Història: T.11

GoConqr Rezension

Resum sobre la revolució russa. Temari d'història del món contemporani.
Maria González0879
Notiz von Maria González0879, aktualisiert more than 1 year ago
Maria González0879
Erstellt von Maria González0879 vor etwa 8 Jahre
7
1

Zusammenfassung der Ressource

Seite 1

La Revolució Rússa

1) Principals propietaris de terres a la Rússia Tzarista: La major part de les terres van continuar en mans de la noblesa rural, de la Corona i de l’església. - El Tsar – Nicolau II - La religió cristiana ortodoxa - Els Kulaks. - Stolipin.

2) Per què es fa el decret d’alliberament dels serfs? Qui?

3) Quins són i diferència entre els partits 3 i 4: La diferència està en que els Menxevics eren moderats i els bolxevics, radicals. Els Menxevics partien de la Revol.Liberal (burgesia) en Revolució Socialista, en canvi dels Bolxevics el seu poder n’era Lenin, i també amb una Revolució Socialista.

4) Quina ideologia i partit protagonitzà la revolució de febrer? Les tropes es van sumar a ala revolta popular i el tsar Nicolau II es va veure obligat a abdicar, i a deixar el poder en mans d’un govern provisional.

5) Qui els recolzà?

Seite 2

6) Quina ideologia i partit protagonitzà la revolució d’Octubre? Els bolxevics liderats per Lenin. Lenin, que havia torna de l’exili, va publicar les Tesis d’abril.

7) Qui els recolzà? Trotski els recolzà. Lenin, juntament amb Trotski, es va posar al capdavant dels bolxevics.

8) Fets esdevinguts a:Octubre 1917: Esclat i triomf de la Revolució Bolxevic(radicals) liderada per Lenin. Assassinat del Zar i de la seva familia Novembre 1917: Els revolucionaris controlen Moscou I triomfa la primera revolució socialista del mon. Inicis 1918: Pau de Brest Litovsk i retirada de la participació en la 1ª G. M 1918 – 1921: Guerra civil entre l’exèrcit roig, bolxevics, i l’exèrcit blanc. Aplicació del Comunisme de Guerra pels bolxevics. 1921: Nova politica econòmica de Lenin. 1924: Mort de Lenin i puja al poder Stalin. 2º Constitució.

Seite 3

9) Cita els 7 trets d’actuació de l’Estat Soviètic Bolxevic: - La centralització de poder en els bolxevics es va consumar en aquests anys. - La Txeca la policía política, partit dels bolxevics. - Va passar a anomenar-se Partit Comunista (PCUS). - Es va concretar en la Constitució. - El poder va passar a recaure en una única institució, el Partit Comunista. - L’estat rus es va organitza en forma de república federal, i Rússia el 1918. - El 1924 es va aprovar una nova Constitució que accentuava l’estructura piramidal del poder.

Seite 4

10) Qui tenia la propietat dels mitjans de producció amb : - Govern provisional : Va passar a ser el socialista moderat Kerenski. - Bolxevics : Va estar presidit per Lenin i en formaven part, L.Trotski i. I. Stalin. - Comunisme de Guerra : Kronstadt. - NEP : A proposta de Lenin va aprovar-la el 1921. Mixta.

Seite 5

Guerra del 1905: (Guerra russa japonesa) Va ser un dels grans conflictes entre les grans potències mundials al segle XX. Va enfrontar una de les potències europees tradicionals contra un país que tan sols mig segle abans era un grup d’illes semi feudals que havien rebutjat durant segles l’avenç tecnològic i el comerç amb els altres continents.

Diumenge Roig o Sagnant:El 22 de gener de 1905, va haver una marxa pacífica de Protesta a Petersburg. L’objectiu de la marxa era lliurar al tsar una petició de millores laborals i la formaven famílies treballadores senceres. Anava encapçalada pel sacerdot Georgy Gapon, i no responia a cap consigna política.

Seite 6

Les depuracions polítiques: Stalin va crear una dictadura de terror, en la que van haver-hi assassinats i tortures. La NKUP o policia política, la nomenklatura és la que exercia aquest control. La resta de la gent podia ser delatada per una opinió contraria. Stalin gaudia d’un gran prestigi, però va intensificar la repressió en els anys immediats a la 2a GM. Entre 1936 i 1939 va ordenar depuracions massives les purgues condemnes a morts i deportacions als camps de concentració els gulags. La Constitució de 1936 va reforçar el poder de sobre les institucions de l’Estat. Si es volia participar en la vida política era necessari pertànyer al partit Comunista. El congrés del partit al 1939 posa fi a aquest període de terror.

Zusammenfassung anzeigen Zusammenfassung ausblenden

ähnlicher Inhalt

Història del món contemporani | T13: La fi dels imperis colonials
Mario Sánchez Céspedes
Revolución Francesa
Diego Santos
¿Qué es el Antiguo Régimen?
maya velasquez
TEST REPASO BIOQUÍMICA 1º BACH
VICTOR MANUEL VITORIA RUIZ
Test sintaxis subordinadas adjetivas - sustantivas - adverbiales
Cristina Ruiz
Test Celestina
elebemarta
TEMA 1- EL SIGLO XVII: EL ANTIGUO RÉGIMEN
naniu1005
GENEROS LITERARIOS
ROSA MARIA ARRIAGA
Personajes De La edad Moderna
sebastian andres vega chepillo
MONARQUÍA PARLAMENTARIA
Nuria García Mairena