Cs. Soc. Unitat 3

Description

Cs. Socials Flashcards on Cs. Soc. Unitat 3, created by Marcelo B. on 23/01/2022.
Marcelo B.
Flashcards by Marcelo B., updated more than 1 year ago
Marcelo B.
Created by Marcelo B. over 2 years ago
192
0

Resource summary

Question Answer
Què són els doblers? Els doblers són un mitjà de pagament acceptat per tothom que facilita l'intercanvi de béns i de serveis.
Quins tipus de doblers hi ha? - Efectiu - Targetes bancàries - Pagament electrònic
Què són els ingressos? El conjunt de tots els doblers que rebem (per la nostra feina, per la venda d'un producte o per un préstec) i que podem emprar per consumir, estalviar o invertir.
Què és un pressupost? Un pressupost és una planificació que ens permet saber de quins doblers disposam per fer front a les nostres despeses.
Què són les despeses? Són els doblers que hem de deixar per a pagar cada mes les nostres necessitats (aliments, transport, medicines, habitatge, etc.)
Com es fa un pressupost? Per fer un pressupost, hem de restar a tots els nostres ingressos les despeses que tenim o tindrem en acabar el mes.
Què és l'estalvi? Consisteix a guardar una part dels ingressos per atendre necessitats futures (comprar una casa o cotxo, anar de vacances, per a emergències mèdiques, etc.).
Què vol dir Invertir? És destinar una part dels ingressos per mirar d'obtenir-ne un benefici o una rendibilitat.
Quina diferència hi ha entre estalviar i invertir? - Estalviar és molt segur (no perds els doblers) però l'interès que et dona el banc és baix. - Invertir vol dir arriscar els teus doblers, a canvi el benefici pot ser molt més.
Idò, quina és la principal característica de la inversió? La principal característica de la inversió és el risc. Quan es fa una inversió, el benefici no està assegurat. Pot ser que no es guanyi res i fins i tot que es perdi tot.
Què és una empresa? És una organització que ofereix productes o serveis a canvi d'un benefici.
Quins recursos necessiten les empreses per a funcionar? - Recursos humans (treballadors) - Recursos materials (matèries primeres, eines, maquinària, tecnologia, etc.) - Recursos financers (els doblers)
Com es classifiquen les empreses? Es classifiquen segon: - El sector on desenvolupen la seva activitat - La mida (que tan grans són)
Les empreses que es dediquen a obtenir recursos directament de la natura, pertanyen al sector... PRIMARI Exemples: mineria, pesca, agricultura, ramaderia, etc.
Les empreses que serveis pertanyen al sector... TERCIARI Exemples: escola, psicòleg, estudi jurídic, banc, hotel, perruqueria, etc.
Com són les empreses segon la seva mida? - PETITA: dona feina fins a 50 treballadors - MITJANA: si hi fan feina entre 50 i 250 persones. - GRANS: si té més de 250 empleats.
Quins són els elements de l'activitat econòmica? - PRODUCCIÓ: elaborar productes o donar un servei. - DISTRIBUCIÓ: transportar o repartir els productes. - CONSUM: comprar productes.
Quines serien avui en dia exemples de necessitats bàsiques? Alimentar-nos, vestir-nos, una casa, sanitat, educació, accés a la tecnologia de comunicació.
Show full summary Hide full summary

Similar

Clases de empresas
jorggeariza
Conceptos básicos de Economía
María Eugenia Méndez Piamba
10 formidables estrategias de marketing para pequeñas empresas
Laura -
control administrativo
Ancizar Eduardo VELANDIA GARAVITO
Enfoques del Comportamiento Organizacional
Ingrid sanchez rojas
ENSAYO DEL SISTEMA DE GESTION DE CALIDAD
Jessy Prisc
Teoria de la Empresa: Produccion y Costos
Ani Kimori Rosas
Teoria del Consumidor y del Mercado: Oferta, Demanda y Precio
Ani Kimori Rosas
Contenidos básicos contabilidad
Maria Fernanda Encalada
Examen de Economía de la Empresa - Selectividad
LariSa
Economía de la Empresa - Test de Selectividad
Virginia Vera