Les plantes. Maria Pomar i Maria Mulet, 1r C

Description

LES PLANTES
Maria P Maria M
Flashcards by Maria P Maria M, updated more than 1 year ago
Maria P Maria M
Created by Maria P Maria M about 6 years ago
38
0

Resource summary

Question Answer
1-Característiques de totes les plantes. ~Eucariotes ~Pluricel.lulars ~Autòtrofs ~Tenen vasos conductors (xilema i floema) ~No es mouen -vida terrestre -fan la fotosíntesis
2-La classificació de les plantes amb flor. ~Gimnospermes ~Angiospermes
3-La classificació de les plantes sense flor. ~Briofits ~Pteridòfits
4-Parts falses dels Briofits. ~Filoide ~Cauloide ~Rizoide
5-Els Briofits tenen flors? ~No, no en tenen.
6-Reproducció dels Briofits. ~Asexual, a través d'espores.
7-Quin es el representant dels Pteridòfits? ~Falguera
8-Característiques de les plantes amb flor. ~Es reprodueixen a partir de llavors. ~Classificació: Gimnospermes i Angiospermes. ~Tenen òrgans vegetatius i òrgans reproductors.
9-Òrgans vegetatius de les plantes amb flors. ~Tija ~Arrel ~Fulles
10-Els òrgans reproductors de les plantes amb flor. ~Petal ~Estam hi ha antera i filament ~Sepal ~Pistil -Corol.la -Ovaris que dintre trobam els òvuls. -Calze -Peduncle.
11- Què són els gimnospermes? La resposta és: són arbusts o arbres que han conol.litzat tot el planeta.
12- Quines són les característiques dels gimnospermes? La resposta és: * plantes amb llavor, però la llavor no està protegida per un fruit. * les seves flors no tenen ni calze ni corol.la. * són poc vistoses. * són unisexuals. * les flors s'agrupen i les agrupacions s'anomenen cons. * Durant la reproducció les flors masculines (polen) arriben gràcies al vent i als insectes als òvuls que es troben al con femení, s'ajunten amb el polen i comença la fecundació. A continuació, es forma la llavor anomenada pinyons. El con femení canvia d'aspecte i ara es diu pinya. Els pinyons van madurant dins la pinya i després cauen al sòl i s'hi ha condicions adequades germinarà i es formarà una altra planta.
13- Quines són les característiques dels angiospermes? La resposta és: * Els podem trobar arreu del planeta. * Les seves llavors estan tancades dins un fruit. * Les flors són vistoses i diverses. * Poden ser unisexuals, però la majoria són hermafrodites. ( pistils i estams a la mateixa flor). * Els òvuls estan protegïts per l'ovari que formen i es transformen en la llavor i en el fruit.
14- Què és un cotiledor? La resposta és la reserva de la llavor que li serveix per germinar fins que li creixen les fulles i pot fer la fotosíntesis.
15- Quin tipus de cotiladors hi ha? La resposta és: * monocotiledònies: un cotiledor ( orquidia i palmera). * dicotiledònies: dos cotiladors (estepa i amatller).
16- Com és la nutrició autòtrofa de les plantes? La resposta és 1) a través de l'arrel la planta cull aigua i sals minerals (saba bruta). 2) la saba bruta puja per la tija a través dels vasos llenyosos. 3) arriba a la fulla on capta el diòxid de carboni i expulsa l'oxigen. 4) la saba bruta es converteix en saba elaborada, a través dels vasos liberians arriba a la resta de la planta.
17- Com és la reproducció asexual vegetativa? La resposta és: és diu vegetativa. * rizomes (arrels subterrànees horitzontals). * estolons ( tijes aèeres). *tubercles ( tijes subterrànees amb material de reserva). *bulbs ( fulles modificades).
18- Com és la reproducció sexual de les plantes? La resposta és: 1) pol.linització. 2) fecundació. 3) formació de la llavor. 4) formació del fruit. 5) germinació.
19- Com es dú a terme la pol.linització? La resposta és: vent u insectes.
20- Quina és la disperció de la llavor? La resposta és: animal, aigua, vent, enganxades i propulció.
Show full summary Hide full summary

Similar

Circulatory System
bridget.watts97
Chemistry Quiz General -3
lauren_johncock
P2 Radioactivity and Stars
dfreeman
History of Psychology
Reuben Caruana
Maths Revision- end of year test
hannahsquires
Science Additional B3 - Animal and Plant Cells Flashcards
Stirling v
Virtue Ethics Edexcel A Level
fstok
AQA A2 Biology Unit 4: Populations
Charlotte Lloyd
Globalisation Case Studies
annie
Organic Chemistry
Megan Tarbuck
Comparative Studies 2016: The Plough and The Stars, Foster, The King's Speech
Lorenzo Battilocchi