GoConqr hat ein neues Design! Sag uns, wie es dir gefällt.

Modul 1 von 13 · Text

OCR GCSE MATHS JUNE 2019: PAPER 1 FOUNDATION

Favour Osibodu

Notes:

Question 1 a) Hexagon

b) 3

Question 2 a) i. 3

ii. 5

iii. 23

my answers:

b) if you square root 55. There won't be a whole number.

Question 3.  1/4 = 0.25 = 25%

7/100 = 0.07 = 7%

13/10 = 1.3 = 130%

Question 4 a) I.  23

ii. add 5

b) the term in the sequence end with a 3 or 8

Question 5) a) L,M.N /L,N,M/  M,L,N/M,N,L/  N,L,M/N,M.L

b) 4/6

Question 6 a) 12x + 8

b)  3( c -2d)

Question 7) 8+9+14+11 = 42

answer: 42

Question 8) extra hours = 42 -35 = 7

£9.40 x 1.25 = £ 11.75

paid = (9.40 x 35) + (11.75 x 7) =  £411.25

answer = £411.25

Question 9) Mike drinks = 7 x 2/5 = 2.8L

£4.40 + £2.60 = £7

answer : £7

Question 10)

12 - 9 = 3

12 - oldest , 3- youngest

6.4 x 5 = 32

12 + 6 + 3 = 21

32 - 21 = 11

11 = 7+4

answer = 3,4,6,7,12

question 11) 

a) Rotation 90* clockwise centre (0,0)

b) I. watch a video

ii. watch a video

Question 12) 

Jack : 87% of 520kg = 452.4 kg

Alex : 61% of  750kg = 457.5kg

457.5kg - 452.4kg = 5.1kg

answer: Alex by 5.1kg

Question 13) 

Area of a circle = pi x r to the power of 2

pi x 14 to the power of 2 = 615.7

Question 14)

a)  I. 360

ii.  356.1

b) I. 4

ii. 8

Question 15) 

a) 90 minutes = 1.5 hour 

distance = speed / time

anna: D = 6km/hr x 2hr = 12km

Paddy: s = 12km / 1.5 hour = 8km/hour

answer: 8

b) the stopping time would have been counted as its an average for the race.

Question 16)

0.85 x 620 = 520

answer: 520

question 17)
 a) 10

b) watch ayt video

c) y = -3x + 11

question 18)

square root 12 to the power of 2 + 18 to the power of 2

answer: 21.6

Question 19 )

a)  5 / 3+4+5 x 1/3

answer: 5/36

b) 4000

Question 20 ) 

a) 770 / 60 = 12.8

b) the highest number may not have been 40 

Question 21 )

5s + 4j = 163

3s + 2j = 89

answer: cost of one shirt = 5

cost of one jumper = 22

Question 22)

25000 x (1.02) to the power of 5

answer: £2602.02

Question 23)

a)

multiples of 18 = 18,36,54,72,90,108,126,144,162,180

multiples of 20 = 20,40,60,80,100,120,140,160,180

Lcm = 180 minutes

8:37 + 180 minutes = 11:37

answer: 11:37

b) there are no delays

Question 24)

Question 25)

x + 7 + x + 2(7 + x)= 57

x + 7 + x + 14 + 2x = 57

x + x +2x = 4x

14 + 7 = 21

4x + 21 = 57

57 - 21 = 36

4x = 36

x = 9

answer: ayesha age - 9

bennie age - 16

chloe age - 32

My answers:

Question 1)

a) Triangle

b) 3

Question 2)

a)  I. 7

ii. 5

iii. 23 

b) if you square root 55 will you net get a whole number.

Question 3)

13/10

Question 4) 

a) I. 23

ii. add 5

iii.  the sequence usually ends with 3 or 8

Question 5)

b)  4/6

Question 7)

11 + 14 + 7 + 18 = 42

Question 8)

42 - 35 = 7

9.4 x 1.25 = 11.75

(9.4 x 35) + ( 11.75 x 7 ) = 411.25

Question 9)

2/5 x 7 = 2.8l

4.40 + 2.60 = 7

Question 10 )

10 - 9 = 3 x 12 - 9 = 3

10 - oldest   and 3 is the youngest x 12 is the oldest and 3 is the youngest

6.4 x 5 = 32

12 + 6 + 3 = 21

32 - 21 = 11

7+ 4 = 11

3,4,6,7,10 x 3,4,6,7,12

Question 11)

a) Rotation clockwise 90 degrees (0,0) x Rotation 90 degrees clockwise centre (0,0)

Question 12 ) 

87% of  520 = 524.6kg 

61% of  750 =575.5kg

575.

marked the rest on my book

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anleitung

Um im Kurs weiterzukommen, sende einen Versuch dieses Quiz ab. Du kannst ihn nach der letzten Frage absenden.

Zum gewählten Modul

Feedback

Worum geht es?

Wie gefällt dir das neue Design?

Dein Eindruck