plebeus (grups més nombrós).Anomenen un representant en el senat, després de 200 anys de lluita aconseguiran portar  un representant el dret de matrimon amb els patricis, accedir algun carrec públic, poder escriure les lleis de les 12 taules. Època més llarga. Inicia de les conquistes meditarrania Revolució de l blat (silenciosa)

500 a.c___________________________27 a.C

REPÚBLICA

SENAT:El senat eren 300 persones, havien de ser les de més edat, més riques, el senat sobretot havia de aconsellar sobre els magistrats, sobre on havien d'anar a conquerir.

MAGISTRATS:Eren escollits per un any i governaven la ciutat. Hi havien els següents càrrecs:Magistrats majors Cònsol: dirigia l'exercit.Pretor : l'ajudava a dirigir.Censor:contava a al gent per    que quedes escrit quanta població hi havia. 2. Magistrats menorsEdil:Qüestor:Tribu dels plebeus (una persona):

COMICIS:Els comicis són els que voten les lleis. No tothom tenia dret a vot, només els ciutadans romans tenien dret.

Apunt important RomaLa idea que va tenir Roma era censar (registrar) tots els ciutadans. Un invent molt important.

Què  creus que era importnant  en l'aparició del senat?Doncs que les persones (patricis) de més edat podien donar consell, aconsellar basant-se en la seva experiència de tota la seva vida.Crec que això va fer que la gent pogues donar la seva opinió sobre les desicions importnants i escoltar al "poble" per no fer barbaritats o que les coses que fesin es fessin perquè a la majoria de gent li sembles bé.

27 a.C_____________________500 D.cIMPERI

Emperador Octavi August ( 1r emperador). Funcions de l'emperador tots els poders del senat: civil, militar, religiós Carrec vitalici

Apareix Culte Imperial Es fan monedes amb la cara de l'Emperador. Al segles I i II d.C es formula la Pax Romana.

http://listas.20minutos.es/lista/grandes-emperadores-romanos-94662/

ENLLAÇ SUPER XULO PER APRENDRE ELS GRANS EMPERADORS ROMANS (trobat per mi, l'Erica).

El meu personatge ( Un dels emperadors més importants de l'antig Roma)._____________________________________________________________________________ 2. MARCO AURELIO ANTONIO AUGUSTO Marco Aurelio Antonino Augusto[2] (apodado "El Sabio") (26 de abril de 121[3] – 17 de marzo de 180) fue emperador del Imperio Romano desde el año 161 hasta el año de su muerte en 180. Fue el último de los llamados Cinco Buenos Emperadores y es considerado como una de las figuras más representativas de la filosofía estoica. Su gobierno estuvo marcado por los conflictos militares en Asia frente a un revitalizado Imperio Parto y en Germania frente a las tribus bárbaras asentadas a lo largo del Limes Germanicus, en la Galia y a lo largo del Danubio. Durante su reinado tuvo que hacer frente a una revuelta en las provincias del Este liderada por Avidio Casio a la cual aplastó. La gran obra de Marco Aurelio, Meditaciones, escrita durante las campañas de la década de 170, todavía es considerada como un monumento al gobierno perfecto. Es descrita como "una obra escrita de manera exquisita y con infinita ternura".[

pRINCIPALS EDIFICIS DE ROMA

l'imperi

Comparació de roma i u.s.a

Eix cronològic

Assamblea i magistrats

Show full summary Hide full summary

Similar

DERECHO ROMANO
profesorjoelnavarro
Sociales
David Andrino
Mapa conceptual de ciudadania
Daniela GARCES GONZALEZ
Fitxes per estudiar el Bloc 3 de Socials: Ahir
Andreu Mercadal Cifre
ORIGENS DE L'ANTIGA ROMA
Laura Quiñonero
La evolució política de Roma
estcarrenoba
La evolución política de Roma
ainpastorma
¿Qué sabes de Roma antígua? - EDUpunto.com
EDUpunto Por: Ernesto De Frías
EL PENSAMIENTO PEDAGÓGICO ROMANO
Nitzy Angeles
HISTORIA DE LA FILOSOFIA
nananananatalia