GoConqr has a new look! Let us know what you think.

Quiz

Κεφάλαιο 8: Ασκήσεις Πολλαπλής Επιλογής

Maria Charalambous 25 questions

Take the quiz

Questions in this quiz (25)

  1. 1Η αποτελεσματική επικοινωνία οδηγεί σε:
    1. AΑναστάτωση των μελών μιας ομάδας.
    2. BΚακές σχέσεις προϊσταμένου-υφισταμένου.
    3. CΠρογραμματισμός και έλεγχος.
    4. DΑρνητικό κλίμα στις επιχειρήσεις.
  2. 2Τι είναι οι φυσικοί ή ψυχολογικοί «θόρυβοι»;
    1. AΕίναι οτιδήποτε θέλει να μεταβιβάσει ο πομπός σε έναν δέκτη.
    2. BΕίναι τα προβλήματα που επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα της επικοινωνίας αλλοιώνοντας το μήνυμα.
    3. CΕίναι η δομημένη έκφραση ή αναπαράσταση του νοήματος.
    4. DΕίναι τα μέσα με τα οποία το μήνυμα μεταφέρεται στο δέκτη.
  3. 3Τι είναι ο κώδικας στην επικοινωνία;
    1. AΕίναι οτιδήποτε θέλει να μεταβιβάσει ο πομπός σε έναν δέκτη, το οποίο πρέπει να το μετατρέψει σε νόημα.
    2. BΕίναι το αποτέλεσμα της κωδικοποίησης.
    3. CΕίναι το μέσο με τα οποίο το μήνυμα μεταφέρεται στο δέκτη,
    4. DΕίναι η μετατροπή του μηνύματος σε νόημα.
  4. 4Τι είναι ο έλεγχος (feedback) στην επικοινωνία;
    1. AΕίναι το αποτέλεσμα της κωδικοποίησης.
    2. BΕίναι ο μηχανισμός επαναπληροφόρησης.
    3. CΕίναι το αποτέλεσμα της επικοινωνίας.
    4. DΕίναι η σύλληψη του μηνύματος.
  5. 5Ποιο από τα πιο κάτω θεωρείται εμπόδιο της επικοινωνίας;
    1. AΞεκάθαροι στόχοι
    2. BΒιαστικά συμπεράσματα
    3. CΣωστή επιλογή χρόνου και χώρου
    4. DΊδιες αντιλήψεις
  6. 6Πότε οι ασαφείς στόχοι αποτελούν εμπόδιο της επικοινωνίας;
    1. AΌταν τα μηνύματα του πομπού δεν εμπεριέχουν ακριβώς αυτό που επιθυμεί να μεταβιβάσει είτε είναι δύσκολο να συλληφθούν, να αποκωδικοποιηθούν και να κατανοηθούν σωστά από τον δέκτη, λόγω πίεσης χρόνου, αδιαφορίας, ικανοτήτων κ.α.
    2. BΌταν ο πομπός επιλέγει ένα "ακατάλληλο" χρόνο ή και χώρο για να επικοινωνήσει με τον δέκτη, αναλόγως της περίπτωσης.
    3. CΌταν ο πομπός επικοινωνεί χωρίς σαφή και συγκεκριμένο στόχο και έτσι η επικοινωνία δεν είναι αποτελεσματική.
    4. DΌταν ο πομπός επιλέγει "ακατάλληλο" τρόπο (γραπτό, προφορικό, οπτικό) και μέσα (λόγος, τόνος, σώμα, τηλέφωνο) για να επικοινωνήσει με τον δέκτη, αναλόγως της περίπτωσης.
  7. 7Πότε τα μη σωστά μηνύματα αποτελούν εμπόδιο της επικοινωνίας;
    1. AΌταν ο πομπός επικοινωνεί χωρίς σαφή και συγκεκριμένο στόχο και έτσι η επικοινωνία δεν είναι αποτελεσματική.
    2. BΌταν ο πομπός επιλέγει ένα "ακατάλληλο" χρόνο ή και χώρο για να επικοινωνήσει με τον δέκτη, αναλόγως της περίπτωσης.
    3. CΌταν ο πομπός επιλέγει "ακατάλληλο" τρόπο (γραπτό, προφορικό, οπτικό) και μέσα (λόγος, τόνος, σώμα, τηλέφωνο) για να επικοινωνήσει με τον δέκτη, αναλόγως της περίπτωσης.
    4. DΌταν τα μηνύματα του πομπού δεν εμπεριέχουν ακριβώς αυτό που επιθυμεί να μεταβιβάσει είτε είναι δύσκολο να συλληφθούν, να αποκωδικοποιηθούν και να κατανοηθούν σωστά από τον δέκτη, λόγω πίεσης χρόνου, αδιαφορίας, ικανοτήτων κ.α.
  8. 8Πότε η κακή επιλογή χρόνου και χώρου αποτελούν εμπόδιο της επικοινωνίας;
    1. AΌταν ο πομπός επιλέγει ένα "ακατάλληλο" χρόνο ή και χώρο για να επικοινωνήσει με τον δέκτη, αναλόγως της περίπτωσης.
    2. BΌταν ο πομπός επιλέγει "ακατάλληλο" τρόπο (γραπτό, προφορικό, οπτικό) και μέσα (λόγος, τόνος, σώμα, τηλέφωνο) για να επικοινωνήσει με τον δέκτη, αναλόγως της περίπτωσης.
    3. CΌταν ο δέκτης δεν έχει το ενδιαφέρον, διάθεση ή ικανότητα να συγκεντρώσει την προσοχή του στο μήνυμα που του μεταβιβάζει ο πομπός. Έτσι ο δέκτης είτε συλλαμβάνει το μήνυμα λανθασμένα αλλοιώνοντας το νόημά του είτε δεν το συλλαμβάνει καθόλου.
    4. DΌταν ο δέκτης έχει την τάση να σπεύδει να βγάλει συμπεράσματα σε ό,τι αφορά το νόημα του μηνύματος που του μεταβιβάζεται, πριν ακόμη ο πομπός ολοκληρώσει την μετάδοσή του. Αυτό συμβαίνει λόγω έλλειψης υπομονής του δέκτη και πίεσης του χρόνου.
  9. 9Πότε η κακή επιλογή τρόπου και μέσου αποτελούν εμπόδιο της επικοινωνίας;
    1. AΌταν ο δέκτης έχει την τάση να σπεύδει να βγάλει συμπεράσματα σε ό,τι αφορά το νόημα του μηνύματος που του μεταβιβάζεται, πριν ακόμη ο πομπός ολοκληρώσει την μετάδοσή του. Αυτό συμβαίνει λόγω έλλειψης υπομονής του δέκτη και πίεσης του χρόνου.
    2. BΌταν ο δέκτης διατηρεί τις προδιαθέσεις και τις προκαταλήψεις του και τους επιτρέπει να επιδράσουν στο νόημα του μηνύματος που στέλνει ο πομπός.
    3. CΌταν ο δέκτης δεν έχει το ενδιαφέρον, διάθεση ή ικανότητα να συγκεντρώσει την προσοχή του στο μήνυμα που του μεταβιβάζει ο πομπός. Έτσι ο δέκτης είτε συλλαμβάνει το μήνυμα λανθασμένα αλλοιώνοντας το νόημά του είτε δεν το συλλαμβάνει καθόλου.
    4. Dόταν ο πομπός επιλέγει "ακατάλληλο" τρόπο (γραπτό, προφορικό, οπτικό) και μέσα (λόγος, τόνος, σώμα, τηλέφωνο) για να επικοινωνήσει με τον δέκτη, αναλόγως της περίπτωσης.
  10. 10Πότε η έλλειψη ενδιαφέροντος και απροσεξία αποτελούν εμπόδιο της επικοινωνίας;
    1. AΌταν ο πομπός επικοινωνεί χωρίς σαφή και συγκεκριμένο στόχο και έτσι η επικοινωνία δεν είναι αποτελεσματική.
    2. BΌταν ο πομπός επιλέγει ένα "ακατάλληλο" χρόνο ή και χώρο για να επικοινωνήσει με τον δέκτη, αναλόγως της περίπτωσης.
    3. CΌταν ο δέκτης αξιολογεί και ερμηνεύει διαφορετικά το μήνυμα του πομπού, λόγω των εμπειριών, των γνώσεων, των αξιών, των αναγκών και των επιθυμιών του.
    4. DΌταν ο δέκτης δεν έχει το ενδιαφέρον, διάθεση ή ικανότητα να συγκεντρώσει την προσοχή του στο μήνυμα που του μεταβιβάζει ο πομπός. Έτσι ο δέκτης είτε συλλαμβάνει το μήνυμα λανθασμένα αλλοιώνοντας το νόημά του είτε δεν το συλλαμβάνει καθόλου.

Information

Description
Γ΄ Λυκείου ΟΔΕ (Κεφάλαιο 8: Διαπροσωπική Επικοινωνία) Quiz on Κεφάλαιο 8: Ασκήσεις Πολλαπλής Επιλογής, created by Maria Charalambous on 06/03/2020.
Language
English
Views
373
Rating
No ratings yet
Rate this quiz
Rate this quiz

Feedback

What is it about?

What do you think of the new look?

How do you like it?