O GoConqr está de visual novo! Conte para nós o que você achou.

Módulo 1 de 13 · Texto

OCR GCSE MATHS JUNE 2019: PAPER 1 FOUNDATION

Favour Osibodu

Notes:

Question 1 a) Hexagon

b) 3

Question 2 a) i. 3

ii. 5

iii. 23

my answers:

b) if you square root 55. There won't be a whole number.

Question 3.  1/4 = 0.25 = 25%

7/100 = 0.07 = 7%

13/10 = 1.3 = 130%

Question 4 a) I.  23

ii. add 5

b) the term in the sequence end with a 3 or 8

Question 5) a) L,M.N /L,N,M/  M,L,N/M,N,L/  N,L,M/N,M.L

b) 4/6

Question 6 a) 12x + 8

b)  3( c -2d)

Question 7) 8+9+14+11 = 42

answer: 42

Question 8) extra hours = 42 -35 = 7

£9.40 x 1.25 = £ 11.75

paid = (9.40 x 35) + (11.75 x 7) =  £411.25

answer = £411.25

Question 9) Mike drinks = 7 x 2/5 = 2.8L

£4.40 + £2.60 = £7

answer : £7

Question 10)

12 - 9 = 3

12 - oldest , 3- youngest

6.4 x 5 = 32

12 + 6 + 3 = 21

32 - 21 = 11

11 = 7+4

answer = 3,4,6,7,12

question 11) 

a) Rotation 90* clockwise centre (0,0)

b) I. watch a video

ii. watch a video

Question 12) 

Jack : 87% of 520kg = 452.4 kg

Alex : 61% of  750kg = 457.5kg

457.5kg - 452.4kg = 5.1kg

answer: Alex by 5.1kg

Question 13) 

Area of a circle = pi x r to the power of 2

pi x 14 to the power of 2 = 615.7

Question 14)

a)  I. 360

ii.  356.1

b) I. 4

ii. 8

Question 15) 

a) 90 minutes = 1.5 hour 

distance = speed / time

anna: D = 6km/hr x 2hr = 12km

Paddy: s = 12km / 1.5 hour = 8km/hour

answer: 8

b) the stopping time would have been counted as its an average for the race.

Question 16)

0.85 x 620 = 520

answer: 520

question 17)
 a) 10

b) watch ayt video

c) y = -3x + 11

question 18)

square root 12 to the power of 2 + 18 to the power of 2

answer: 21.6

Question 19 )

a)  5 / 3+4+5 x 1/3

answer: 5/36

b) 4000

Question 20 ) 

a) 770 / 60 = 12.8

b) the highest number may not have been 40 

Question 21 )

5s + 4j = 163

3s + 2j = 89

answer: cost of one shirt = 5

cost of one jumper = 22

Question 22)

25000 x (1.02) to the power of 5

answer: £2602.02

Question 23)

a)

multiples of 18 = 18,36,54,72,90,108,126,144,162,180

multiples of 20 = 20,40,60,80,100,120,140,160,180

Lcm = 180 minutes

8:37 + 180 minutes = 11:37

answer: 11:37

b) there are no delays

Question 24)

Question 25)

x + 7 + x + 2(7 + x)= 57

x + 7 + x + 14 + 2x = 57

x + x +2x = 4x

14 + 7 = 21

4x + 21 = 57

57 - 21 = 36

4x = 36

x = 9

answer: ayesha age - 9

bennie age - 16

chloe age - 32

My answers:

Question 1)

a) Triangle

b) 3

Question 2)

a)  I. 7

ii. 5

iii. 23 

b) if you square root 55 will you net get a whole number.

Question 3)

13/10

Question 4) 

a) I. 23

ii. add 5

iii.  the sequence usually ends with 3 or 8

Question 5)

b)  4/6

Question 7)

11 + 14 + 7 + 18 = 42

Question 8)

42 - 35 = 7

9.4 x 1.25 = 11.75

(9.4 x 35) + ( 11.75 x 7 ) = 411.25

Question 9)

2/5 x 7 = 2.8l

4.40 + 2.60 = 7

Question 10 )

10 - 9 = 3 x 12 - 9 = 3

10 - oldest   and 3 is the youngest x 12 is the oldest and 3 is the youngest

6.4 x 5 = 32

12 + 6 + 3 = 21

32 - 21 = 11

7+ 4 = 11

3,4,6,7,10 x 3,4,6,7,12

Question 11)

a) Rotation clockwise 90 degrees (0,0) x Rotation 90 degrees clockwise centre (0,0)

Question 12 ) 

87% of  520 = 524.6kg 

61% of  750 =575.5kg

575.

marked the rest on my book

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Instruções

Para avançar no curso, envie uma tentativa deste quiz. Você pode enviá-la depois da última pergunta.

Ir para o módulo escolhido

Fale Conosco

Sobre o que é sua mensagem?

O que você acha do novo visual?

Você gostou?