Comptar

Description

part marina
Elisa  Cantos
Slide Set by Elisa Cantos, updated more than 1 year ago
Elisa  Cantos
Created by Elisa Cantos over 8 years ago
23
0

Resource summary

Slide 1

    Les tècniques de comptar són universals i han donat lloc al conceptes de nombre, numeració i a l‘aritmètica. Les tècniques de comptar responen a la necessitat de: - comunicar informació referent al tamany (cardinal) d’un conjunt, - indicar el lloc que ocupa un objecte (ordinal) dins una col·lecció ordenada.
    COMPTAR

Slide 2

    És una col·lecció de símbols i normes numèriques. Actualment fem servir símbols escrits i paraules nombre, representacions mentals dels nombres i representacions gràfiques, malgrat que en alguns racons del món encara fan servir altres tècniques.
    SISTEMA NUMERAL, SISTEMA NUMÈRIC, SISTEMA DE REPRESENTACIÓ NUMÈRICA

Slide 3

    - Els nombres són conceptes abstractes. - El nombre és la característica comuna a tots els conjunts coordinables entre sí - El nombre és la manera de representar la quantitat d’elements de tots els conjunts coordinables entre si. *Conjunts coordinables Dos conjunts són coordinables si es pot establir una relació un a un entre els elements dels dos conjunts (bijectivitat).
    EL CONCEPTE DE NOMBRE

Slide 4

    Deia: - A cada element li correspon un altre anomenat següent o successor. - Existeix un primer element, 1, que no es successor de ningun altre element. - Dos elements diferents de N no tenen el mateix successor. - Tot subconjunt de N, que conte la unitat (1) i que conte el successor de cadascun dels seus elements, coincideix amb N (Principi d’Inducció)
    Giuseppe Peano, (1858-1932)

Slide 5

    A tots els conjunts coordinables se'ls assigna el mateix nombre. Aquest “nombre” d’elements d’un conjunt és el seu cardinal. - El nombre és el cardinal dels conjunts coordinables. - Expressions d’un nombre - Expressió oral (grafia) - Expressió escrita - Descomposició, 3=2+1
    CONCEPTE DE NOMBRE CARDINAL

Slide 6

    - Per comptar fem servir unes “paraules nombre” que sempre recitarem en el mateix ordre. - Hi ha una paraula per al primer nombre i cada nombre té un nombre següent. Per a obtenir el cardinal d’un conjunt: – Adjudiquem a cada element del conjunt una, i només una, “paraula nombre”, tot recitant-les en ordre. – Un cop exhaurits els elements, la paraula adjudicada a l’últim element designa el cardinal del conjunt.
    CAL SABER…….
Show full summary Hide full summary

Similar

Characters in "King Lear"
eleanor.gregory
Jekyll and Hyde
elliesussex
Key Paintings
Julia Lee
Electromagnetism: Magnetic Flux Density & Magnetic Flux 2
tatemae.honne
Year 11 Psychology - Intro to Psychology and Research Methods
stephanie-vee
C1, C2, C3 keywords
Jessica Phillips
CITAÇÕES DE GRANDES FILÓSOFOS
miminoma
GCSE CHEMISTRY UNIT 2 STRUCTURE AND BONDING
ktmoo.poppypoo
Of Mice & Men Themes - Key essay points
Lilac Potato
SFDC App Builder 1 (26-50)
Connie Woolard