CD - Pronominalització

Description

1º de ESO Llengua Catalana i Literatura Quiz on CD - Pronominalització, created by Núria A. P. on 04/15/2018.
Núria A. P.
Quiz by Núria A. P., updated more than 1 year ago
Núria A. P.
Created by Núria A. P. over 6 years ago
97
0

Resource summary

Question 1

Question
Substitueix el CD (escrit en majúscula) pel pronom feble corresponent. Cal escriure la frase sencera a l'espai de resposta i, sempre que sigui possible, els pronoms darrer el verb. Fes LA FEINA. --> [blank_start]Fes-la[blank_end].
Answer
 • Fes-la

Question 2

Question
Substitueix el CD (escrit en majúscula) pel pronom feble corresponent. Cal escriure la frase sencera a l'espai de resposta i, sempre que sigui possible, els pronoms darrer el verb. Fes ACTIVITAT cada dia. --> [blank_start]Fes-ne cada dia[blank_end].
Answer
 • Fes-ne cada dia

Question 3

Question
Substitueix el CD (escrit en majúscula) pel pronom feble corresponent. Cal escriure la frase sencera a l'espai de resposta i, sempre que sigui possible, els pronoms darrer el verb. Fes UNS QUANTS EXERCICIS. --> [blank_start]Fes-ne uns quants[blank_end].
Answer
 • Fes-ne uns quants

Question 4

Question
Substitueix el CD (escrit en majúscula) pel pronom feble corresponent. Cal escriure la frase sencera a l'espai de resposta i, sempre que sigui possible, els pronoms darrer el verb. Fes ALLÒ. --> [blank_start]Fes-ho[blank_end].
Answer
 • Fes-ho

Question 5

Question
Substitueix el CD (escrit en majúscula) pel pronom feble corresponent. Cal escriure la frase sencera a l'espai de resposta i, sempre que sigui possible, els pronoms darrer el verb. Fes TOT EL QUE CALGUI. --> [blank_start]Fes-ho[blank_end].
Answer
 • Fes-ho

Question 6

Question
Substitueix el CD (escrit en majúscula) pel pronom feble corresponent. Cal escriure la frase sencera a l'espai de resposta i, sempre que sigui possible, els pronoms darrer el verb. Agafa ALGUNS DIARIS. --> [blank_start]Agafa'n alguns[blank_end].
Answer
 • Agafa'n alguns

Question 7

Question
Substitueix el CD (escrit en majúscula) pel pronom feble corresponent. Cal escriure la frase sencera a l'espai de resposta i, sempre que sigui possible, els pronoms darrer el verb. Agafa AQUELLS DIARIS. --> [blank_start]Agafa'ls[blank_end].
Answer
 • Agafa'ls

Question 8

Question
Substitueix el CD (escrit en majúscula) pel pronom feble corresponent. Cal escriure la frase sencera a l'espai de resposta i, sempre que sigui possible, els pronoms darrer el verb. Agafa TRES DIARIS. --> [blank_start]Agafa'n tres[blank_end].
Answer
 • Agafa'n tres

Question 9

Question
Substitueix el CD (escrit en majúscula) pel pronom feble corresponent. Cal escriure la frase sencera a l'espai de resposta i, sempre que sigui possible, els pronoms darrer el verb. Porta LES LENTS DE CONTACTE. --> [blank_start]Porta-les[blank_end].
Answer
 • Porta-les

Question 10

Question
Substitueix el CD (escrit en majúscula) pel pronom feble corresponent. Cal escriure la frase sencera a l'espai de resposta i, sempre que sigui possible, els pronoms darrer el verb. Recull TOT AIXÒ. --> [blank_start]Recull-ho[blank_end].
Answer
 • Recull-ho

Question 11

Question
Substitueix el CD (escrit en majúscula) pel pronom feble corresponent. Cal escriure la frase sencera a l'espai de resposta i, sempre que sigui possible, els pronoms darrer el verb. Vols MADUIXES? --> [blank_start]En vols[blank_end]?
Answer
 • En vols

Question 12

Question
Substitueix el CD (escrit en majúscula) pel pronom feble corresponent. Cal escriure la frase sencera a l'espai de resposta i, sempre que sigui possible, els pronoms darrer el verb. Pregunta QUÈ VOLEN. --> [blank_start]Pregunta-ho[blank_end].
Answer
 • Pregunta-ho

Question 13

Question
Substitueix el CD (escrit en majúscula) pel pronom feble corresponent. Cal escriure la frase sencera a l'espai de resposta i, sempre que sigui possible, els pronoms darrer el verb. No llenceu ELS DOCUMENTS. --> [blank_start]No els llenceu[blank_end].
Answer
 • No els llenceu

Question 14

Question
Substitueix el CD (escrit en majúscula) pel pronom feble corresponent. Cal escriure la frase sencera a l'espai de resposta i, sempre que sigui possible, els pronoms darrer el verb. El nen va explicar QUE S'HAVIA PERDUT. --> [blank_start]El nen va explicar-ho[blank_end].
Answer
 • El nen va explicar-ho

Question 15

Question
Substitueix el CD (escrit en majúscula) pel pronom feble corresponent. Cal escriure la frase sencera a l'espai de resposta i, sempre que sigui possible, els pronoms darrer el verb. Va preguntar QUÈ CELEBRAVEN. --> [blank_start]Va preguntar-ho[blank_end].
Answer
 • Va preguntar-ho

Question 16

Question
Substitueix el CD (escrit en majúscula) pel pronom feble corresponent. Cal escriure la frase sencera a l'espai de resposta i, sempre que sigui possible, els pronoms darrer el verb. He comprat MIG QUILO DE ROVELLONS. --> [blank_start]N'he comprat mig[blank_end].
Answer
 • N'he comprat mig

Question 17

Question
Substitueix el CD (escrit en majúscula) pel pronom feble corresponent. Cal escriure la frase sencera a l'espai de resposta i, sempre que sigui possible, els pronoms darrer el verb. Compra UNA TAULETA DE XOCOLATA BLANCA. --> [blank_start]Compra'n una[blank_end].
Answer
 • Compra'n una

Question 18

Question
Substitueix el CD (escrit en majúscula) pel pronom feble corresponent. Cal escriure la frase sencera a l'espai de resposta i, sempre que sigui possible, els pronoms darrer el verb. Observa COM PASSEN ELS CAMIONS. --> [blank_start]Observa-ho[blank_end].
Answer
 • Observa-ho

Question 19

Question
Substitueix el CD (escrit en majúscula) pel pronom feble corresponent. Cal escriure la frase sencera a l'espai de resposta i, sempre que sigui possible, els pronoms darrer el verb. Ha vist MASSA PEL·LÍCULES DE TERROR. --> [blank_start]N'ha vist massa[blank_end].
Answer
 • N'ha vist massa
Show full summary Hide full summary

Similar

Pronoms Febles
Àlex Aquilina
Preposicions
Eva_95
Variació Lingüística
Flor Belda
Canvi vocàlic castellà-valencià (Àlex Lluch)
Àlex Lluch
Paraules que varien de significat segons el gènere
Eva_95
TEATRE MODERNISTA
marta_baltasar
Santiago Rusiñol
paula canovas
2n ESO. Complement Directe i Complement Indirecte
Álex Lluch
2n ESO. CRV, Atribut i C Pred (Àlex Lluch)
Álex Lluch
Pronominalització de l'atribut (Pràctica 7) -Àlex Lluch-
Àlex Lluch
Pronoms febles: Complement Predicatiu (Pràctica 6) -Àlex Lluch-
Àlex Lluch